Péter, Pál
19 °C
32 °C

Miklósi Gábor

főszerkesztő-helyettes Lapvezetés

szerkesztő/újságíró Politika

A Tenczer kolléga fölött aratott fölényes pingpongdiadalok és a tőle elszenvedett, egyértelműen peches vereségek száma:22/57

A Delhi-Józsefváros és a New York-Tel Aviv-tengely zsoldjában töltött évek száma:7/12

A Szőcs Imrétől, Hódi Lászlótól és Csűrös Lászlótól kapott olvasói levelek száma:15/8/22

A milleniumi matematikai problémák közül általam megoldottak száma:0, bár P=NP-ügyben van egy frappáns megoldásom, csak nem fér el itt, de majd leírom valahol

BESZTOF
Orbántól olyat kérdeztek, amire nem volt válasza Orbántól olyat kérdeztek, amire nem volt válasza

Elégedetten nyilatkozott az uniós csúcs pragmatikus légköréről. Aztán jöttek a kérdések.

június 23. 15:26

Elég nagy hiba volt pont a fakertésszel kivágatni kedvenc 30 éves fáját (frissítve!) Elég nagy hiba volt pont a fakertésszel kivágatni kedvenc 30 éves fáját (frissítve!)

Olyan bosszút állt, amire 2500 év múlva is emlékezni fognak.

június 20. 12:18

Nemzetközi jogba ütközik az orosz melegellenes törvény Nemzetközi jogba ütközik az orosz melegellenes törvény

Strasburg szerint valójában nem a kiskorúakat védik, hanem a melegeket stigmatizálják a vitatott orosz jogszabályok.

június 20. 11:24

Két napja halt meg, és a Roger Moore-ról róla szóló sztorikkal van tele az angol sajtó. Az Independent most közölt egy annyira aranyosat, hogy muszáj itt megosztanom.

A sztori főhőse, már persze Moore mellett, egy Mark Haynes nevű forgatókönyvíró, aki a történet kezdetén, 1983-ban hét éves volt. A nagypapájával a nizzai reptéren várták a gépüket, amikor a kisfiú kiszúrta, hogy maga James Bond is ott várakozik. Megkérte a nagypapát, aki se Bondról, se Moore-ról nem hallott még, hogy jöjjön vele autogramot kérni.

Moore kedves volt és adott nekik autogramot, de amikor Mark visszaülve megnézte, elhűlve látta, hogy nem James Bond, hanem valami Roger Moore nevű ember szignója került a repülőjegye hátoldalára. Addig nyaggatta a nagypapát, hogy visszamentek. Moore vette a lapot, odahajolt a kissráchoz, körbekémlelt, felvonta a szemöldökét, és halkan a fülébe súgta, hogy azért írta alá álnéven, nehogy Blofeld (a korai James Bond-filmek ikonikus főgonosza) rájöjjön, hogy ott járt. Mark tehát nem kapott James Bond-os szignót, de így persze még boldogabb volt, hiszen segíthetett hősének küldetése teljesítésében.

roger

Sok-sok évvel később, már felnőttként egy jószolgálati UNICEF-forgatáson Haynes ismét összeakadt a színésszel, és elmesélte neki, mi történt Nizzában. "Hát, nem emlékszem, de örülök, hogy találkozott James Bonddal" – válaszolta kedvesen Moore.

A forgatás után a folyosón ismét összetalálkoztak. Amikor melléért, Moore körbenézett, felvonta a szemöldökét, és odasúgta:

Persze hogy emlékszem, de odabent nem mondhattam semmit, bármelyik operatőr Blofeld embere lehetett!

Két hete írtam egy posztot arról, hogy milyen furcsán alakulnak az áruházban a vízszűrőbetétek árai: egyes kiszerelésben 2000, kettesben 2500, hármasban 2333 forintra jött ki egy betét ára.

Az értetlenkedésemre elképesztő levéláradat érkezett: szinte mindenki azt írta, hogy az emberek vakon bíznak benne, hogy a nagyobb kiszerelés fajlagosan olcsóbb, ezért sokan nem ellenőrzik, hogy tényleg jól járnak-e. Szerintük a nagy áruházak (sőt, az összes) ezt gyakran kihasználják, és a kereslet-kínálat szabályai szerint miért is ne tennék.

Válaszolt a MediaMarkt is:

A MediaMarkt egyes termékeket a nagy vásárlói kereslet miatt akár több százas nagyságrendű mennyiségben szerez be, ezekre a beszerzés során jelentős engedményt tud elérni, így kedvezőbb áron tudja kínálni a vásárlóknak. A helyi vásárlói igények és az ebből eredő beszerzési mennyiségbeli különbség áruházanként és kiszerelési egységenként is eltérő lehet.

Aha.

Aztán tegnap arra jártam, és egy sugallatnak engedelmeskedve beugrottam megnézni, mi a helyzet vízszűrő-fronton.

IMG 3423

Kettes kiszerelés ezúttal nem volt, de a hármas ára ezer forintot zuhant, így egy darab már csak 1965 forintba kerül. A négydarabos szett esetében pedig alig merem leírni: (törzsvevőknek) 1698 forint a szűrő már!

Ezután mondja valaki, hogy ez egy következmények nélküli ország!

Ma még nem látható gyorsasággal jön majd el Orbánék bukása, és abban a rendszerváltásban a kormány az ellenzékével együtt süllyedhet el – jósolta pár napja Tölgyessy Péter. Én nem jósolok, viszont pechemre az előbb megnéztem a Jobbik friss, politikai témájú animációs filmecskéjét.

A pokoli kín, amit éreztem, Tölgyessy Péter legnagyobb magyar hívévé tett: mindennél intenzívebben vágyom rá, hogy amikor a Fidesz eltűnik a süllyesztőben, a Jobbik ott álljon majd, közvetlenül mellette. Ez a minimum az aljas indokból, előre kitervelten elpusztított agysejtjeimért.