Edina
-3 °C
9 °C

Német Tamás

RAJONGÓI OLDAL

újságíró Politika

Három troll kísérgeti a Momentumot Három troll kísérgeti a Momentumot

Országjárásra indult az olimpiás népszavazással ismertté vált, hamarosan párttá alakuló Momentum. Komáromban is megjelentek a trollok, de az önkormányzat tanácsadója is végigfotózott minden érdeklődőt.

tegnap, 20:49

Gundel Takács szerint tehát Orbánék most hülyét csináltak belőlünk a világ előtt Gundel Takács szerint tehát Orbánék most hülyét csináltak belőlünk a világ előtt

A közmédiát elhagyó műsorvezető éppen ma lett a BOM szóvivője. Délelőtti interjújában beszélt arról, milyen lenne, ha visszavonnánk a pályázást.

február 22. 22:08

A Fidesz most már országos népszavazásról beszél az olimpia ügyében A Fidesz most már országos népszavazásról beszél az olimpia ügyében

Bánki Erik beszélt mindenfélét az ATV-ben.

február 21. 07:30

Stark Attila művész úr - talán mondhatom, barátom – posztolta Facebookra ezt a képet. Klasszikus amerikai filmes jelenet előzte meg: a Széll Kálmán téren a kép hátterében látható kisbusz ráhajtott a tűzcsapra. Szép kép, nem valószínű, hogy sokáig látható installáció.

Stark Attila egyébként többek között grafikus, legutóbb az Indexen futó Miértország-sorozat egyik epizódját köszönhetjük neki. De 2007-ben is írtunk Kulocity című könyvéről. Nemrég pedig megjelent a legújabb, Kuloland címmel.

A kormány elpárolgott az olimpiai pályázat mögül, mintha soha ott sem lett volna. Erre ma Lázár azzal a mondattal tett pontot, hogy a kormány lezárta az olimpiatémát. A kormány arról sem kérte ki az emberek véleményét, hogy pályázzunk-e, majd miután a budapestiek nagy százaléka aláírásával kérte, hogy népszavazáson dönthessen a pályázásról,  kormány ismét az emberek véleményének kikérése nélkül döntött a pályázat visszavonásáról.

Megnéztünk néhány budapesti óriáshirdetést, mi történt tegnap óta: az épülethálók eltüntetése úgy néz ki, nem megy olyan gyorsan (Deák tér, Margit krt.), de a Westend egész üvegfelületét betöltő hirdetés másnapra szőrén-szálán eltűnt.

(Alább a két kép: az első ma, csütörtökön készült, a második a kampány elején)

Próbáltuk elérni a Westend üzemeltetőjét, hogy megtudjuk, tényleg tegnap éjszaka, ma hajnalban tüntették el a hirdetést, vagy ők már korábban megérezték, hogy a 266 ezer aláírásra akkora sunnyogással fog reagálni a kormány, hogy a választási iroda előtt álldogáló kopaszok adják a másikat, de sajnos egyelőre nem értük el őket.

Olvasónk már reggel küldött egy képet, amin egy Lajos utcai olimpiás óriásplakátot ragasztottak épp le néhány órával azután, hogy Orbánék bejelentették (dehogy jelentették, arc nélkül pár mondatot odavetettek a köztévének), hogy visszavonja Magyarország a pályázást, mert: ellenzék.

hhhhhh

Fürjes Tarlós összefoglaló beszéde után elmondta, nagyon szereti ezt a várost, büszke rá, és nagyon szerette azt a munkát, amit az olimpiai pályázattal kapcsolatban végzett eddig. Megígérte, Budapest fejlődni fog. Ma este a Közgázon vitatkozik a Momentum vezetőivel, amire szívesen lát mindenkit. Az MSZP-s képviselőket is várja bármilyen vitára az olimpiával kapcsolatban:

Ne futamodjanak meg!

– mondta Fürjes nekik. Fürjes szerint az MSZP-s képviselők félelemből faroltak ki az olimpia mögül, mert azt gondolják, hogy a közvélemény most olyan, hogy nem éri meg továbbra is támogatni.