Móric
9 °C
18 °C

Karip Timi

képszerkesztő Fotó

A teremtés ideje A teremtés ideje

A leghíresebb brazil fotós, Sebastião Salgado nyolcéves projektje a Föld máig érintetlen területeit mutatja be. Nagykép

szeptember 6. 11:07

Itt az ideje komolyan venni a fotográfiát: tekintsük végre hobbinak Itt az ideje komolyan venni a fotográfiát: tekintsük végre hobbinak

Az idén 89 éves Elliott Erwitt kedvtelésből készített képei váltak a leghíresebbé, pedig rendkívül sikeres szakmai pályafutást tudhat maga mögött.

július 12. 22:16

Világ parasztjai, eljött Amerika Világ parasztjai, eljött Amerika

Ellis Island milliónyi migránsnak volt az Újvilág kapuja. Szigorú hivatalnokok és elképesztő kulturális kavalkád: kitántorgó magyar alattvalók és a legkülönbözőbb népviseletek a százéves amerikai fotókon, nagykép.

január 29. 15:41

A Rhode Island-i North Kingstown Quonset repülőtéren kiállították az amerikai elnöki repülő, az Air Force One mását. A gépen elnöki relikviákat is megcsodálhat, aki arra jár. Ha kíváncsi arra, hogy hol tárgyal vagy épp hol alszik az Egyesült Államok elnöke a levegőben, vagy arra, hogy mit szolgáltak fel a gépen Truman elnöknek, nézze meg galériánkat.

A kis ormányos hajnali fél háromkor látta meg a napvilágot Brugelette-ben, a Pairi Daiza Állatkertben. Családjában ő az egyetlen hím, egyelőre öt nőstény figyeli az első lépéseit, amelyeket az állatkert Facebookra feltett videóján ön is megnézhet.

Francsics László a greenwichi Insight Astronomy Photographer of the Year 2017 nemzetközi asztrofotográfiai pályázaton lett kategóriagyőztes a Hold Tycho-kráteréről készült képével.

A Tycho egy kopernikuszi korú becsapódásos holdi kráter a Hold felénk eső féltekéjének déli felföldjein. Az alapvetően fiatal képződmény 85 km átmérőjű, ámde több ezer kilométerre kiterjedő sugársáv-rendszer veszi körbe, ami fényes területként jelenik meg a Telihold korongján, emiatt a kráter régiója akár puszta szemmel is megfigyelhető. A kráter geológiájáról bővebben itt olvashat.

Francsics Lászlónak és a verseny másik magyar díjazottjának, Papp Andrásnak gratulálunk!