Irén, Írisz
6 °C
16 °C

Lovas Gergő

újságíró Sport rovat

Vinícius: Könnyű és gyors döntés volt a válogatott Vinícius: Könnyű és gyors döntés volt a válogatott

A honosított védő gyorsan beilleszkedett, és mivel Fiola is sérült, nagy az esély a játékára.

tegnap, 09:11

Terézvárosi riksatolvajokat keres a rendőrség Terézvárosi riksatolvajokat keres a rendőrség

Egy mélygarázsból vitték el a járművet.

március 23. 23:33

Már azt tervezik, mi lesz a Star Wars 9 után

A Disney-vezér beszélt Carrie Fisher haláláról, és az új Han Solo-filmről is.

március 23. 21:30

Az Air Indiánál alaposan kiborultak, és panaszt emeltek egy indiai parlamenti képviselő ellen, aki a vád szerint a papucsával vert meg egy légi kísérőt, miután nem tudott az első osztályon utazni. 

A probléma, hogy a járaton egyáltalán nem volt első osztály, de a légi kísérő hiába próbálta ezt elmagyarázni a politikusnak, az dühbe gurult, káromkodott és a szandáljával csapkodott, még a férfi utaskísérő szemüvegét is eltörte.  

A politikus nem igazán problémázott azon, hogy a légitársaság bepanaszolta, azt mondta, hadd rinyáljon az alkalmazottjuk, őt nem érdekli. 

(via)

A Heineken komolyabb fáziskéséssel igyekszik meglovagolni a kézműves sörforradalmat, úgyhogy piacra dobják a Soproni IPA-t, amit most mi is megkóstoltunk, és nem kíméltük. 

Az Óvatos Duhaj névválasztás azért is stimmel, mert 4,8 százalékos, tehát nem üt annyira, mint a legtöbb kézműves IPA, viszont a sörtípus jellegzetes illatát rögtön megkapjuk indulásnak, ami csalinak jó.

Pár korty után ugyanis viszont hamar elmúlt a varázsa a kóstoló kollégáknál. "Mintha hirtelen felhígulna az egész. Az Óvatos Duhaj ebből a szempontból jó névválasztás. Pont a nagyon erős aromásság hiányzik, amit a dobozon beígértek. Persze lehet, hogy ravaszabb ital ez, és majd jó sokáig visszaböfögve derül ki az IPA-sága", valamint "ízre eléggé semmilyen, mintha felhígították volna, sajna zéró karaktert találtam benne", és még "elsőre ízlett, semmi extra, de az nekem nem is akkora baj a tevepatából szűrt mangós fenyősörök korában. Aztán eszembe jutott, hogy ez nem magyar, sőt, álmagyar, szóval rögvest keserű húggyá változott a számban."

Sajó kollégának bejött, szerinte ízre talán még jobb is, mint a Dreher hideg- vagy amerikai komlós sörei, aztán viszont beleáll a markáns íz az ember arcüregébe. "Simán venném". 

"Pont olyan, mint a tescós cuccok, ál-IPA basic embereknek, viszont a hidegkomlós Dreher mellett egy tök oké választás, ha meguntad a sima világosokat" - foglalta össze Klág Dávid. 

A lakossági IPA megváltani tehát nem akarja a világot, és nagy előnye az ár lehet, ami állítólag kétszáz forint környékén lesz.

named

Legalább akkora sztár lett az amerikai szerencsekerék miatt egy Kevin nevű férfi, mint nálunk a Maradj talponban Mária Teréziát letarzanozó srác.

Az történt, hogy egyetlen betű hiányzott neki a megfejtéshez, de Kevin bátran rápörgetett, meg is állt a kerék hatszáz dollárnál, aztán jött az összeomlás.

 

Kevin ugyanis a naked (meztelen) szót dobta be megoldásként, a named (nevezik, hívják) helyett, ami persze hülyeség volt, mert Tennessee Williams híres drámájának címe, a Streetcar named desire (A vágy villamosa)  volt a megfejtés.