Edina
-3 °C
9 °C

Mészáros Tamás

újságíró Gazdaság

Szavazzon: olimpia helyett vegyünk tengert, hegyet, Erdélyt! Szavazzon: olimpia helyett vegyünk tengert, hegyet, Erdélyt!

Mi fontosabb, a magyar tenger vagy az olimpia? Ennyi pénzből nem vesszük meg inkább Erdélyt? Vagy csinálhatnánk egy magyar világmárkát! Szavazza meg, hogyan erősítsük a nemzet egységét és büszkeségét az olimpia költségvetéséből!.

február 16. 07:05

Mi folyik már megint Görögországban? Mi folyik már megint Görögországban?

Ismét összezörrent az EU, az IMF és Athén, a piacok pedig elkezdtek idegeskedni. Elmagyarázzuk, miért kell megint a görögöktől tartani.

február 15. 13:29

320 milliót kapott egy állami cégtől Orbán Viktor néhai polgári köre 320 milliót kapott egy állami cégtől Orbán Viktor néhai polgári köre

A HungaroControl Zrt. kitömte pénzzel a Szövetség a Nemzetért Alapítványt, ami Orbán és Vona polgári köre mögött állt.

február 11. 08:48

Éppen csak megírtuk a témát, Justin Trudeau kanadai kormányfő, a nemzetközi baloldal lieblingje, a liberalizmus 21. századi fiatal bajnoka, az északi félteke legképernyőbarátabb politikusa ismét megtette, amit megkövetel a haza, és legyőzte az előző posztunkban megénekelt sunyi és agresszív Trump-kézfogást.

Amikor a Fehér Házba érkezett ma, hogy a kereskedelemről és a "kanadai értékekről" beszélgessen a nemzetközi alt-right lieblingjével, a kirekesztés 21. századi idős bajnokával, az északi félteke második legmémbarátabb politikusával, Donald Trump amerikai elnökkel, egy pillanat alatt behúzta Trumpot, gyorsan megszorította a kezét, és azonnal odapaskolt egyet a vállára. Mintha csak azt üzente volna: engem nem fogsz magadhoz húzni, te sunyi disznó!

Viszont pár perccel később, a Fehér Házban már nem tudta megúszni, számára előnytelen oldalra ültették, és kénytelen volt átnyúlni Trump kezéhez, aki aztán keményen el is kapta, és brutálisan beszorította.

Szép próbálkozás volt tehát, de a sötét nagyúr végül csak kifogott a liberális nyikhajon. Ami azért sem meglepő, mert Trudeau sosem volt egy kézfogáskirály, sőt:

16649014 1338383239553713 8517817998031556000 n

Ma jelent meg Kanye West botrányhős, rappergéniusz és önjelölt divattervező legújabb cipőkollekciója, ami borsos ára ellenére Budapesten is egész szép tömeget vonzott, konkrétan ennyien álltak sorban az V. kerületi bolt előtt a nyitásnál:

Nem tudjuk, hogy maradt-e még, de ha esetleg érdekel még valakit, a női / férfi Yeezy Boost 350 V2 89.900, a gyerekváltozat 54.900 forintért szerezhető meg. 

Kár, hogy ilyen rettenetesen semmilyen.

(via 444)

Legalábbis a Fehér Ház sajtófőnök-helyettese elismerte, hogy nem tette be a fülébe a fordítógépet, amikor Abe Sinzó japán kormányfő beszélt közös sajtótájékoztatójukon, ám ennek ellenére mégis nagy egyetértésben bólogatott.

Ebből is látszik, hogy Trump az emberek elnöke, hiszen mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor beszél a külföldi, nem értjük, mégis bólogatunk, és úgy teszünk, mintha.

Abe amerikai útján egyébként elég sok volg a gikszer a házigazdák részéről, Trumpnak sikerült egy rettentő furcsa kézfogásba bonyolódnia a japán kormányfővel, felesége, Melania pedig a bevett diplomáciai protokollra fittyet hányva nem kísérgette körbe Abe feleségét, Abe Akiét Washingtonban.

Abe egyébként Theresa May brit kormányfő után a második külföldi vezető, aki Trumphoz sietett Washingtonba. A japán kormányfő két okból is aggódhat az új elnök miatt:

  1. egyrészt Japán elég sokat exportál az Egyesült Államokba, ami miatt korábban többször voltak súrlódások Tokió és Washington között, márpedig Trump oda akar csapni a szabadkereskedelemnek, ami nekik elég rossz lenne;
  2. másrészt Trump szerint a szövetségesei lehúzzák Amerikát, és ezért kevesebbet akar költeni más országok védelmére; Japán számára viszont elengedhetetlen az amerikai katonai szövetség a felemelkedő Kínával szemben, és nem szeretné elveszteni az amerikai védelmi ígéretet.

Remélhetőleg a túra hátralevő része jobban telik majd, Abe golfozni fog Trumppal Floridában, bár a sajtótájékoztatón már előre közölte, hogy az amerikai elnök jobb játékos nála. 
Ebből is látszik, hogy a japánok figyelnek a részletekre, és tudják, hogy Trumpra a legjobban az egójának simogatásával lehet hatni.