Piroska
-10 °C
1 °C

Német Tamás

RAJONGÓI OLDAL

újságíró Politika

Vucic leállíttatta a Koszovóba indított vonatot

A koszovói kormány szerint provokáció volt útnak indítani a szerelvényt rajta azzal a felirattal, hogy Koszovó Szerbia része.

január 14. 16:44

Visszanyal a szálasista fagyi a Jobbikban Visszanyal a szálasista fagyi a Jobbikban

Hát ki fog törődni a gárdamellényben didergőkkel, az út mellett hagyott, elárvult zsidózó, cigányozó jobbikosokkal?

január 14. 11:15

Nem vizsgálják Rogán vagyonnyilatkozatát Nem vizsgálják Rogán vagyonnyilatkozatát

Juhász Péter és még 108 ember kezdeményezte, a mentelmi bizottság szerint azonban a kezdeményezések nyilvánvalóan alaptalanok.

január 10. 09:52

A újlipótvárosi Pozsonyi út egyik társasházára rárúgta az ajtót a magyar valóság.

Orbán Viktor ellen személyiségi jogi pert indítottak. Első fokon nem volt védője, maga járt el az ügyében, és bár a bíróság neki adott igazat, perlője fellebbezett. Másodfokon azonban már nem bízta a véletlenre és a TASZ-hoz (Társaság a Szabadságjogokért) fordult. Ahhoz a civil jogvédő szervezethez, amely egyike azoknak a szervezeteknek, amelyeket a Fidesz szerint minden eszközzel ki kell az országból takarítani

Az, hogy Orbán Viktor a TASZ segítségét kérte és megkapta, nem olyan régen volt: egészen pontosan 2007-ben, bőven a "polgárivá" válás után. Lám a 2007-ben az akkori ellenzéknek, (és bárkinek, akinek ügyét fontosnak tartották) segítő civil szervezet mára Soros-ügynök lett, amit el kell takarítani az országból. Forradalom éve, PC-világ vége stb.

A miniszterelnök arról beszélt akkor ellenzékből, hogy a rendőrök a 2006-os események alatt utasítást kaptak arra, hogy ilyen brutálisan menjenek neki a tüntetőknek, amit az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium magára vett és beperelte Orbánt.

Fotó: Kovács Tamás, MTI

A másodfokú tárgyalás előtt viszont már a TASZ-hoz fordult, illetve Schiffer Andráshoz, aki a TASZ ügyvédjeként dolgozott. Megkérdeztük Schiffer Andrást, aki emlékszik, hogy a TASZ ügyvivő testületében egyhangú döntés született arról, hogy vállalják Orbán ügyét, mert az ügyben hittek, mindegy volt nekik, hogy ki a személy. Schiffer hozzátette, abban az évben Thürmert is védte egy ügyben. Akkor is úgy fogalmazott, „a TASZ pártoktól független jogvédő szervezet, amit az is bizonyít, hogy tevékenységére még soha nem fogadott el egyik kormánytól sem közpénzt".

„Azért vállaltuk el Orbán Viktor jogi képviseletét, mert évek óta szeretnénk elérni a joggyakorlatban annak a tisztázását, hogy a közhatalmi szerveknek van-e jó hírük. A TASZ álláspontja szerint a közhatalmi szervek állítólagos jó híre nem korlátozhatja a politikai viták szabadságát" - mondta akkor Schiffer a TASZ ügyvédjeként. Most elmondta, megnyerték a pert ugyan, de sajnos nem sikerült ezt a jó hírneves dolgot kimondatni a bírósággal, de szerencsére ez a gyakorlat elmúlt, a Fidesz alatt nem emlékszik olyanra, hogy minisztériumok jó hírnév megsértéséért pereltek volna.

A saját perére talán még emlékszik a miniszterelnök

– tette hozzá.

Egyébként éppen ez a szervezet, a TASZ perelte ki, és így két év után az ő segítségükkel derülhetett ki tavaly, hogy Orbán Viktor személyesen rendelte el a norvég alapos civilek vegzálását 2014-ben.

képppp.PNG
Fotó: Pintér Ádám

„A hétvégén a fagyott Balatonnál jártunk a siófoki kikötőben, ahol az alábbi kisfilmet készítettük" - írta olvasónk Ádám, mi pedig most szívesen megmutatjuk önöknek is (a legvégén a mézzel lecsorgatott ujjat csak saját felelősségre!) :