Péter
8 °C
14 °C

Kolozsi Ádám

újságíró Tech-Tudomány

Igazságot Torontálnak, Ugocsa nem felejt Igazságot Torontálnak, Ugocsa nem felejt

Átnevezhetik Pest megyét, nézze meg, hogy nézne ki a magyar megyetérkép, ha minden más megye is visszakapná régi teljes nevét. Hello, BATZG-megye!

tegnap, 23:44

Marketingleckék Picassótól: globális szimbólum egy kisváros tragédiájából Marketingleckék Picassótól: globális szimbólum egy kisváros tragédiájából

Guernica - Hirosima - Szíria: 80 éves a civilek elleni leghírhedtebb háborús tömeggyilkosság, vagy amit a közvélemény annak vett.

április 26. 21:32

Milyen lesz a világ öt év múlva? Milyen lesz a világ öt év múlva?

A muszlimok elözönlik Európát, az EU szétesik, az oroszok bevonulnak; közvélemény-kutatásban teszteltük a katasztrófa-forgatókönyveket, ha bejön az eredmény, tartós tejet már ne vegyenek.

április 25. 07:06

A korábbi államfő szerint a szabályozás alapvető jogelvekkel megy szembe, ezért meg kell semmisíteni.

Gorbacsov az SZKP új főtitkára, de ez semmi ahhoz képest, hogy itt a legújabb táncstílus, az úgynevezett „break-tánc”. Посмотри!

A felvétel a Gyerünk, lányok! moszkvai tehetségkutatón készült, mostanában pedig az amúgy is nagy kincseket előbányászó Soviet Visuals oldalon került újra elő.

animation.gif

11 ázsiai elefánt rekedt egy sárral teli bombatölcsérben Kambodzsában. Nekem ebben már az is meglepő, hogy ilyen nagy lehet egy bombatölcsér, főleg, hogy majdnem fél évszázada voltak a vietnami bombázások, a sár mennyiségéről nem is beszélve. A mélyedésbe még könnyen be tudtak mászni a sárfürdőre vágyó elefántok, ki azonban már nem tudtak jönni a csúszós meredélyen.

aHR0cDovL3d3dy5saXZlc2NpZW5jZS5jb20vaW1hZ2VzL2kvMDAwLzA5MC83NjMv
Fotó: WCS Kambodzsa

A környékbeli parasztok szerencsére értesítették a környezetvédelmi hatóság embereit, akik egyrészt megetették és megitatták a kitikkadt állatokat, másrészt némi földmunkával ástak nekik egy alkalmatos kijáratot, amin a három nőstény és a nyolc kölyök – az elefántok ismertek kooperációs készségükről is – ormányaikkal már ki tudták tolni egymást.

Ezt mutatja a videófelvétel is, meg azt, ahogy szegény utolsó hiába próbálkozik. Ez így elég ijesztően néz ki, de szerencsére ezt a kicsit is kimentették – őt az emberek kötelekkel húzták-vonták ki a mélyedésből, hogy szaladhasson a többiek után.