Móric
10 °C
18 °C

Nagy Attila Károly

nak

újságíró Tech-Tudomány

Apollo-Soyuz Test Project1975

Soyuz 171975

Soyuz 18a1975

Viking 11975

Ez itt vallás, nem csak egy mérkőzés Ez itt vallás, nem csak egy mérkőzés

Mit lehet csinálni szombatonként egy olyan amerikai államban, ami a mezőgazdaságáról híres, és nincsenek profi csoportcsapatai? Reggel felkel, grillezni megy, aztán három órán át egyetemisták miatt tombol. Nagyképen az Iowa Hawkeyes-szurkolók egy napja.

tegnap, 18:29

Kádár pilótái zuhantak le a Malév isztambuli járatával Kádár pilótái zuhantak le a Malév isztambuli járatával

Negyven éve történt a magyar repüléstörténet legkülönösebb légi katasztrófája, amiben 29-en haltak meg.

szeptember 20. 23:27

Budapest is búcsúzott a Cassinitől Budapest is búcsúzott a Cassinitől

Az európai-amerikai együttműködésben épült űrszondát beleirányították a Szaturnusz légkörébe. A Cassini magyar tudósok neveivel égett el pénteken.

szeptember 15. 16:52

Minden évben, szeptember harmadik hetének szombatján tartják a nemzetközi vörös panda-napot, amikor a veszélyeztetett fajnak számító ázsiai kisemlőst ünneplik az állatkertek, állatvédők. A hivatalosan vörös macskamedveként emlegetett kis testű ragadozó/mindenevő élettere szűkülése miatt szerepel a védendő állatok listáján. Magyarországon több állatkertben is megtalálható, például Budapesten, Debrecenben, Nyíregyházán, Veszprémben, úgyhogy aki teheti, vasárnap keressen fel egy közelében élő vörös pandát, és hódoljon a világ legcukibb állatának. Mi egy rajongói galériával jövünk itt most:

Nekem ne mondja senki, hogy egy klasszikus, védendő neoncégér, ami 2015-ben még csodálatos állapotban üzemelt, mostanra javíthatatlan állapotba került és ezért le kellett szerelni. Ezért nem lehetnek szép dolgaink soha.

Így néz ki a nagy magasságban fölénk terülő kanadai füst, ahogy naplemente után, a nap sugarai a horizont alól (crepuscular rays) megvilágítják.

A fotó a pécsi tévétoronyból készült kedden. Közvetlenül a naplemente előtt egyébként így nézett ki az ég, a felhők felett megfigyelhető homályos foltok a füstfoszlányok: