János, Pál
17 °C
31 °C

Német Tamás

RAJONGÓI OLDAL

újságíró Politika

Döntött a hatóság: ki kell vonni az összes felújított orosz metrókocsit Döntött a hatóság: ki kell vonni az összes felújított orosz metrókocsit

A BKV lapunknak elismerte, átmeneti időre kiállnak a felújított szerelvények, de még nem tudni pontosan, meddig.

június 23. 15:46

Mégsem tarthatja meg a Momentum a fesztiválját a szolnoki kempingben Mégsem tarthatja meg a Momentum a fesztiválját a szolnoki kempingben

A kemping üzemeltetője elmaradt előlegre hivatkozik, a Momentum szerint érthetetlen a lemondás, a helyszínnel napi kapcsolatban voltak.

június 23. 13:14

A szakszervezet szerint jó a metró, csak rossz jeleket küldözget a rendszer A szakszervezet szerint jó a metró, csak rossz jeleket küldözget a rendszer

De ha ez nem lenne elég, az új szerelvények kisebb teljesítményűek, mint a régiek voltak.

június 23. 11:47

Ha felmerül volna önben valaha, hogy mi ez a Mindeközben az Indexen, hát tessék:

Veszélyeztetett varánuszok szárított péniszét árulják csalók szerencsehozó talizmánként Indiában. A varánusz szárított nemi szervét ritka növénygyökérként adják el, jelentette be a londoni székhelyű World Animal Protection (WAP) vadvédelmi szervezet. Közlésük szerint a bengáli és a sárga varánusz szárított pénisze úgy néz ki, mint egy ritka növény gyökere, melyről azt hiszik, szerencsét hoz.

varikuki
Fotó: Neil D'Cruze / World Animal Protection

A vadvédelmi hatóság öt indiai államban tartott rajtaütéseket a múlt hónapban, az akció több helyen még nem ért véget.

Mivel a növény szinte teljesen eltűnt az indiai mezőkről, orgazdák szárított varánuszpéniszt vásárolnak és az interneten adják el az árut mint a növény gyökerét. (MTI)

Meleg van. Egész Európát hőhullám érte el, ahogy korábban megírtuk, Közép-Európában a legmelegebb júniusok egyike várható. De Nagy-Britanniát is megtalálta a meleg: a Dailymail hosszú cikket közölt arról, mit művel a hőmérséklet az utakkal Cambridge környékén. Ide kattintva nézegethet még képeket.

De nem csak az utak olvadnak: púposodnak a vasúti sínek és a szmog mérgező szinten van napok óta, hétfőn 50 vasúti járatot töröltek. Az előrejelzések szerint a legmelegebb júniusi nap lesz a szerdai Nagy-Britanniában 1976 óta.

Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, elkezdődött Budapesten a nagyszabású, Családok Világtalálkozója (Európai Életvédő Fórum) nevű háromnapos rendezvény. Az első napon demográfusok és családpolitikusok mellett beszélt Orbán Viktor, Semjén Zsolt, Balog Zoltán, illetve az amerikai jogvédők által homofóbnak és gyűlöletkeltőnek címkézett Allan C. Carlson, valamint az azonos neműek házassága és a béranyaság ellen küzdő francia Ludovine de La Rochere is. A sajtó kordonokkal elkerített részen vehetett részt a demográfiai fórumnak nevezett grandiózus rendezvényen, és habár az interjúkészítés lehetőségét felkínálták a szervezők, végül az előadók elfoglaltságára hivatkozva azt mondták: nem tudunk velük beszélni.

Ma valakik molinót feszítettek ki a Várkert Bazár fölé: Anyaszomorítók, ezzel a felirattal várják a konferencia résztvevőit. A 444 úgy tudja, molinót kifeszítőket a rendőrség igazoltatta, a molinó maradhatott. A rendezvény egyik szervezője kollégánknak elmondta, hogy remek bent a hangulat, és nem értik molinót. A kérdésre, hogy tudja-e, hogy kik feszítették ki az üzenetet, azt felelte:

az a nagyon furcsa nevű szervezet, tudja, amelyiknek a nevében egy q-betű van.

Szerinte ennek az akciónak nincs hatása, nagyon sajnálja egyébként a molinót, mert csak annyit érnek el vele, hogy letakarják ezt a szép épületet.