Előd
7 °C
16 °C

Matalin Dóra

mdor

újságíró Kult

Rendőrségi vizsgálat indul Harvey Weinstein ellen Rendőrségi vizsgálat indul Harvey Weinstein ellen

A londoni és a New York-i rendőrség is megerősítette, hogy eljárás indul a zaklató producer ellen.

október 12. 17:15

Harvey Weinstein öngyilkossággal fenyegetőzött Harvey Weinstein öngyilkossággal fenyegetőzött

Ki kellett hívni a rendőrséget a szexuális zaklatással vádolt producer lányának házához. Weinstein nyilatkozott is: mindenki követ el hibákat, és mindenki megérdemel egy új esélyt.

október 12. 15:34

Jessica Chastain pókerkirálynőként hajt az Oscarra Jessica Chastain pókerkirálynőként hajt az Oscarra

És az Elit játszma főszerepéért meg is érdemelné. Aaron Sorkin első rendezése mestermű, most bele lehet nézni, itt az új előzetes.

október 12. 14:27

Nem, nem a tojás és nem is a másik. Hanem egy kiállítás a Faur Zsófi Galériában Budapesten. A koncepció az, hogy öt képzőművész négy különböző műfajban (festészet, grafika, szobrászat, videóinstalláció) járja körül a kemény és lágy ellentétpárt. Az egymás munkáira is reflektáló alkotásokat a Sotheby's aukciósházban képzett Ferenczy Bálint rendezte egységbe. A művészek: Köves Éva festőművész, Yengibarian Mamikon szobrászművész, G. Heller Zsuzsa képzőművész, Gábor Márton Dániel videóművész és Gábor Áron képzőművész. A kiállítás október 12-én nyílt. 

Köves Éva 1

Hajdu Szabolcs filmrendező és Török-Illyés Orsolya színésznő éppen húsz éve alkotnak egy párt. Többek között nekik köszönhetjük a Macerás ügyeket, a Tamarát, a Bibliothéque Pascalt és az Ernelláék Farkaséknált. Az évforduló örömére készítettek magukról egy csodálatos videót, amit itt lehet megnézni. Romantikus lelkeknek különösen ajánlott!

A Harvey Weinstein-botrány egyik hozadéka, hogy egyre több színész mesél arról, hogy őket is zaklatták korábban. Köztük olyanok is, akiket nem Weinstein, hanem más, nagyhatalmú hollywoodi filmesek molesztáltak. Most James Van Der Beek a Dawson és a haverok sorozat sztárja állt elő azzal, hogy fiatal korában nagyhatalmú, idősebb férfiak zaklatták. De hogy kik voltak, azt nem fedte fel.  Tweetje szerint markolászták a fenekét, és szexuális tartalmú beszélgetésekre kényszerítették.