Fülöp, Jakab
5 °C
19 °C

Munk Veronika

újságíró Politika

A kosárpályán eltöltött idények száma:21

Lánygyerekek száma:2

Még mindig azt képzelem, hogy mehetek szüléshez Még mindig azt képzelem, hogy mehetek szüléshez

Geréb Ágnes 3500 illegális otthon szülésnél volt jelen, amíg 2010-ben le nem tartóztatták. Még mindig több büntetőügye van folyamatban, az egyik meghalt újszülött szülei kártérítési pert is indítottak ellene. A szülés szeretete viszont nem apad benne.

április 25. 17:45

Ilyen a droghasználó egy napja Ilyen a droghasználó egy napja

Magyar hajléktalan, boldog indonéz családapa, takaros lakásban élő berlini nagymama: mind drogosok. Nyolc droghasználó egy-egy napját mutatja be az Egy nap az életünkből című film, ami most az Indexen látható.

április 24. 14:24

Nem kell a szülőknek a görög ortodox egyház Nem kell a szülőknek a görög ortodox egyház

Az egyház szeretett volna fenntartóként átvenni két budapesti iskolát, de a szülők elsöprő többségben nemet mondtak nekik.

április 21. 08:08

Erre a költői kérdésre keresi a választ az ELTE-s egyetemistákból szerveződő NOSZA (NOnkonformista SZólásszabadság Akció) csütörtökön a régi Szabadság téri tévészékházban szervezett eseményükkel. "A szólásszabadságot, mint cselekvést, eszmét, jogot, művészeti inspirációt és politikai fellépést járjuk körül, pontosabban e közkedvelt topik kényelmetlen határterületeit. Pro és kontra" - írják meghívójukban. A rendezvényen médiakutatók, újságírók beszélgetnek arról hogyan működik a hazai sajtó.

"Olyan témákról is beszélünk, hogy a TASZ miért védi meg a Kurucinfót a holokauszttagadás ügyben, hogy festékkel megdobni a Sándor Palotát mennyire elfogadható ellenállási forma, vagy hogy az egyetemen belül mennyire lehet politizálni" - fogalmaz a NOSZA. Április 27-én 17-21 óráig tartanak a beszélgetések, előadások az Impostor nevű helyen (Budapest, Szabadság tér 17.), utána a program adománygyűjtő bulival zárul, ahol az újra megjelenő Médiakutató című folyóiratot lehet támogatni. 

Itt található a Facebook-esemény.

Jellemzi az egyik tüntető az Oktogonon kialakult helyzetet. Egyik ponton techno, a másikon reggae, a harmadikon a himnusz, a negyediken meg azt beszélik, mi legyen a következő célpont, de olyan jó a hangulat, hogy úgy tűnik, maradni akarnak. A tüntetők vigyorogva kiabálják, hogy "Elegünk van!"

Az Alkotmány utca újra tele lett tudósítóink szerint. A menetben egy hisztériukus hangú nő megafonba kiabálja a Nemzeti dalt. Aztán pedig válogatott trágárságokat sorol a kormányzattal és a miniszterelnökkel kapcsolatban.