Levente, Irén
17 °C
27 °C

Lovas Gergő

újságíró Sport Géza


Nincs halálág, a német–olasz háromesélyes, na de a többi? Nincs halálág, a német–olasz háromesélyes, na de a többi?

A negyeddöntőben is lesz egy döntőt érő párharc, ám a felső ág előnyét eltüntette Izland. Jön három jósolhatónak gondolt negyeddöntő és egy rangadó.

2 órája

Király Gábor Szombathely díszpolgára lesz Király Gábor Szombathely díszpolgára lesz

A magyar válogatott 40 éves kapusa a stadionavatón veheti majd át a címet.

2 órája

Az angol kapus bűnbaknak jelölte magát Az angol kapus bűnbaknak jelölte magát

Kapitánykérdés mellett kapuskérdés is lesz Angliában.

3 órája

A megnyert nyolcaddöntő után az izlandi futballisták egyből rohantak a nézőikhez, hogy együtt ünnepeljenek, aztán jött a műsor, amit a drukkereik már a Magyarország elleni csoportmeccsen is bemutattak, és az Eb egyik leglátványosabb szurkolói alakítása. 

  

Ugyanez ment otthon, Reykjavíkban is, ahol a meccs alatt csinálták a szurkolók hangulatot úgy, ahogy nálunk a Szabadság téren vagy a Margitszigeten.

Izland az angolok legyőzésével az Eb-k történetének egyik legnagyobb meglepetését okozta, és a negyeddöntőben a franciákkal játszik.

A sokáig Angliában védő dán kapuslegenda, Peter Schmeichel ezekkel a szavakkal kommentálta az izlandiak továbbjutását twitterén.

Az izlandi válogatott egyik szövetségi kapitánya, Heimir Hallgrimsson arról beszélt a továbbjutás után, hogy a tornán eddig szépen, fokozatosan fejlődtek, és az angolok ellen 2-1-re megnyert nyolcaddöntő volt eddig a legjobb meccsük, mert a védelmük és a támadójátékuk is egyben volt.

Nem adtunk sok lehetőséget az ellenfélnek, miközben több helyzetet is kidolgoztunk. De a java még csak most jön.

Izlandra a negyeddöntőben a házigazda Franciaország vár.