Levente, Irén
19 °C
35 °C

Kárpáti Márton

főszerkesztő-helyettes Lapvezetés

Kerekek száma2

Kerekek száma télen4

Macskák száma0

Élőben látott focimeccsek száma0

Egy kalapácsos férfi támadt rendőrökre a Notre Dame-nál, lelőtték Egy kalapácsos férfi támadt rendőrökre a Notre Dame-nál, lelőtték

Egy rendőr könnyebben megsérült. A támadónak nem voltak társai.

június 6. 16:45

A közszolgálati média sem mert az ország állapotáról szóló könyvről beszámolni A közszolgálati média sem mert az ország állapotáról szóló könyvről beszámolni

Az Akadémián megijedtek, a nemzeti hírügynökség pedig simán nem számolt be a neves értelmiségiek könyvéről. Bezzeg másokról.

június 2. 08:59

Hiába tagadja, kihátrált az MTA a Hegymenet című könyv mögül Hiába tagadja, kihátrált az MTA a Hegymenet című könyv mögül

A kiadó és az egyik ajánlást író akadémikus is azt mondja, az akadémián, politikai félelmek miatt akadt el az ország problémáival szembenéző kötet.

június 1. 18:24

Az Ignite és még egy rakás, a világon jegyzett zenekar magyar származású énekese, Téglás Zoltán is elbúcsúzott a Soungarden meghalt énekesétől, Chris Cornelltől. Azt írja, a barátja volt, majd mesél is róla egy sztorit, hogy milyen ember is volt.

 

Ugyanis korszerű, új odúkra cserélték az elöregedetteket, és számos új helyre is kihelyeztek odúkat az Afrikából hazatérő szalakótáknak, amelyeket így mintegy ezer új költőhely vár a Kiskunsági Nemzeti Park területén - tájékoztatta a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) kedden az MTI-t.

A szalakóta másodlagos odúlakó fajként a Kárpát-medencében nem épít fészket, hanem nagytestű harkályfajokét foglalja el. Az elmúlt évtizedekben megváltozott erdőgazdálkodás eredményeként azonban jelentősen lecsökkent a költőhelyek száma, így egyebek mellett ez is közrejátszott abban, hogy a nyolcvanas években a szalakótaállomány jelentősen megfogyatkozott. 

Az MME Csongrád megyei csoportja akkor döntött úgy - Európában elsőként -, hogy odúk kihelyezésével biztosít költőhelyet a nagytestű madaraknak. A fából készült odúk azonban 6-8 évnél többet nem bírnak ki. Tetejük vagy aljuk leszakadásával használhatatlanná, megrepedve pedig balesetveszélyessé válnak, hiszen beleakadhat a madarak szárnya.

Ez pedig a plakáthekkelés. És ez talán az egyik legviccesebb közéleti művészeti műfaj. A Momentum az Állítsuk meg Brüsszelt plakátokat hekkeli, vélhetően kormánypárti trollok a Jobbik plakátjait  mókázzák össze, itt pedig az MSZP-s plakátok átragasztása látható:

plakát
Fotó: Olvasónk