Előd
7 °C
16 °C

Miklósi Gábor

főszerkesztő-helyettes Lapvezetés

szerkesztő/újságíró Politika

A Tenczer kolléga fölött aratott fölényes pingpongdiadalok és a tőle elszenvedett, egyértelműen peches vereségek száma:22/57

A Delhi-Józsefváros és a New York-Tel Aviv-tengely zsoldjában töltött évek száma:7/12

A Szőcs Imrétől, Hódi Lászlótól és Csűrös Lászlótól kapott olvasói levelek száma:15/8/22

A milleniumi matematikai problémák közül általam megoldottak száma:0, bár P=NP-ügyben van egy frappáns megoldásom, csak nem fér el itt, de majd leírom valahol

BESZTOF
Bruttó 117 milliót kap a volt rádióelnök Bruttó 117 milliót kap a volt rádióelnök

A közmédia peren kívül, titokban állapodott meg Such Györggyel a menedzserszerződése alapján járó sikerdíjról.

október 12. 15:02

A Tihanyi Babamúzeumban nyaralhatnak az Őcsényről kiutált menekültek A Tihanyi Babamúzeumban nyaralhatnak az Őcsényről kiutált menekültek

A panziós megkönnyezte Orbán Viktor '89-es beszédét, de azóta csalódott benne.

október 11. 13:07

1,2 kilométert ment kocsijával a sínen egy japán aggastyán 1,2 kilométert ment kocsijával a sínen egy japán aggastyán

Végül nem a tehervonat tért ki.

október 11. 11:06

Biztos rengeteg izgalomról marad le a családom, amiért a foxinkkal nem járunk vadászni, sőt, azt sem engedjük neki hogy macskákat üldözzön, pedig, mi tagadás, elég komoly igénye van rá. Kénytelen beérni a tömör, gumitüskés lasztikkal, bár láthatóan ez nem szegi kedvét. Sajnos nyáron a Balatonnál a kedvenc labdája beesett a komposztosgödörbe, én üvöltöttem, így ő szerencsére nem ugrott utána, aztán próbáltam kipiszkálni (a lasztit) két gereblyével, a gyerekek drukkoltak, de túl mélyen volt, nem találtam. Ez volt a nyarunk legnagyobb kutyás kalandja.

Úgy látszik, vannak izgalmasabb életű kutyák, például azok a jagd (német vadász-) terrierek, akiket megtanítanak vadászni. Egy olvasónk küldte be az Országos Magyar Vadászati Védegylet (elnök: Semjén Zsolt) hivatalos lapja, a Nimród 2017/9. számában nemrég megjelent cikket, ahol a szerző részletesen leírja, hogy miként lehet felkelteni a fiatal kutyák érdeklődését a kotorékvadászatra (remélem, jól írom).

Sajnos a szerző nem tér ki rá, hogy miután a kutya "megoldotta a feladatot", mi lesz a hörcsög, a kölyökmacska és -róka, vagy a kiszolgáltatott, legyengített zsákmányállatok sorsa. Talán majd az októberi számból kiderül.

Egy nyugdíjas szülészorvos a Magyar Nemzetben megjelenő olvasói levelében tette helyre Veres András győri megyéspüspököt, aki pár napja bűnnek nevezte a lombikprogramot. Koncz István, aki 1974 óta praktizál és mindig szem előtt tartotta katolikus hite tanításait, arra világít rá, hogy

az első szakrális embriótranszfer Szűz Mária várandósságának létrejötte (férfival való kapcsolat nélkül került egy szűz méhébe került Jézus).

Nem lévén katolikus, nem igazán tudom megítélni, mennyire számít blaszfémiának Koncz doktor felvetése, bár az azért további kérdéseket vet fel, hogy e teória értemében Jézus nem Mária méhében fogant, hanem már embrióállapotban került oda. Ugyanakkor ebben a megközelítésben nehéz nem fellelni egyfajta párhuzamot a Szűz Máriát az eredendő bűntől mentesítő Isten és a lombikban pepecselő szülészorvos között.

A halott rocksztárok iránti ájult tisztelgés könnyen tud nevetséges vagy kínos formát ölteni, a Motörhead másfél éve halott frontembere viszont valószínűleg nem forog a sírjában a brit tudósok legutóbbi húzása miatt, és nem csak azért, mert történetesen elhamvasztották.

A brit természettudományi múzeum (Natural History Museum) egyik kurátora javaslatára egy Júra-kori óriáskrokodilt neveztek el Lemmysuchus-nak. A hüllő 145 millió évvel ezelőtt terrorizálta a brit parti vizeket, a szintén brit születésű Lemmy pedig a zenéjével és a nyárspolgárinak nemigen nevezhető életmódjával a Motörhead élén 1975-től a haláláig borzolta a sallangmentes heavy metaltól idegenkedők lelki világát.

A nagy Motörhead-rajongó kurátor, Lorna Steel szerint Lemmy maga is poharát emelte volna a Lemmysuchusra, a Földön valaha élő legrusnyább lények egyikére. És ebben nyilván igaza van, mivel kevés dolog létezett, amire Lemmy ne lett volna hajlandó meghúzni egy üveg Jack Danielst. (BBC)