Ilona
16 °C
33 °C

Lovas Gergő

újságíró Sport rovat

Fehér és fekete NFL-es tüntetett együtt a megkülönböztetés ellen Fehér és fekete NFL-es tüntetett együtt a megkülönböztetés ellen

Először csatlakozott fehér amerikaifutballista a himnuszos tüntetéshez az NFL-ben.

12 órája

7 hónap után újra síelni fog Miklós Edit

A magyar versenyző súlyos térdsérülése után kezdi meg a munkát, ott lesz a téli olimpián.

tegnap, 12:43

Zúzódásnak néztek egy lábtörést az NFL-es csapatorvosok

Emiatt majdnem el is cserélték egy játékost a Saintsnél. Végül az orvosi stáb repült.

tegnap, 09:50

A Georgia Egyetem professzora, Richard Watson nem hisz a stresszben. Vagyis nem szeretné, ha az óráin bármi miatt is idegeskednek a diákjai, ezért egészen lazának tűnő szabályokat vezetett ki a következő félévre meghirdetett kurzusaira. 

A sillabuszokban van egy olyan pont, hogy ha valakit túlságosan felzaklatja az a jegy, amit tőle kap, akkor nyugodtan küldje el neki emailben, hogy milyet tartana megfelelőnek. Indoklás sem kell, szó nélkül cseréli a prof. Ugyanez vonatkozik a csoportos foglalkozásokra is: ha valakit stresszel az ilyen munka, bármikor távozhat, magyarázkodnia sem kell. 

Watson azzal magyarázza a dolgot, hogy igyekszik a diákjai lelkiismeretére bízni ezeket döntéseket, ő a maga részéről mindent megtesz, hogy magas színvonalú oktatásban részesüljenek azok, akik az óráira járnak. 

(via)

Egy Samir Singh nevű ultrafutó elég komoly dolgot vállalt be idén áprilisban: az volt a terve, hogy 100 nap alatt 10 000 kilométert fut majd le, ehhez fájdalmasan közel is került.

Singh az utóbbi hetekben végigfutotta a monszunnal súlyosbított napokat Mumbaiban, és időközben betegségek, gyomorproblémák hátráltatták, úgyhogy az utolsó napon 150 km-es távot kellett volna valahogy teljesítenie.

Hősiesen harcolt, de 36 kilométerrel a kitűzött cél előtt összeesett, a teste nem bírta tovább az extrém terhelést. 

Singh az elmúlt száz napban 40 kilósra fogyott le a gyomorproblémák miatt, és utolsó futása előtt arról beszélt, hogy meg akarta mutatni, az emberi teljesítőképességnek gyakorlatilag nincs határa, valamint nagyon hálás volt azoknak az embereknek, akik segítették. 

A történtek nem vették el a kedvét, mert még nagyobb célt tűzött ki: legközelebb 40 000 kilométeres távot akar lefutni.(via)

A négyszeres NBA-bajnok Shaquille O'Neal aktív pályafutása alatt jó ideig vicc tárgya volt az, ahogy büntetőzik, annyira tragikus dobásokat hozott össze időnként, itt meg is lehet nézni párat.

Ehhez képest negyvenöt éves korára egészen látványos fejlődést ért el: most már a kispadról is simán bedobja a labdát egy kézzel, legalábbis az instagramjára feltöltött videó szerint.