Orsolya
7 °C
17 °C

Lovas Gergő

újságíró Sport rovat

Putyin meghívta az eltiltott Blattert a vb-re

A bukott FIFA-elnök ott lesz a 2018-as futball-vb-n.

tegnap, 11:19

A magyar futballisták nem hiszik el, hogy nyerhetnek

A BL-résztvevő Maribor korábbi válogatott legendája, Zahovic nem igazolna magyart.

tegnap, 09:19

Új szezon, de Westbrook a régi: tripla-dupla kezdésnek

Az OKC-sztár ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta.

tegnap, 08:32

Valószínűleg Szilágyi Gábor futballista nevéről önnek sem ugrik be semmi, pedig minden idők egyik legnagyobb interjúját adta 2005-ben a Nemzeti Sportnak. És finn gólkirály is volt, de mi most maradjunk az interjúnál, aminek részletei időről-időre előjönnek a szerkesztőségi levelezésekben, amolyan legendaként emlegetjük.  

A lényeg, hogy 2005 nyarán Szilágyit kivágták a finn TPS-ből, mert részegen összetörte az autóját. Az interjú elején rögtön rá is kérdeznek, hogy volt ez az egész, a futballista viszont mindent tagad:

Nem ittam én egy kortyot sem, nem is értem, miért híresztelik ezt rólam 

Ezután elmeséli, hogy edzésre menet összetörte az autóját, mert nyolcvannal ment az ötvenes táblánál és megpördült, de a kocsit meg lehet javítani. Ja, és amúgy sem vágták ki a klubjától, csak el akarják adni. Hogy miért, azt ő sem tudja. 

Aztán rákérdeznek, hogy mihez fog kezdeni, és Szilágyi megemlíti, szívesen hazajönne, innentől válik iszonyú bizarrá az interjú.

- Nem érzi jól magát Finnországban? 
- Arról van szó, hogy már kicsit meguntam az itteni életet. Ráadásul a csapatnak sem megy jól mostanában…
- Hányadik helyen állnak a bajnokságban?
- Fogalmam sincs. Talán a tizedik-tizenegyedik helyen.
- Bocsásson meg, de nekem ez kissé furcsa. Nem tudja, hol áll a csapata a tabellán?
- Annyira nem érdekel a futball. Azt sem tudom, hány együttes van a finn első osztályban.
- Ezt komolyan mondja?
- Minden évben változtatják. Ki tudja ezt követni?
- Ha a futball nem érdekli, akkor miért nem lett mondjuk asztaloslegény?
- Mert ehhez értek.

Szilágyi azzal zárja az interjút, hogy a futball helyett sokkal inkább érdekesebbnek találja a vízilabdát.

De a FORDULAT csak ezután jön. A fenti linken már nem elérhető az interjú utóélete, de egy archívumból előástuk, és ebből kiderül, hogy Szilágyi két órával később visszahívta a Nemzeti Sportot, hogy beismerje, hazudott, és tényleg részeg volt, tényleg totálkáros az autója, megbírságolták, ezért valóban kirúgták. 

Mindennek vége - ez volt az első dolog, ami eszembe jutott, amikor megláttam, hogy a svéd Omnipollo főzde hamburgeres, sült krumplis IPA-n dolgozik. Pedig én aztán nem tartom magamat konzervatívnak ezen a téren, szívesen kóstolok meg minden elborult kézműves sört. 

Ez a mostani vállalás úgy fest, hogy hamburgert és krumplit dobtak a cefrébe, vagy legalábbis a képen az látszik, hogy hamburgerzsemlét és sült krumplit biztosan, én tényleg csak remélem, hogy a hús és a sajt kimaradt belőle. 

Fotó: Omnipollo/Facebook

Az Omnipollónak mondjuk eddig is voltak extrémnek tűnő húzásai, például csináltak már sajttortás stoutot is, de ez a mostani nem tűnik könnyen megbocsáthatónak. 

Csodálatos összeesküvés-elmélet terjeng a Twitteren Melania Trumpról egy napokban megjelent felvétel miatt: rengetegen meg vannak győződve, hogy múlt pénteken nem is a first lady állt Donald Trump mellett egy sajtótájékoztatón, hanem a hasonmása.

Az egész őrület azzal indult, hogy egy Joe Vargas nevű felhasználó kiposztolta az alábbi videót az eseményről, és hozzátette: „Ez nem Melania. Félelmetes belegondolni, hogy eddig elmentek, és azt próbálják beadni nekünk, hogy ez ő a tévében. Vajon mi minden másban hazudtak nekünk.”

 

Trump egyébként a videón arról beszél, hogy a felesége, aki éppen ott áll mellette, nagyon fontosnak talál egy bizonyos témát, és aktívan részt is vesz majd benne. 

A posztot azóta 53 ezren osztották meg és 84 ezren kedvelték, készült egy rakás összehasonlító kép is, de a legjobb érv a Melania-dublőr ellen az alábbi posztban olvasható: „Hol találnának még egy nőt, aki megjelenik vele különféle helyeken?”

  • 2695
    Egy gyíkember
  • 1201
    A hasonmása
  • 548
    Melania Trump