Vilmos
18 °C
28 °C

Matalin Dóra

mdor

újságíró Kult

Szív és ész is kellett a zseniális magyar találmányokhoz Szív és ész is kellett a zseniális magyar találmányokhoz

Két filmes kisfilmekben mutat be nyolc magyar találmányt. És az utat is, amit a feltalálók agya bejárt, a kreatív gondolkodás művészetét.

5 órája

Scarlett Johanssonból kijött az állat Scarlett Johanssonból kijött az állat

A Csajok hajnalig az elmúlt évek sikerfilmjeiből pofátlanul összelopkodott vígjáték. De azért vicces.

június 20. 07:16

50 éves a világ leghíresebb színésznője, aki még jó is 50 éves a világ leghíresebb színésznője, aki még jó is

Nicole Kidman karrierjét Tom Cruise és a botox is majdnem romba döntötte. De végül mindig felállt, és idén négy filmmel csillogott Cannes-ban. Egy kivételes karrier mély-, és csúcspontjai.

június 19. 23:33

A Liza, a rókatündér rendezője, Ujj Mészáros Károly befejezte második mozifilmje, az X. forgatását. A skandináv típusú krimiben olyan színészeket láthatunk majd, mint Balsai Móni, Schmied Zoltán, Bede-Fazekas Szabolcs, és ezzel a filmmel tér vissza a vászonra Kulka János.

A sztori szerint Éva, a gyerekét egyedül nevelő, pszichésen kissé labilis nyomozónő több furcsa halálesetet fedez fel az osztályára kerülő ügyek között. Első ránézésre mindegyik öngyilkosság vagy baleset, de Éva több apró részletre is felfigyel, melyek alapján arra gyanakszik, hogy valójában nagyon profin álcázott gyilkosságokról van szó. A film betétdalait – a Liza, a rókatündérhez hasonlóan - ezúttal is Tövisházi Ambrus írja.

V árhatóan 2018 első  felében kerül majd a mozikba, addig is itt egy kép belőle:

Legújabb filmje, A múmia éppen most bukott hatalmasat az amerikai mozikban, de úgy tűnik, hogy ez nem vette el a kedvét. (Mondjuk világszinten elég jól teljesít a film, szóval a kudarc csak Amerikára igaz.) A BBC egyik műsorában Tom Crusie-mémeket mutogattak a színésznek, aki úgy nevetett rajtuk, mintha még sosem látta volna egyiket sem. Egy ponton egy pohár vizet kellett adni neki, mert annyira röhögött, hogy majdnem megfulladt. Hogy mennyire volt őszinte a nevetgélés, azt mindenki döntse el maga:

Mi lenne, ha a képregényekből a mozikat elárasztó szuperhősök teljesen átlagos testet kapnának? Hogy néznének ki akkor a képregények borítói? Mennyiben lenne más Superman, ha nem lenne elképesztően izmos, csak normális? Erre volt kíváncsi a recovery.org nevű, mentális betegségek kezelésében segítő site, és megrajzoltattak tíz borítót Supermantől a Fekete Özvegyen át Pókemberig kockás hasak, hatalmas mellek és darázsderekak nélkül. A teljes sorozatot itt lehet megnézni.

szuperhős