Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Kolbert András

újságíró Tech-Tudomány

Sajtóperek1

Megnyert sajtóperek0,8

Megvett, de soha ki nem próbált Steam játékok138

Civilization V-tel töltött órák149

Megvan az amerikai katonák új pisztolya Megvan az amerikai katonák új pisztolya

A korábbi olasz gyökereket most németre cserélik. 10 év alatt félmilliárd dollárt keres a gyártó.

tegnap, 08:15

1,2 milliárd forintot ért a világ legdrágább zsák lisztje 1,2 milliárd forintot ért a világ legdrágább zsák lisztje

Az eladó mégis szegény emberként halt meg, sőt, egy centet sem látott az egész üzletből.

január 12. 06:54

Isaura fia is nálunk látott először havat Isaura fia is nálunk látott először havat

Korabeli lapszemlékből rakjuk össze, hogy viselte az ország a 30 évvel ezelőtti, legendásan kemény telet. Van egy jó képe vagy sztorija? Küldje el nekünk!

január 11. 12:43

Magyar idő szerint tegnap késő éjjel indították volna útnak Cape Canaveralból azt az Atlas V-ös rakétát, amely egy olyan műholdat állított volna geoszinkron pályára, mely az amerikai rakétavédelmi rendszer fontos része lesz majd, ha egyszer feljut.

Most nem jutott fel, mert először a rakéta egyik érzékelője jelzett hibát, majd miután azt kijavították a szakemberek (amúgy az se rossz sztori, hogy lehet cirkumveniálni két apró szenzort egy olyan bonyolult dologban, mint egy rakéta), egy repülő kavart be, 3 perccel és 26 másodperccel a hajtóművek beröffentése előtt.

A rakétaindításoknál ugyanis egy sor körülményt kell figyelembe venni a biztonságos indításhoz. Ezek közül az egyik, hogy megfelelően üres-e a start környéke. Jó előre ki szokták adni a figyelmeztetést a közelbe készülő hajóknak és repülőknek, hogy egy adott időpontban, ha lehet, ne menjenek a közelbe, mert elég nagy szívás egy üzemanyaggal csurig töltött, a tetején egy sokmillió dolláros műholdat egyensúlyozó rakétát visszafogni csak miattuk. 

Tegnap mégis ez történt. Nem ritka az ilyesmi, és általában nem is okoz problémát, most is csak az volt a baj, hogy az indításra kijelölt időablak bezárult - megvárhatták volna, míg elmegy az odatévedt repülő, csak közben a Föld már úgy fordult, hogy a műholdnak előre kijelölt pont nem volt elérhető. Új próbálkozás ma éjjel, valamikor fél kettő körül.

Na jó, csak azért írom, hogy ilyen "lehet", mert ezen a konkrét repülőn tuti nem pattant fel egy feledékeny anyuka sem a fia nevét sikoltva, ugyanis a Frankfurtból Oszakába közlekedő gép teherszállító, utas nem sok van rajta.

Ettől függetlenül valamiért nem sokkal a felszállás után inkább visszafordultak, és az ilyesmi így néz ki a térképen:

repcsi.png
Fotó: RadarBox

Megy a vita arról, kell-e az országnak olimpia, de én leegyszerűsítem a kérdést.

Lesz dimenzióportálos hegyibringafutam, vagy nem lesz dimenzióportálos hegyibringafutam?
Mountain Bike Portals

Un-be-liev-able.

Közzétette: Red Bull – 2017. január 19.