Vilmos
21 °C
36 °C

Klág Dávid

újságíró Kult


Azt hiszik, hogy a Szovjetunióból kikászálódó barmok vagyunk Azt hiszik, hogy a Szovjetunióból kikászálódó barmok vagyunk

A budapesti techno lassan, megfontoltan tör előre a világban. Külföldi fellépések, interjúk, lemezeladások: ez a Farbwechsel kiadó, aminek az egyik alapítójával, Mikolai Martinnal beszélgettünk.

15 órája

Kézműves bekólázástól összeragadt mindenünk Kézműves bekólázástól összeragadt mindenünk

Kapucíner, bor nélküli vébéká íz, másnapos pisiszín. Magyar versenyző tört be az alternatív kólapiacra, úgyhogy megkóstoltunk, amennyit tudtunk.

június 17. 09:15

Harminc éve vannak rémálmaink a levágott fül miatt Harminc éve vannak rémálmaink a levágott fül miatt

Megint bemutatták nálunk a mozik David Lynch mesterművét, a Kék bársonyt. Aki látta az, tudja, hogy tele van felejthetetlen pillanatokkal. Itt van belőle pár.

június 9. 23:50

Kőszegi Tamás The Copyist (A másoló) című rövidfilmje saját bevallása szerint nagyjából 100 000 forintból készült, és most az Egyesült Államokban fog bemutatkozni a 22nd Palm Springs Shortfest rövidfilm-fesztiválon. A film egyébként a világon az első, amit egy fénymásolóval készítettek, és nem, a fenti kép nem illusztráció, hanem egy werkfotó a forgatásról, ez itt lenn pedig az előzetese:

"The Copyist" experimental short film trailer from Mimicry Motions on Vimeo.

A filmtörténet legszomorúbb részeit pakolták össze ebben a supercutban, ami mondjuk kicsit tompítja az érzést, hogy mindenféle kontextus nélkül szerepelnek benne ezek a jelenetek.Mondjuk a Fel! még így is képes traumatizálni, de a Végtelen történet nem, maximum az, ahogy eszembe jut, hogy mennyire ki voltam készülve, amikor először láttam elsüllyedni azt a szerencsétlen lovat a mocsárban.

65mm filmre, IMAX kamerákkal, valódi helyszínen forog a Dunkirk című háborús film Christopher Nolan rendezésében, és most már vannak forgatási lesivideóink is róla, amin látszik, hogy hát nem CGI-vel fogják berakni majd a sok katonát a tengerpartra.

A filmben egyébként szerepel Tom Hardy, Cillian Murphy, Harry Styles, Kenneth Branangh és Mark Rylance is, és erről a történelmi eseményről fog szólni.