László
17 °C
32 °C

Munk Veronika

újságíró Politika

A kosárpályán eltöltött idények száma:21

Lánygyerekek száma:2

Ezer beszélgetés nőkkel a szexről Ezer beszélgetés nőkkel a szexről

Február óta csetelnek a hónaljszőrtől az ideális pénisz- és tamponméreten át a szexszel kapcsolatos legkülönfélébb kérdésekig tinédzserekkel egy csetprogram önkéntesei. Szeretnék, ha férfiak is lennének köztük.

június 16. 14:23

Nem is lőtér, sokkal inkább céllövölde lesz az iskolákban Nem is lőtér, sokkal inkább céllövölde lesz az iskolákban

A légpuska nem fegyver, így elég sima zárható szekrényben tartani. A lőtérnek sem kell szigorú feltételnek megfelelnie.

június 14. 17:10

Mobillal vette a tini, hogy társai nőket molesztálnak az utcán a Parlamentnél Mobillal vette a tini, hogy társai nőket molesztálnak az utcán a Parlamentnél

A csapatosan közlekedő fiúk az egyedül sétáló nőket zaklatták, közben társaik videóztak. A rendőrség el is kapta őket, további sértetteket keresnek.

június 14. 10:49

A jó, minőségi, felvilágosult szexről beszélni tabu az iskolákban, és otthon is, ezért a Rózsakert Medical Center 15-18 év közötti fiatalokat keres társadalmi kampányához, amelynek témája: Beszélni a szexről!

"A fiataloknak sok kérdésük marad, amikkel magukra hagyják őket és az internetről, tévéműsorokból, bulvársajtóból, vagy társaiktól próbálják megtalálni a válaszokat. Extrémitásokról tudnak, miközben a saját testüket, illetve az alapvető információkat a szexről nem ismerik" - fogalmaznak felhívásukban.

A tinédzserekkel Dr. Csermely Gyula szülész-nőgyógyász beszélget június 5-én, pünkösd hétfőn 10-16 óráig, a beszélgetésről videófelvétel készül, amit sorozatként be is mutatnak a készítők, ezért a szerepléshez írásos szülői beleegyezés szükséges. "A jelentkezéseket a kommunikacio@rmc.hu email címre várjuk május 15-ig, a szereplők előválogatáson esnek át" - írják.

Erre a költői kérdésre keresi a választ az ELTE-s egyetemistákból szerveződő NOSZA (NOnkonformista SZólásszabadság Akció) csütörtökön a régi Szabadság téri tévészékházban szervezett eseményükkel. "A szólásszabadságot, mint cselekvést, eszmét, jogot, művészeti inspirációt és politikai fellépést járjuk körül, pontosabban e közkedvelt topik kényelmetlen határterületeit. Pro és kontra" - írják meghívójukban. A rendezvényen médiakutatók, újságírók beszélgetnek arról hogyan működik a hazai sajtó.

"Olyan témákról is beszélünk, hogy a TASZ miért védi meg a Kurucinfót a holokauszttagadás ügyben, hogy festékkel megdobni a Sándor Palotát mennyire elfogadható ellenállási forma, vagy hogy az egyetemen belül mennyire lehet politizálni" - fogalmaz a NOSZA. Április 27-én 17-21 óráig tartanak a beszélgetések, előadások az Impostor nevű helyen (Budapest, Szabadság tér 17.), utána a program adománygyűjtő bulival zárul, ahol az újra megjelenő Médiakutató című folyóiratot lehet támogatni. 

Itt található a Facebook-esemény.

Jellemzi az egyik tüntető az Oktogonon kialakult helyzetet. Egyik ponton techno, a másikon reggae, a harmadikon a himnusz, a negyediken meg azt beszélik, mi legyen a következő célpont, de olyan jó a hangulat, hogy úgy tűnik, maradni akarnak. A tüntetők vigyorogva kiabálják, hogy "Elegünk van!"