János, Pál
17 °C
32 °C

Kovács Bálint

újságíró Kult

Akkor még nem sejtettem, hogyBékaemberekkel fogok találkozni.

Az a gyanús, amiNem gyanús.

Pontosan tudom, hogy a közönség egy rétege nem fog eljönni Pontosan tudom, hogy a közönség egy rétege nem fog eljönni

Mitől lesznek szó szerint rosszul a nézők a színházban? Miért kellett négy évet várni egy nácis előadás bemutatásával? Arról kérdeztük Orlai Tibort, hogyan lehet sikeres előadásokat létrehozni.

június 24. 20:20

Sehol nem utálják annyira a bringásokat, mint a Margitszigeten Sehol nem utálják annyira a bringásokat, mint a Margitszigeten

Hivatalosan még át sem adták a felújított Margitszigetet, egy ponton máris sikerült ellehetetleníteni a kerékpáros közlekedést, ráadásul teljesen felesleges és idióta módon.

június 23. 08:52

A pénzük elveszett, nyugtatókon a reménybeli művészek A pénzük elveszett, nyugtatókon a reménybeli művészek

Amatőröknek és műkedvelőknek szerveztek nagyszabású kiállítást, mondván: aki fizet, kiállíthat. Százhúszan készültek a nagy napra, előtte reggel tudták meg, hiába fizettek – akár százezret is –, kiállítás nem lesz.

június 22. 23:01

irinyi

Steampunk rövidfilm készül a nagy magyar feltalálóról, Irinyi Jánosról, akinek legismertebb találmánya a modern gyufa volt. De Cibulya Nikol - aki többek között a The Biebers két videoklipjét, ezt meg ezt is rendezte, meg még egy csomó mindent - nem erről fog filmet forgatni, hanem az 1848-49-es magyar szabadságharcban Kossuth Lajos megbízásából komoly politikai szerepet vállaló Irinyiről.

Aki a film sztorija szerint harci robotot akar gyártani, hogy azzal nyerje meg Kossuthnak a forradalmat.

De ehhez pénz kell. És ettől nagyon vicces a készülő filmből kiadott kis videó a főszereplő Hajduk Károllyal, mert valójában annak is az a célja, hogy pénzt kérjen, igaz, nem Kossuthtól, hanem a leendő nézőktől. Mert az MTVA szűkös támogatása nagyjából elég arra, hogy úgy-ahogy leforgassák a filmet, de Cibulya szeretné - pláne, ha már ilyen menő steampunk díszletek között játszódik -, ha ennél kicsit nagyszabásúbb lehetne az egész. És például tényleg megépíthetnének egy "igazi" harci robotot.

Úgyhogy aki szintén ezt szeretné, nézze meg a lenti részletet, aztán kattintson ide, döntse el, hogy milyen ajándékot kér, és adakozzon vidáman.

 

Pedig neves nap ez: ma van a jóga világnapja, vagyis hivatalosabban szólva a jóga nemzetközi napja. Jó, mondjuk nem csoda, ha nem tudták: ez lesz a harmadik alkalom, hogy megünneplik ezt a neves ünnepet (már aki), mióta az Egyesült Nemzetek Szervezete Közgyűlése egyhangúlag döntött a bevezetéséről 2014. december 11-én, India miniszterelnöke, Narendra Modi javaslatára.

2017-ben a napot azzal ünneplik, hogy 72 indiai diák mutat be jógagyakorlatokat az ENSZ székházában. (Képeinken pedig indiai gyerekek jógáznak a lemenő nap fényében Madhja Prades szövetségi állam fővárosában, Bopálban 2017. június 20-án.) Ha önök sehogy sem tudnak ott lenni a bemutatón New Yorkban, akkor legalább egy ardhamatszjendrászanát vagy szúrja namaszkárát rögtönözzenek, ha épp nem figyel oda a főnökük.

Én úgynevezett digitális bennszülött vagyok, a nagymamám szerint, mint minden kortársamnak, nekem is informatikusnak kellene lennem, hiszen tudom használni az internetet, pedig azt ő nem is tudja, hogy még a Youtube-ot vagy akár még az Instagramot is. De most mégsem értem, hogy mi a fene van a világgal: az utóbbi idők egyik legnagyobb szenzációja ez a videó, amin nem történik más, mint hogy Jun, a képen látható japán gasztrovlogger és macskatulajdonos megtisztít és megélez egy olcsón szerzett, ócskának tűnő, rozsdás kést, aztán dolgok felvagdosásával bizonyítja, hogy mennyire jó is a cucc. (Nem kell megijedni, a macskák nem tartoznak a "dolgok" közé.)

Ezt a videót egy nap alatt három millióan nézték meg. (Frissítés: az azóta eltelt fél napban négy millió fölé kúszott a szám.)

De mégis miért? Mit nem veszek észre? Velem van a baj, vagy mindenki mással? Nézzék meg a videót, és szavazzanak!

 

Önök értik, mi ez a hisztéria?

  • 1825
    Persze, zseniális a videó!
  • 1214
    Pusztuljak el, ha én ezt értem