Dezső
12 °C
25 °C

Kárpáti Márton

főszerkesztő-helyettes Lapvezetés

Kerekek száma2

Kerekek száma télen4

Macskák száma0

Élőben látott focimeccsek száma0

Tűz bénítja a vonatközlekedést Zuglónál

Egy teherautóról terjedtek át a lángok egy raktárra.

május 18. 17:36

Világháborús bombát találtak Ferihegynél, az összes oda vezető utat lezárják

A 2-es terminálra vezető összes utat lezárták délután, de az útzárat később feloldották.

május 17. 16:37

Nem törlik el az óraátállítást

A Fidesz kihátrált a jobbikos javaslat mögül.

április 18. 17:32

Az Ignite és még egy rakás, a világon jegyzett zenekar magyar származású énekese, Téglás Zoltán is elbúcsúzott a Soungarden meghalt énekesétől, Chris Cornelltől. Azt írja, a barátja volt, majd mesél is róla egy sztorit, hogy milyen ember is volt.

 

Ugyanis korszerű, új odúkra cserélték az elöregedetteket, és számos új helyre is kihelyeztek odúkat az Afrikából hazatérő szalakótáknak, amelyeket így mintegy ezer új költőhely vár a Kiskunsági Nemzeti Park területén - tájékoztatta a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) kedden az MTI-t.

A szalakóta másodlagos odúlakó fajként a Kárpát-medencében nem épít fészket, hanem nagytestű harkályfajokét foglalja el. Az elmúlt évtizedekben megváltozott erdőgazdálkodás eredményeként azonban jelentősen lecsökkent a költőhelyek száma, így egyebek mellett ez is közrejátszott abban, hogy a nyolcvanas években a szalakótaállomány jelentősen megfogyatkozott. 

Az MME Csongrád megyei csoportja akkor döntött úgy - Európában elsőként -, hogy odúk kihelyezésével biztosít költőhelyet a nagytestű madaraknak. A fából készült odúk azonban 6-8 évnél többet nem bírnak ki. Tetejük vagy aljuk leszakadásával használhatatlanná, megrepedve pedig balesetveszélyessé válnak, hiszen beleakadhat a madarak szárnya.

Ez pedig a plakáthekkelés. És ez talán az egyik legviccesebb közéleti művészeti műfaj. A Momentum az Állítsuk meg Brüsszelt plakátokat hekkeli, vélhetően kormánypárti trollok a Jobbik plakátjait  mókázzák össze, itt pedig az MSZP-s plakátok átragasztása látható:

plakát
Fotó: Olvasónk