Judit
-2 °C
8 °C

Nyilas Gergely

újságíró Politika

Leghosszabb út stoppal (km)6200

Leghosszabb út vonattal11500

Leghosszabb út gyalog100

Leghosszabb út úszva5

Lezuhant egy pakisztáni utasszállító Lezuhant egy pakisztáni utasszállító

40 ember volt a fővárosba indult gépen.

december 7. 13:27

Hallgat a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja

Apja szerint bocsánatkérést vár a hatóságoktól.

december 7. 08:27

Chapecoense: Őrizetbe vették a a bolíviai légitársaság vezetőjét

A brazil futballcsapattal lezuhant gép tragédiája elkerülhető lett volna.

december 7. 06:57

Gyalog jöttünk, mert siettünk - mondták a három királyok. Lehet, hogy eltévedtek a Parlament melletti jászolba vezető úton, mint a Brian életében, vagy olyan gyorsan jöttek, hogy a kisded megszületése előtt estek be Józsefékhez. Jobb ötletem nincs arra, miért hiányzik a jászolból a kis Jézus.

Ha önöknek van rá magyarázatuk, dobják be kommentbe az Index Instagramján!

Moszkva már készül arra, hogy a térképeken is megörökítse a november 25-én elhunyt Fidel Castro nevét. A kubai kommunista vezér ugyanis utcanevet kap az orosz főváros északi kerületében – ha elfogadja a városi közgyűlés a javaslatot, írta a Newsru.com. Igaz, átnevezés nem lesz, a szóba jött két lehetséges utcát még meg kell építeni.

Sőt, még azzal sem büszkélkedhet majd senki, hogy a Fidel Castro utcában lakik. Olyan utcákról van szó, amelyek úgy mennek majd át a lakótelepeken, hogy egyetlen épület sem tartozik hozzájuk cím szerint.

Jobb magyarázatot nem találtam rá, miért épp most jelent meg a Police.hu szemléje szerint a Zsaru Magazinban egy részletes cikk arról, hogy bizony vannak emberek, akiknek felismerhetetlen az ujjlenyomatuk.

Mitől van ujjlenyomatunk?

„A fodorszálak a verejtékmirigyekből a bőr felszínére törő kivezető nyílások mentén a felhám megemelkedésével keletkeznek” – magyarázta egy szakember a cikkben, amely nem tesz ugyan említést Lázár Jánosról, de mégiscsak felötlik a sorok között olvasást – kortól függően – újra/épp tanuló emberben a miniszterelnökséget vezető miniszter, akinek bevallása szerint szintén nincs ujjlenyomata – éppúgy, ahogy Pharaon "professzornak", akiről szintén nincs szó a cikkben, hiszen ez pusztán egy technokrata tudományos ismeretterjesztő cikk.

Lázárt lemutánsozta a rendőrlap?

Ugyan már, ilyet gondolni is Havasi Bertalan-i értelemben vett marhaság

Épp csak annyit állít a lap, hogy:

„A tudomány ismer olyan, nagyon ritka genetikai mutációt, amelynek eredményeképpen a tenyéren és a kéz belső felületén radikálisan alacsony a verejtékmirigyek száma, így az azonosítás alapját képező összefüggő bőrlécrendszer a magzati lét során nem alakul ki. Mivel a daktiloszkópiai azonosítás alapja a fodorszálas bőrfelület egyedi jellegzetességeinek vizsgálata, ezek hiánya vagy alacsony száma esetén a minta szakértői szempontból értékelhetetlenné válik.”