György
2 °C
15 °C

Kárpáti Márton

főszerkesztő-helyettes Lapvezetés

Kerekek száma2

Kerekek száma télen4

Macskák száma0

Élőben látott focimeccsek száma0

Nem törlik el az óraátállítást

A Fidesz kihátrált a jobbikos javaslat mögül.

április 18. 17:32

Hihetetlen, de az összes paksi népszavazási kérdéssel volt valami baj

7 kérdés volt, de a választási bizottság résen volt.

április 18. 16:42

A HÖOK szerint is fontos a CEU

Fontosnak tarják, hogy a CEU a jövőben is működjön Magyarországon.

április 2. 18:14

Ugyanis korszerű, új odúkra cserélték az elöregedetteket, és számos új helyre is kihelyeztek odúkat az Afrikából hazatérő szalakótáknak, amelyeket így mintegy ezer új költőhely vár a Kiskunsági Nemzeti Park területén - tájékoztatta a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) kedden az MTI-t.

A szalakóta másodlagos odúlakó fajként a Kárpát-medencében nem épít fészket, hanem nagytestű harkályfajokét foglalja el. Az elmúlt évtizedekben megváltozott erdőgazdálkodás eredményeként azonban jelentősen lecsökkent a költőhelyek száma, így egyebek mellett ez is közrejátszott abban, hogy a nyolcvanas években a szalakótaállomány jelentősen megfogyatkozott. 

Az MME Csongrád megyei csoportja akkor döntött úgy - Európában elsőként -, hogy odúk kihelyezésével biztosít költőhelyet a nagytestű madaraknak. A fából készült odúk azonban 6-8 évnél többet nem bírnak ki. Tetejük vagy aljuk leszakadásával használhatatlanná, megrepedve pedig balesetveszélyessé válnak, hiszen beleakadhat a madarak szárnya.

Ez pedig a plakáthekkelés. És ez talán az egyik legviccesebb közéleti művészeti műfaj. A Momentum az Állítsuk meg Brüsszelt plakátokat hekkeli, vélhetően kormánypárti trollok a Jobbik plakátjait  mókázzák össze, itt pedig az MSZP-s plakátok átragasztása látható:

plakát
Fotó: Olvasónk

Most hétvégén lesz az USA-ban a Coachella fesztivál, és most közzétették, hogy egy rakás koncertet élőben (azaz normális minőségben) közvetíteni fognak a Youtube-on. Persze ezek a helyszínen nyilván sokkal jobbak, de a semminél egy stream is jobb. Itt van a lista, hogy miket fognak közvetíteni.