Orbán
10 °C
20 °C

Lovas Gergő

újságíró Sport rovat

Pofátlanul fiatal csapat menti meg a holland focit? Pofátlanul fiatal csapat menti meg a holland focit?

Az Ajax 1995-ben nagyon fiatal csapattal nyert Bajnokok Ligáját. Több mint húsz évvel később jutottak el ismét nemzetközi kupadöntőig, ahol nem ők az esélyesek, de így is sokat tettek a holland futballért.

tegnap, 14:49

Már győztek, de még megetette a fél csapatot Már győztek, de még megetette a fél csapatot

A Cleveland egy győzelemre, hogy ismét nagydöntős legyen. Irving 42 pontot dobott.

tegnap, 09:49

Pániköngól a félpályáról, persze angoloktól Pániköngól a félpályáról, persze angoloktól

Nem számított ilyesmire a kapus az U20-vb-n.

május 23. 23:45

A keddi budapesti özönvízben egy óvodai évzáróról igyekezett haza egyik olvasónk a családjával, és tömegközlekedéssel akartak hazajutni, de hiába várták, hogy csendesedjen az eső, ez nem jött össze. Ezért taxit hívtak, és a diszpécser húsz perc múlva szólt nekik, hogy a taxis nem találja a címet, úgyhogy a szakadó esőben el kellene menni kb. 500 méterre, ahol várja őket. 

Képünk illusztráció, a tegnapi özönvízben készült
Képünk illusztráció, a tegnapi özönvízben készült
Fotó: Olvasónk, Ágnes

"Nagy nehezen odaértünk a taxihoz, a sofőr azonban nem engedett minket beszállni, mondván vizesek vagyunk. Sajnos nem tudtam elmagyarázni neki, hogy pontosan miatta vagyunk ennyire vizesek, mert felhúzta az ablakot és kattant a központi zár. A hatéves gyerek közben remegve zokog a kezemben. Mutattam a taxisnak, nem hatotta meg. Még álltunk az esőben egy darabig, mert sehova nem tudtunk behúzódni, a taxis telefonált, majd elhajtott abba az irányba, ahol minket kellett volna felvennie. Végül egy kínai étterem tulajdonosa hívott be minket, száraz ruhát és meleg levest adott, így mégiscsak megmaradt egy pici az emberségbe vetett hitemből."

A magyar futball szórakoztatófaktora általában a szezon vége felé közeledve szokott felerősödni, most éppen Bognár György és a Soroksár csörtézett egy csodálatosat egymással.

A hétvégén az történt, hogy a Bognár által irányított Budaörs 4-2-re megverte a Soroksárt, melynek így csökkentek az esélyei, hogy feljusson az NB I.-be. Bognár ezek után képes volt lenyilatkozni egy ilyet: 

Baráti szívességet tettünk a Soroksárnak azzal, hogy megvertük őket, így legalább nem okoznak maguknak bajt az élvonalban… Ezt a mérkőzés előtt az edzőkollégával is megbeszéltem.

Hogy Bognár ekkora troll vagy tényleg komolyan gondolta ezt, az végül is most mindegy, a lényeg, hogy a Soroksárnál felhúzták magukat, és klub ügyvezetője, Dragóner Attila nevével megjelent egy közlemény. Ebben azt írják, megdöbbentette őket a nyilatkozat, de nem hagyják, hogy elrontsák az örömüket, továbbá:

Vasárnapi edzői nyilatkozata sem etikus, sem kollegiális nem volt. Pedig éppen neki kellene tökéletesen tisztában lenni azzal, hogy a futballpályán soha, semmi nem csak piros vagy fekete...

Ha valaki nem ismerné a sztorit: a korábbi válogatott futballista Bognár a kétezres évek elején a Sopron vezetésében dolgozott, és tüntetett el egy elég komoly összeget, miközben gyakran látogatta az egyik soproni kaszinót. Az egészből bírósági ügy, és felfüggesztett börtön lett. Szurkolói körökben ezután rendszeresen emlegették Bognárt Kaszinós Gyuriként, a piros vagy feketével is erre tett utalást a Soroksár vezetése. 

(via)

A Chicago Bullsszal háromszoros NBA-bajnok Tony Kukocot is megszólaltatták a Dávid Kornélról készült dokumentumfilmben, és a korábbi kosaras rögtön rá is világított, mi a mai kosárlabda egyik nagy problémája. 

„Szerettem Kornéllal játszani, ő mindig játékra kész és vidám srác volt. Lelkes volt nagyon, és tette a dolgát, ha pályára lépett. Jó móka volt, és bevallom, örülnék, ha egy kicsit még jobban ismernénk egymást. Jó az, ha van valaki a csapatban, amilyen ő volt játékosként, aki tele van energiával, felszántja a parkettát, és labda nélkül is mozog. Mert úgy vélem, hogy manapság az probléma a kosárlabdában, hogy labda nélkül senki sem tör be vagy mozog anélkül, hogy tudná, meg fogja kapni a labdát. Kornél viszont ezt csinálta mindig, ha játszott. Betört akár tízszer egymásután, és 3-4 alkalommal biztosan megtaláltad” - mondta Kukoc.

Dávid Kornél szerepelt utoljára magyar kosarasként az NBA-ben, az ezekről az évekről készült dokumentumfilmet június 4-én mutatják majd be a Sport1-en.