Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Nagy Attila Károly

nak

újságíró Tech-Tudomány

Apollo-Soyuz Test Project1975

Soyuz 171975

Soyuz 18a1975

Viking 11975

Tízmillió önkéntes bugvadásza van a Microsoftnak Tízmillió önkéntes bugvadásza van a Microsoftnak

A 2014 őszén indított “Bennfentes” programba két év alatt rajongók tömegei jelentkeztek, hogy a 10-es Windows-t tökéletesre csiszolják.

33 perce

Újra kapható lesz a Samsung Galaxy Note 7 Újra kapható lesz a Samsung Galaxy Note 7

A dél-koreai cégnél azt tervezik, hogy a forgalomból kivont készülékek egy része felújítva visszakerülhetne a felhasználókhoz.

2 órája

Lesz Destiny 2 Lesz Destiny 2

A mitikus-fantasztikus-apokaliptikus FPS-RPG-MMO második részéről alig tudni valamit azon kívül, hogy jön.

5 órája

Vörösborfolt az abroszon? A múlté! A massachusetts-i Brandeis University egyik kutatója, Daniel Perlman kifejlesztette a csöppenésmentes borosüveget. Egész pontosan megoldást talált arra a problémára, amivel a legtöbb borivó szembesült már élete folyamán: a kiöntés után az üveg nyakán visszacsorgó, lecsöppenő bor gordiuszi csomójára.

Az éttermi pincérek, borkínálók általában a palack nyaka köré tekert kendővel, vagy spéci kiöntődugóval kerülik el, hogy nem kívánt helyre jusson a bor, de mostantól (illetve onnantól, hogy a palackgyártók átveszik az újítást) ennek vége. Az egyszerű, de annál nagyszerűbb megoldás segít majd a precíz szervírozásban, és mindehhez csak annyi kell, hogy a palack szájánál körbe egy kb. két milliméter mély vájatot alakítsanak ki. Ennyi az egész, nézzék csak:

 

(Via: The Verge)

Elképzelhetetlenül sok előnye lehet annak, ha az ember legjobb barátja űrhajós. Hogy csak egyet mondjak most, olyan jegygyűrűje lehet, amilyen senki másnak az égegyadta világon. Thomas Pesquet, az Európai Űrügynökség francia űrhajósa posztolta nem rég az alábbi képet a Nemzetközi Űrállomásról, a következő kommentárral:

A másfél kilós kézipoggyászomban hoztam magammal a nyáron házasságot kötő barátaim jegygyűrűit. Épp időben fogok visszatérni, hogy a tanújuk lehessek. 

Ha jól olvasom a gyűrű belső oldalán a vésetet, a nagy nap augusztus 14-én lesz. Ha valamivel, akkor ezzel az űrt megjárt gyűrűpárral és az asztronauta tanúval bizton lehet majd mondani, hogy ez a házasság a mennyben köttetett.

Szombat délben egy New York-i bemutató repüléssel megkezdte amerikai turnéját a francia légierő műrepülő köteléke, a Patrouille de France.

A két ország közti barátságot centenáriumi repüléssel ünneplő nyolc Alpha Jet sugárhajtású kiképzőgép tulajdonképp az Egyesült Államok I. világháborúba lépésére emlékezett a látványos repüléssel: az USA ugyanis 100 évvel ezelőtt, 1917. április 6-án üzent hadat Német Császárságnak, és ezzel a lépéssel tulajdonképp Franciaország (azaz az antanthatalmak) oldalán vette ki részét az egész világra kiterjedő harcokból.

A francia trikolórt húzó francia kötelék a francia ajándék Szabadság-szoborral elég jól néz ki: