Huba
18 °C
34 °C

Matalin Dóra

mdor

újságíró Kult

Charlize Theron: Túl szép, hogy jó legyen Charlize Theron: Túl szép, hogy jó legyen

A színésznőt most éppen bombaformában láthatjuk az Atomszőkében. A pályáját meghatározó szerepei kedvéért viszont mindig át kellett alakulnia, és elcsúfítani lélegzetelállító külsejét.

július 29. 15:37

Ha már zsírosat akar enni, inkább ide menjen! Ha már zsírosat akar enni, inkább ide menjen!

Két hely nyílt a belvárosban, ahol mindenféle hülység nélkül sütnek halat és húst. Megnéztük mindkettőt.

július 29. 12:45

Atomszexi és atombugyuta Atomszexi és atombugyuta

Charlize Theron Atomszőkéjében szinte minden tökéletes: a díszletek, a jelmezek, a zenék, a színészek, az akciók. Csak a sztori lett bárgyú.

július 27. 21:28

„Egy tévéfilmtervem is van egy író barátommal, ami pedig az ötvenes években, egyetlen lakásban, sok szereplővel, igaz történet alapján készül" – nyilatkozta az Indexnek a Mindenki Oscar-díjas rendezője, Deák Kristóf tavaly. A Foglyok című filmterv most elnyert 120 millió forintot a Magyar Média Mecenatúra Program keretében, így jövő nyáron le is forgathatják. Egyelőre annyit lehet még tudni róla, hogy a Rákosi-rendszer legsötétebb napjaiban játszódik, a műfaja pedig abszurd fekete komédia. Emellett Deák Kristóf persze az első mozifilmjére is készül.

Pénteken kezdődik és vasárnap estig tart a Krisna-völgyi Búcsú, Fonyódtól délre, Somogyvámoson. Lesz kirakodóvásár, ahol Krisna-völgy saját készítésű termékei is megvásárolhatóak, többek között házi készítésű, gyógynövény tartalmú kencék. Rengeteg magyaros és indiai étel, látványkonyha, szabadtéri főzés, tandori sütés. A bio/vegán vonalon mozgók számára valóságos paradicsom: a legtöbb étel számukra is fogyasztható, még fagyizni is tudnak. A vegán pizza és fagyi egyébként évek óta a búcsú két nagy slágere, de a vegetáriánus, tojásmentes palacsinta is nagy kedvenc.

A színpadon tradicionális zene- és táncbemutató látható, a legaranyosabb program minden évben a Krisna-völgyi gyerekek táncbemutatója. De lesz egy védikus indiai esküvő is tűzceremóniával. Emellett egy csomó gyerekprogrammal készülnek, lesz bocisimogató és kisvasút, ami a völgy területén belül közlekedik. A mantra-ösvényt végigjárva meditálni lehet, az ökoportán a biokertészettel ismerkedni, a tavalyi búcsú nagy kedvence, a Reinkarnációs szerepjáték pedig a karma szövevényes törvényeit segít megérteni. 

Ez 21. Krisna-völgyi búcsú, az elsőt még 1996-ban tartották. Akkor még nem is sejtették, hogy húsz év múlva akkora eseménnyé válnak, hogy három nap alatt tízezer ember látogat a völgybe.

Csodálatos sajtóközleményt kaptunk a Magyar Hollywood Tanácstól. Ebben beszámolnak arról, hogy 92 éve született Tony Curtis, a mátészalkai gyökerekkel rendelkező hollywoodi filmsztár. "Mátészalkán büszkék a városhoz köthető filmes mogulok sikereire, így a terveik között szerepel egy, a „Hollywood bölcsője” tematika köré szervezett turisztikai projekt megvalósítása".

Ennek roppant kellemes előkészítéseként az elmúlt napokban Mátészalka Város Önkormányzata és a Magyar Hollywood Tanács közös küldöttséggel járt az USA nyugati partján. Felkeresték Tony Curtis özvegyét, Jill Curtis-Webert, aki üdvözölte a mátészalkai turisztikai projekt ötletét, és egy férje személyes tárgyaiból, emlékeiből álló kiállítási anyagot is felajánlott a városnak.

Találkoztak Andrew Friedmannal, "Los Angeles korábbi vezető politikai személyiségével", a Bais Naftoli zsidó közösség világi vezetőjével is. A beszámoló szerint a sikeres ügyvéd, Magyarország elismert támogatója lelkesedéssel beszélt családja, elsősorban néhai édesapja Mátészalkához fűződő rokoni kapcsolatairól.

Dr. Hanusi Péter polgármester meghívását örömmel fogadta, szívesen megtekintené a Fény Városát, Hollywood Bölcsőjét, Mátészalkát 

 - áll a közleményben. A beszámoló azzal zárul, hogy a küldöttség „Tony Curtis lábnyomában” címet viselő útja rendkívül hasznos volt a tervezett turisztikai fejlesztések előkészítése szempontjából. Hát kell ennél jobb hír mára?