Eszter, Eliza
12 °C
22 °C

Miklósi Gábor

szerkesztő/újságíró Politika

A Tenczer kolléga fölött aratott fölényes pingpongdiadalok és a tőle elszenvedett, egyértelműen peches vereségek száma:22/57

A Delhi-Józsefváros és a New York-Tel Aviv-tengely zsoldjában töltött évek száma:7/12

A Szőcs Imrétől, Hódi Lászlótól és Csűrös Lászlótól kapott olvasói levelek száma:15/8/22

A milleniumi matematikai problémák közül általam megoldottak száma:0, bár P=NP-ügyben van egy frappáns megoldásom, csak nem fér el itt, de majd leírom valahol

BESZTOF
Robbanás egy manchesteri koncerten, 22 halott Robbanás egy manchesteri koncerten, 22 halott

Ariana Grande koncertjének végén történt a robbanás, a távozó fiatalok voltak a pokolgépes támadás célpontjai. A rendőrség egyelőre terrortámadásként kezeli a történteket.

tegnap, 00:42

Trump volt nemzetbiztonsági tanácsadója nem hajlandó együttműködni a Szenátussal Trump volt nemzetbiztonsági tanácsadója nem hajlandó együttműködni a Szenátussal

Nem adja át a vizsgálóbizottságnak a dokumentumokat, melyek orosz és török kapcsolatait tisztáznák.

tegnap, 00:17

Harminc évig bizsunak hitte a ritka gyémántot Harminc évig bizsunak hitte a ritka gyémántot

Minden nap hordta, majd egy nap felbecsültette a Sotheby'snél.

május 22. 19:30

Két hete írtam egy posztot arról, hogy milyen furcsán alakulnak az áruházban a vízszűrőbetétek árai: egyes kiszerelésben 2000, kettesben 2500, hármasban 2333 forintra jött ki egy betét ára.

Az értetlenkedésemre elképesztő levéláradat érkezett: szinte mindenki azt írta, hogy az emberek vakon bíznak benne, hogy a nagyobb kiszerelés fajlagosan olcsóbb, ezért sokan nem ellenőrzik, hogy tényleg jól járnak-e. Szerintük a nagy áruházak (sőt, az összes) ezt gyakran kihasználják, és a kereslet-kínálat szabályai szerint miért is ne tennék.

Válaszolt a MediaMarkt is:

A MediaMarkt egyes termékeket a nagy vásárlói kereslet miatt akár több százas nagyságrendű mennyiségben szerez be, ezekre a beszerzés során jelentős engedményt tud elérni, így kedvezőbb áron tudja kínálni a vásárlóknak. A helyi vásárlói igények és az ebből eredő beszerzési mennyiségbeli különbség áruházanként és kiszerelési egységenként is eltérő lehet.

Aha.

Aztán tegnap arra jártam, és egy sugallatnak engedelmeskedve beugrottam megnézni, mi a helyzet vízszűrő-fronton.

IMG 3423

Kettes kiszerelés ezúttal nem volt, de a hármas ára ezer forintot zuhant, így egy darab már csak 1965 forintba kerül. A négydarabos szett esetében pedig alig merem leírni: (törzsvevőknek) 1698 forint a szűrő már!

Ezután mondja valaki, hogy ez egy következmények nélküli ország!

Ma még nem látható gyorsasággal jön majd el Orbánék bukása, és abban a rendszerváltásban a kormány az ellenzékével együtt süllyedhet el – jósolta pár napja Tölgyessy Péter. Én nem jósolok, viszont pechemre az előbb megnéztem a Jobbik friss, politikai témájú animációs filmecskéjét.

A pokoli kín, amit éreztem, Tölgyessy Péter legnagyobb magyar hívévé tett: mindennél intenzívebben vágyom rá, hogy amikor a Fidesz eltűnik a süllyesztőben, a Jobbik ott álljon majd, közvetlenül mellette. Ez a minimum az aljas indokból, előre kitervelten elpusztított agysejtjeimért.

Donald és Melania Trump testbeszédével, grimaszaikkal, a köztük lévő intimitás látszólag teljes hiányával eddig is tengernyi cikk foglalkozott. Az amerikai sajtó most azt találgatja, hogy amikor a tel-avivi reptérre érkezéskor Donald Trump a felesége keze után nyúlt hogy megfogja, Melania elhessentette-e, vagy esetleg oda is csapott-e kicsit az elnöki kacsóra.

Nehéz elképzelni mi más járhatott Melania Trump fejében, mint hogy  "hozzám ne merészelj érni!", de persze mit tudom én, valójában mi zajlik e két, mondjuk úgy, mérsékelten szimpatikus ember között.