Dániel, Daniella
18 °C
32 °C

Karip Timi

képszerkesztő Fotó

Itt az ideje komolyan venni a fotográfiát: tekintsük végre hobbinak Itt az ideje komolyan venni a fotográfiát: tekintsük végre hobbinak

Az idén 89 éves Elliott Erwitt kedvtelésből készített képei váltak a leghíresebbé, pedig rendkívül sikeres szakmai pályafutást tudhat maga mögött.

július 12. 22:16

Világ parasztjai, eljött Amerika Világ parasztjai, eljött Amerika

Ellis Island milliónyi migránsnak volt az Újvilág kapuja. Szigorú hivatalnokok és elképesztő kulturális kavalkád: kitántorgó magyar alattvalók és a legkülönbözőbb népviseletek a százéves amerikai fotókon, nagykép.

január 29. 15:41

Magyarország, ahogy a Népszabadság látta Magyarország, ahogy a Népszabadság látta

A Népszabadság fotósainak a Magyar Sajtófotó pályázatokra beadott képeiből válogattunk, amiket a MÚOSZ bocsátott rendelkezésünkre.

2016. október 11. 17:16

Ahogy a kaliforniai Mariposa felé vezényelt, a tűzoltásban segítséget nyújtó repülő oltóhabot dobott le, majd meredeken felszállt, még a helyi tűzoltónak is elég látványos volt, elő is kapta a mobilját, hogy megörökítse. Amúgy valószínűleg nem sokat pihenhetett az elmúlt napokban, hiszen 45 ezer hektárnyi bozót vált a lángok martalékává a környező dombokon.

Chris Fleet, volt mesterlövész, annyira rákattant a Trónok harcára, hogy elhatározta, otthonra is beszerez egy trónt. A férfi valószínűleg nem ismeri a magyar nyelv szépségeit a trón és trónolás jelentésárnyalatait illetően, mégis úgy döntött, a trónt a legkisebb helyiségben helyezte el - ahova ugye a király is gyalog jár. A masszív fekete kardok eltakarják a vécétartályt, de a működését nem befolyásolják, tökéletesen használható az eredeti célra.

Magyarországon is terjednek a közterületen elhelyezett kondiparkok, legutóbb a Margitszigeten futottam bele egybe. Jópofa volt látni, hogy az arra sétáló nyugdíjas barátnőktől a gyerekekig mindenki kipróbálta a frissen telepített gépeket.

Moszkvában is lenne igény a kondiparkra, sőt. Ha a városvezetés nem telepít, a helyiek megoldják máshogy. Néhány farönk, vasdarab, kiszuperált alkatrész, és kész is. A zöldben van, a célnak tökéletesen megfelel, még ha fapados is a Tyimirjazevszkij parkban.