Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Mészáros Tamás

újságíró Gazdaság

16-an haltak meg a magyar diákcsoport olaszországi buszbalesetében 16-an haltak meg a magyar diákcsoport olaszországi buszbalesetében

És húsz fölött van a sérültek száma, közülük többen súlyos állapotban vannak. Az iskola pszichológusa és a mentősök úton vannak Veronába. A tragédiát a busz abroncsa okozhatta. A Szinyei gimnáziumnál este gyertyás megemlékezés lesz.

tegnap, 14:27

Trump máris nekitámadt Obama legfontosabb reformjának Trump máris nekitámadt Obama legfontosabb reformjának

Első lépésével az egészségbiztosítási reformot gyengítette.

tegnap, 12:13

Magyar diákcsoportot szállító busz szenvedett halálos balesetet Olaszországban Magyar diákcsoportot szállító busz szenvedett halálos balesetet Olaszországban

A busz oszlopnak ütközött, szétroncsolódott és kigyulladt. Egy budapesti gimnázium tanuló utaztak rajta, több mint ötvenen, Franciaországból, sítáborból tartottak hazafelé.

tegnap, 07:00

Elkezdődött az új világ Amerikában, és már az első nap látszik, hogy valóban közeledik Magyarországhoz a szabadság hazája.

Ugyanis a washingtoni belügyminisztériumot arra kötelezte az új vezetés, hogy határozatlan időre függessze fel a Twitterezést.

A belügynek rengeteg Twitter-fiókja van, és ezek látszólag eléggé ártatlan témákkal foglalkoznak: ide tartozik például az amerikai nemzeti parkokat felügyelő szerv, a hal- és erdőgazdaság felügyeletének fiókja és a földrengés-mérései miatt sokak által követett földtani intézet feedje is. 

Azonban a nemzeti parkos Twitter mégis elkövette a főbűnt: retweetelt egy posztot, amin az látszik, hogy Barack Obama 2009-es beiktatási ünnepségén sokkal, de sokkal többen voltak, mint Donald Trumpén. 

A Boston Globe szerint ezért kellett bezárni a fiókokat, és nem tudni, mikor indulhatnak újra.

Ettől függetlenül egyébként nyilvánvalóan teljesen jogos, hogy a US Park Service-nek nem kellene ilyen tweeteket megosztania, de azért a drákói reakció arra enged következtetni, hogy Trump alatt kicsit szigorúbban veszik majd a főnöknek nem tetsző dolgokat.

A képen az látható, ahogy a mostani és az előző elnöki pár megérkezik a beiktatás előtti ankétra a Fehér Házba. 

Míg Barack Obama megvárja feleségét a kocsi mellett, és együtt sétálnak fel a lépcsőn, addig Donald Trump nem szarozik azzal, hogy az asszonyra várjon. 

two-types-of-men-2.gif

Mondjuk ez annak fényében nem meglepő, hogy Melania Trump egyrészt nő, másrészt bevándorló, és a Donald ezek közül egyik csoportot sem szívleli.

A teljes videó az Independent oldalán található.

A Szinyei Merse Pál Gimnázium Facebook-csoportjában este hat órára hirdettek gyertyagyújtást és megemlékezést az intézményhez a hajnali busztragédia áldozatainak emlékére.

De az iskolához már dél óta sokan érkeznek gyertyát gyújtani.