Lukács
9 °C
22 °C

Német Tamás

RAJONGÓI OLDAL

újságíró Politika

Az összefogás az ellenzék Soros-terve Az összefogás az ellenzék Soros-terve

MSZP nélküli összellenzéki vita volt a kormány leválthatóságáról a Budai Liberális Klubban, ahol a Jobbik lassan gyakoribb vendég, mint Fodor Gábor.

október 16. 21:18

Kizárták a filmakadémiából az erőszakkal vádolt Harvey Weinsteint Kizárták a filmakadémiából az erőszakkal vádolt Harvey Weinsteint

Az Oscar-díjakról döntő akadémia szerint a producer nem érdemli meg kollégái tiszteletét.

október 14. 23:28

Lehet, hogy mégsem lesz Horthy-szobor a Felvidéken Lehet, hogy mégsem lesz Horthy-szobor a Felvidéken

A református egyház vezetése nem díjazza a nemeshodosi egyházközség ötletét.

október 14. 19:10

clk

A Mukachevo.net töltötte fel Facebook-oldalára azt a videót, ami pénteken készült a kárpátaljai Ungváron egy, az új ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatos tüntetésen.

Az ukrán oktatási törvény mellett tüntetettek a nacionalista Hazafiak Ukrajnai Egyesülése (UKROP) párt aktivistái az ungvári magyar főkonzulátus épülete előtt. Nyilván azért ott, mert az ukrajnai magyar kisebbség, illetve a magyar állam is élesen bírálta az új törvényt, mondván, az korlátozza a kisebbségek nyelvhasználatát. 

A hálózsákban, fekve, zászlót lobogtatva tüntető képe sok kérdést felvet, egy helyi olvasónk a következőképpen válaszolta meg azokat:

Ukrajnában sok tüntetés fizetett. Ezt a faszit is nyilván hozták valahonnan és közben lepihent, mert már unta. A tüntetés kicsi volt és csak tegnap tartott. A fizetett tüntetéseket úgy lehet megismerni, hogy egyforma zászlórúdjaik vannak, ezek teleszkóposak, mint a pecabot. Ez a párt még soha nem tüntetett Kárpátalján. Nyilván ez az aktivista sem idevaló, és a hosszú út során, míg Kárpátaljára ért a vonattal elálmosodott. Tíz óra a vonatút, nem csoda, ha elfáradt.

És most nézzük meg a legjobb részt még egyszer:

Réka nevű olvasónk küldte a fotót a hatalmas, aszfaltból feltörő vízoszlopról a Széna téren. 

A videót pedig Enikő készítette:

Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete jövő héten fog vizsgázni magyar nyelvből. Erről ő maga beszél, magyarul egy Facebook-videóüzenetben. Azt mondja, intenzív nyelvtanfolyamra fog menni a Pécsi Tudományegyetemen, majd következik a vizsga.

Ha láttok, gyertek oda és kívánjatok sok szerencsét

– mondja a nagykövet. És kommentben kéri a tanácsokat a felkészüléshez:

Egyébként a kommentekben tényleg kapja a tanácsokat.