Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Kovács Bálint

újságíró Kult

Akkor még nem sejtettem, hogyBékaemberekkel fogok találkozni.

Az a gyanús, amiNem gyanús.

Egy évig még Jordán Tamás vezetheti a szombathelyi színházat Egy évig még Jordán Tamás vezetheti a szombathelyi színházat

Erről döntött a rendkívüli közgyűlés. Az új színházigazgatói pályázatot egyelőre még nem írták ki. A Fidesz szerint a politikusoknak be kéne járniuk a próbákra.

tegnap, 17:55

Egyszer használatos társasjáték? Mekkora hülyeség! Egyszer használatos társasjáték? Mekkora hülyeség!

Hazavittünk egy teljes szabadulószobát egy dobozban, és jobb volt, mint az igazi. És még egy baromi jó, magyar fejlesztésű társasjátékot is kipróbáltunk.

tegnap, 10:33

Egy szívszorító film, amit még Adam Sandler sem vállalt volna be Egy szívszorító film, amit még Adam Sandler sem vállalt volna be

A szerelem történetének sztorija hihetetlenül erős és sokszor igazán megható. Sokszor viszont nehéz elhinni, hogy még mindig ugyanezt a filmet nézzük.

március 24. 07:08

Utolsó napjait tölti az Örkény Színház társulata a Madách téren, legalábbis ebben az évadban: már korábban megírtuk, hogy mivel végre felújítják a borzalmas nézőteret, április elsejétől a Városmajorban felhúzott, hatalmas sátorban lesznek láthatóak a színház előadásai. A költözésről készíttettek is egy remek videót, amelyben minden színész - meg a díszlet- és jelmeztervező Izsák Lili és a színész Polgár Csaba kislánya - kivonul az épületből, de nem üres kézzel, hanem valamelyik előadásának egyik jellemző kellékével vagy jelmezével.

 

A 61 éves Roland Emmerich, A függetlenség napja, a Holnapután, a 2012 vagy a Godzilla melegségét régóta vállaló rendezője már nyolc éve együtt van barátjával, a 28 éves Omar De Sotóval, bár korábban nem nagyon hozták nyilvánosságra a kapcsolatukat.

De mivel a rendező, ahogy fogalmaz, "igyekszik alkalmazkodni a társadalmi elvárásokhoz", eljegyezte a párját, az esküvőt pedig idén nyárra tervezik - írja a Humen Magazin.

Parkolósáv, futóútvonal, leszállási övezet turistabuszok számára, kevésbé zsúfolt járda, a nyugodt várakozás terepe a lámpás kereszteződésnél tömeggyűlölő gyalogosok számára - régóta tudjuk, mennyi mindenre jó egy kerékpárút. De az Árpád hídon végigvezető kerékpárút első pesti lehajtójánál, a Dagály és a Népfürdő utca kereszteződésénél olyan látvány fogad, ami talán még a tapasztalt bringásokat is képes meglepni: a takarosan egy helyre söprögetett szemét-, föld- és avardombon jól látszik, hogy szisztematikusan, pontosan átgondolt terv szerint döntött úgy valaki, hogy a kupac legtökéletesebb helye a bringaút kellős közepe lesz.

Amikor először jártam arra, még nem fotóztam le a mocsoknak állított kis emlékművet, hiszen bármikor becsúszhatnak hibák, és hát végül is az ugyanitt, ötven méterrel délebbre, a híd alatt a kerékpárútra söpört sittkupac is megszűnt nemrég olyan két hónap után, szóval már épp lehetett örülni. De mostanra már legalább egy hete ugyanott díszeleg a halom, ami mellett azért már nem olyan könnyű szó nélkül elmenni.