Vendel
5 °C
20 °C

Németh Sz. Péter

fotó Velvet

Elhunyt Szalay Zoltán fotóriporter, a Sajtófotó kiállítások atyja Elhunyt Szalay Zoltán fotóriporter, a Sajtófotó kiállítások atyja

Latinovitstól Gobbi Hildáig számos remek művészt fotózott, de neki köszönhetjük a magyar sajtófotó éves seregszemléit is.

2015. május 16. 12:51

Nem indulhatott túl jól a hétfő annak, aki a kőbányai Liget tér közelében található vasút felüljáró alatt hagyta el kisebb méretű munkagépét. A baleset körülményeiről egyelőre többet nem tudni. A sofőrnek egy sokkal jobb kedd reggelt kívánunk, olvasónknak pedig köszönjük a fotót!

Kedden este mindenki várta a nagy pillanatot, hogy a katalán elnök végre bejelentse, mi is lesz az elszakadásról szóló referendum következménye. A bejelentés megtörtént, aztán valahogy mégsem lett okosabb senki. Katalónia 40 másodpercre független lett, aztán végül kiderült, hogy annyira mégsem. Tudósítónk szerint a beszédet a helyszínen figyelő katalánok sem igazán értették, hogy mi történik.

A Reuters fotósának képei ugyanarról a parlament előtt a beszédet figyelő lányról készültek, ha hihetünk a képaláírásnak, mindössze 2 perc leforgása alatt.