Zita, Mariann
12 °C
19 °C

Matalin Dóra

mdor

újságíró Kult

Folytatást kap a Széttörve Folytatást kap a Széttörve

Ezt maga a rendező, M. Night Shyamalan jelentette be. Egyúttal le is lőtte a Széttörve utolsó nagy fordulatát.

20 perce

Művelt vandál tüntette el a hatalmas Bud Spencer-graffitit Művelt vandál tüntette el a hatalmas Bud Spencer-graffitit

A korábban a tv2 által megrongált képet most valaki teljesen lefestette. Egy képzőművészeti utalás került rá franciául.

5 órája

Kisfilm készült a Prometheus túlélőiről Kisfilm készült a Prometheus túlélőiről

Ami tulajdonképpen az Alien: Covenant előzményeit meséli el. Kiderül, hogy mi történt Elizabeth Shaw-val és a lefejezett Daviddel.

5 órája

De végül ennyiért kelt el madridi árverésen Velázquez Egy lány portréja című festménye. A kép hosszú időn keresztül egy család birtokában volt, de ők nem tudták, hogy ki festette, így azt sem, hogy milyen sokat ér valójában. Amikor úgy döntöttek, hogy eladják, az aukciós ház szakértői állapították meg, hogy ki az alkotó. 

Velázquez valószínűleg nagyon fiatalon, 16-17 éves korában festette a képet 1616 körül. Azt, hogy ki vette meg a szomorú kislányt ábrázoló képet, nem árulták el. De az biztos, hogy nem viheti ki Spanyolországból, mivel a kulturális örökség része.

kislány

Kivonja a forgalomból a Hitlert ábrázoló kifestőt a holland Kruidvat drogérialánc. A szülők jelezték, hogy a gyerekeknek szánt füzetben több, a számok szerint kiszínezett ábrán Adolf Hitler portréja jelent meg, írja a BBC. A lánc bocsánatot kért a vevőktől, állítólag nem tudtak arról, hogy Hitler képe jelenik meg a színezőben. 

hitler

A kifestő egyébként Indiában készült, nem tudni, hogy került bele a hitleres rajz. Valószínűleg az történt, hogy aki kimásolta egy másik könyvből, nem tudta, hogy ki van a képen. A kiadó szóvivője szerint a véletlenek szörnyű összjátékáról van szó, ők ugyanis ellenőrizték a szövegeket, de azt már nem nézték meg, hogy a kiszínezett képeken kik vannak. A kifestőt azonnal levették a polcokról, a vevők visszakapják a füzet árát.

A kilencvenes évek egy sikerfilmje volt az Álljon meg a nászmenet! című romantikus komédia Julia Roberts és Cameron Diaz főszereplésével. A sztori szerint Roberts éppen akkor döbben rá, hogy mégis szereti az expasiját, amikor az már az esküvőjére készül valaki mással. Ezután mindent megtesz, hogy visszaszerezze a pasit. Ahhoz képest, hogy egy hollywoodi romkomról van szó, a film meglepően keserű befejezést kapott. INNENTŐL SZPOJLER!!! Szóval Roberts karaktere hiába ármánykodott, a pasi maradt a nőjénél, aki sem olyan szép, sem olyan okos, sem olyan vicces nem volt, mint ő. Robertset pedig a meleg barátja egy tánccal próbálta megvigasztalni.

A rendező most árulta el, hogy miért így alakult a sztori. P.J. Hogan elmondta az Entertainment Weeklynek, hogy eredetileg Roberts is találkozott egy vonzó férfival a film végén, akit John Corbett játszott a Szex és New Yorkból. Csakhogy a tesztvetítések közönsége úgy gondolta, hogy Roberts nem érdemli meg a boldogságot. "A halálát akarták"- mondta Hogan.