Fülöp, Evelin
13 °C
24 °C

Nagy Attila Károly

nak

újságíró Tech-Tudomány

Apollo-Soyuz Test Project1975

Soyuz 171975

Soyuz 18a1975

Viking 11975

Az a nagy szerencse, hogy ellopták Az a nagy szerencse, hogy ellopták

A milánói technikai múzeum tulajdonában lévő, nagy nehezen kölcsönkapott magyar sportrepülőgépet szülőhelyén, a Műegyetemen újítják fel.

tegnap, 00:03

Murphy törvénye nem beletörődésre nevel Murphy törvénye nem beletörődésre nevel

“Ami elromolhat, az el is romlik” - szól a hírhedt mérnöki kifakadás. Azt viszont kevesen tudják és érzik, hogy ezt eredetileg inspiráció volt, nem fatalista kiáltvány.

május 24. 07:36

Két hónapos jó éjszakát kíván az Antarktiszon áttelelő magyar kutatónő Két hónapos jó éjszakát kíván az Antarktiszon áttelelő magyar kutatónő

Jurányi Zsófia fizikus öt hónapja dolgozik egy német sarki bázison. Nagyképes cikkünkben megmutatja az Index olvasóinak az örök hó és jég birodalmát.

május 20. 14:52

Az Index fotósa a minap a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri elméleti tömbjének (aka SOTE-torony) egyik legfölső emeletén járt, és készített pár képet az Orczy-kert (avagy park) panorámájáról. Mint azt bizonyára tudják, a VIII. kerületi közpark a Ludovika Campus építkezései miatt jó ideje le van zárva, illetve jelenleg csak egy kis része, a futópálya és a műfüves focipálya látogatható. Az elmúlt időszakban voltak tiltakozások a kert fáinak kivágása ellen, most elővettünk pár régi képet, hogy lássuk mennyi fa tűnt el a területről. Kezdésnek itt egy gif, érdemes nézni a bal szélen a kollégiumi épület miatt mekkora fás terület tűnt el, hogy a futókör fölötti részen is kevesebb a fa és hogy a tó partján is erősen ritkult a növényzet:

Fotó: Nagy Attila Károly (2006) / Bődey János (2017) / Index

És itt van két szűkebb képkivágás a 2006-os és a 2017-es állapotról:

A beruházásnak még közel sincs vége, az Orczy-kert egyes részein további építkezések zajlanak, a tó partjának átépítése is várható. Hogy pontosan mennyi fa esett, esik, fog esni mindennek áldozatául, a jó ég tudja csak.

Akartam ide valami NER-kompatibilis vicceskedést írni, de inkább csak iderakom a képet, amit a Depeche Mode Klub Tatabánya volt kedves elküldeni nekünk:

"Dave Gahan a CBA-ban! Nem vicc, ma délután egy lelkes DM rajongó hölgy ismerősöm egy budapesti belvárosi CBA előtt futott össze a Depeche Mode énekesével, aki testőrök nélkül ment bevásárolni."
"Dave Gahan a CBA-ban! Nem vicc, ma délután egy lelkes DM rajongó hölgy ismerősöm egy budapesti belvárosi CBA előtt futott össze a Depeche Mode énekesével, aki testőrök nélkül ment bevásárolni."
Fotó: Depeche Mode Klub Tatabánya / Facebook

Hétfő este Depeche Mode-koncert Budapesten. Remélem, nem fekszi meg a frontember gyomrát a szombati tepertős pogácsa!

Reggel fél kilenc körül legalábbis még ott volt: