Jenő
3 °C
8 °C

Kovács Bálint

újságíró Kult

Akkor még nem sejtettem, hogyBékaemberekkel fogok találkozni.

Az a gyanús, amiNem gyanús.

A szexuális zaklatás miatt ezer néma áldozattól kell bocsánatot kérni A szexuális zaklatás miatt ezer néma áldozattól kell bocsánatot kérni

Az elmúlt hetekben többen tettek úgy, mintha bocsánatot kérnének a zaklatások miatt. Volt, aki komolyan is gondolta? Mi árulkodik arról, hogy valaki nem bánt meg semmit, és mit érdemes mondani, ha őszinte az ember?

tegnap, 16:01

Sylvester Stallone-t egy 16 éves lány megerőszakolásával vádolják Sylvester Stallone-t egy 16 éves lány megerőszakolásával vádolják

Egy rendőrségi jelentés szerint a sztár 1986-ban arra kényszerítette a lányt, hogy a testőrével és vele is közösüljön.

tegnap, 15:34

Tarlós: Ezek után már akkor se küldenénk el Eszenyi Enikőt Tarlós: Ezek után már akkor se küldenénk el Eszenyi Enikőt

A Bors „úgy tudta”, hogy a Fővárosi Közgyűlés a Marton-ügy miatt meneszteni akarta a Vígszínház igazgatóját, de Tarlós István most megmondta a magáét.

tegnap, 15:05

blackcat
Fotó: Kovács Bálint / Index

"Mostantól az eMAG Black Friday végéig, azaz november 24-én éjfélig, ha legalább 5000 lájk és/vagy megosztás érkezik erre a posztra, az eMAG 500.000 forintot ad a Noé Állatotthon Alapítvány-nak! Az eMAG a NOÉ Állatotthonnal közösen szervezi meg a Black Cat Day-t, a fekete állatok örökbefogadó napját idén november 25-én. Ebből az alkalomból te is támogathatod egy lájkkal és/vagy ennek a posztnak a megosztásával az állatotthon lakóit!" - írja posztjában az egyik webáruház.

Mi pedig tanácstalanok vagyunk: az egyik macskaszemünk nevet, mert szuper, ha egy forprofit cég úgy dönt, hogy a menhelyi  viszonyokhoz képest rengeteg pénzt ad egy jótékonysági alapítványnak, a másik viszont sír, mert ha egyszer - ezek szerint - megvan a pénz és a hajlandóság a támogatásra, akkor minimum fura, ha ezt 4999 lájk esetén mégis inkább megtartják maguknak. Ön mit gondol? 

(A fenti képen látható macska elhatárolódik minden webáruháztól, kivéve persze azoktól, amelyek frankó kartondobozban küldik a cuccot. De ő is a Noé Állatotthonból származik - bővebben itt.)

Etikus dolog a lájkok számához kötni egy állatotthon támogatását?

  • 1488
    Sokkal jobb lenne az akció szájíze, ha látszólag önzetlen támogatásról lenne szó.
  • 565
    Persze, ne várjuk el, hogy egy piaci szereplő bármit is saját haszon nélkül csináljon.
 

lambert

Azt mostanra már biztos mindenki tudja, akit egy egész kicsit is érdekel a Queen, hogy Freddie Mercury 1986-ban elénekelte Budapesten a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt - a koncert történetéről mi is megírtunk mindent, amit tudni érdemes ebben a cikkben.

És 2017. november 4-én, 31 évvel a történtek után megint elhangzott a Tavaszi szél egy budapesti Queen-koncerten. Igaz, ezúttal már nem az énekes, Adam Lambert énekelte, hanem a tizenvalahány ezer jelenlévő, miután Brian May felidézte a 86-os emléket, aztán közölte, hogy eljátssza a dalt, bár a szöveget nem tudja. De így is épp elég megható volt azoknak, akik ott voltak, akik meg nem, most megnézhetik egy elég szerencsés helyen álló néző jóvoltából.

 

burningbus

Kell ahhoz némi lélekjelenlét, hogy az ember Oroszországban legyen buszsofőr, és az ezeréves roncsokat vezesse, amit nem is mutathatna be jobban semmi, mint Viktor, az orosz buszsofőr esete, aki alatt szó szerint kigyulladt a hetes busz, de ő teljes nyugalommal vezetett tovább, mint akit egy ilyen kisebb kellemetlenség igazán nem tud kizökkenteni a kerékvágásból. (Nem, egyáltalán nem jutott eszünkbe a hármas metró.)

A sztori egyébként igazából teljesen érthető, sőt, hősies, írja az RT.com. Az orosz BKV azt mondta, a sofőr nagyon jól járt el: utasokat nem szállított, és az égő buszt gyorsan kivezette a többi sofőr és gépjármű közül, mielőtt biztonságosan leparkolt vele. Ekkor hívta a tűzoltókat, de mire azok kiérkeztek, már ő maga eloltotta a tüzet, és sértetlenül megúszta az egész incidenst.