Bertalan
10 °C
28 °C

Munk Veronika

újságíró Politika

A kosárpályán eltöltött idények száma:21

Lánygyerekek száma:2

Megtaláltuk az éttermet, ahol rosszul lett a mogyoróallergiás brit nő Megtaláltuk az éttermet, ahol rosszul lett a mogyoróallergiás brit nő

A vendéglő a pesti belvárosban működik, hagyományos ételeket szolgál fel átlagos árakon, de a külföldiek szeretik. Beszéltünk egy vendéggel is, aki 2014-ben segíteni próbált az anafilaxiás sokkot kapott nőn.

6 órája

Magyarországon van Európa egyik legszuperebb közösségi kertje Magyarországon van Európa egyik legszuperebb közösségi kertje

Őshonos növényekkel, növényvédő szerek nélkül, szabadtéri környezetismereti tanórákkal került egy rendkívül rangos európai kertészeti díj döntősei közé a cserszegtomaji mintapark.

tegnap, 06:38

Nem M. Richárd az első, aki megússza az előzetest Nem M. Richárd az első, aki megússza az előzetest

A Dózsa György úti gázoló kiengedése miatt fortyog a közvélemény, pedig nem ez az első eset, hogy a bíróság engedékeny.

augusztus 22. 07:41

Gyerekek, olimpiai bajnok sportolók és sztárok az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló gyerekeket támogató „Iskolakezdés együtt” című segélyakciójának népszerűsítésére óriási élőléppel rakták ki a 1353-as adományvonal számait a Bazilika előtt. 

Az 1000 rászoruló gyerek beiskolázását támogató segélyakció szervezői azt remélik, hogy a figyelemfelhívó akciónak köszönhetően sokan tárcsázzák majd a 1353-at, amelyre egyetlen hívás 250 forint adományt jelent, írják közleményükben. A szervezet 40 hívásból már egy 10 ezer forint értékű tanszercsomagot tud összeállítani a rászoruló iskolakezdőknek. A céljuk, hogy az első becsengetés előtt 1000 táska megteljen.

A 444 szúrta ki, hogy az ELTE Etológiai tanszékén minnesotai törpemalac-tartókat keresnek egy kutatáshoz.

"A társállatként tartott törpemalacok száma világszerte ugrásszerűen megnőtt az elmúlt években, hála annak, hogy ezek az állatok tiszták, tanulékonyak, válaszkészek és alkalmazkodóak. De még mindig keveset tudunk szociális képességeikről, vagy például arról, hogy mennyire kommunikálnak hatékonyan az emberrel.

shutterstock 473075398

A program lényege, hogy házi kedvencként nevelt törpemalacok vesznek majd részt a családi kutyákkal végzettekhez hasonló etológiai vizsgálatokban. Ezek segítségével bepillantást nyerhetünk társas viselkedésük és kommunikációs képességeik részleteibe. Éber állapotban elvégzett funkcionális MRI vizsgálatok segítségével pedig még árnyaltabb képet kaphatunk arról, hogy mi is járhat egy malac fejében" - írják az Etológiai tanszék oldalán.

Már várják a legalább hat hónapra törpemalacokat befogadó családokat, a részletekkel kapcsolatban itt lehet tájékozódni.

A Mozduljunk ki Egyesület ingyen segítőt biztosít minden kerekesszékesnek, aki szívesen menne bulizni. Az egyesület elnöke, Csángó Dani maga is kerekesszékes (az Indexen vele készült riportot itt találja), és az alábbi videón saját koncert- és buliélményét mutatja be:

A Mozduljunk ki! csapata kerekesszékes fiataloknak biztosít ingyenes szakképzett asszisztenciát a kimozdulásokhoz. "A szó legszorosabb értelmében segítünk kikapcsolódni. Mindenben segítünk, ami az életviteledhez szükséges lehet:

  • evés-ivás
  • mosdóhasználat
  • kerekesszékkel történő
  • közlekedés
  • a székből ki- és beszállás
  • pénzhasználat
  • kommunikációs helyzetek megoldása
  • tájékozódás a helyszínek és programok között" - írják Facebook oldalukon.

 Ha ön kerekesszékes partiarc, regisztráljon gyorsan a Mozduljunk ki weboldalon, vagy keresse meg az egyesületet a Facebookon.

A Sziget akadálymentességi térképét pedig itt találja, ami mobil appként is letölthető. A térkép az optimális útvonalak mellett az akadálymentes szolgáltatóhelyeket és mellékhelyiségeket is mutatja, a felhasználók is bővíthetik információkkal, potenciális akadályokkal.