Menyhért, Mirjam
10 °C
25 °C

Nyilas Gergely

újságíró Politika

Leghosszabb út stoppal (km)6200

Leghosszabb út vonattal11500

Leghosszabb út gyalog100

Leghosszabb út úszva5

Erdoğan miatt félti feleségét a német külügyminiszter Erdoğan miatt félti feleségét a német külügyminiszter

Új szintre lépett Ankara és Berlin konfliktusa.

10 órája

Forgatásról vitték el a Kreml-kritikus orosz rendezőt Forgatásról vitték el a Kreml-kritikus orosz rendezőt

A Cannes-ban díjazott Kirill Szerebrennyikovot sikkasztással vádolják.

11 órája

Nincs több sms-ben dobott "válok, válok, válok" Indiában

A muszlim férfiak nehezebben válhatnak az alkotmánybíróság döntése után.

14 órája

Egy életre elég Ferrero csokigolyót loptak maguknak a tolvajok múlt héten Svédországban egy kamionból – írta a The Local.

A szállítmányra egy parkolóban csaptak le a tolvajok. A sofőr csak reggel vette észre, hogy pótkocsit feltörték és négy tonna csokigolyót vittek el raklapokkal együtt. 

Kereskedelmi áron a lopott csoki értéke 35 millió forint körül van, ami megmagyarázza, hogy nem egyszerűen édesszájú banditákról van szó. Ráadásul a termék nem romlandó, kis tételekben is eladható, negyedáron is jó pénzt lehet vele keresni.

Van egy sokkal érdekesebb kérdés: hogy a bánatban lehet leemelni nyolc raklapot, egyenként fél tonna áruval úgy, hogy közben nem ébredjen fel a fülkében alvó sofőr?

Három éve omlott le Nicolae Ceauşescu erdélyi falurombolásának ikonikus mementója, a víztározó ürügyén elárasztott Bözödújfalu vízből meredező templomtornya, de

újra felépülhet a templom a tóba, ha összegyűlik a hiányzó 250 ezer euró.

A gyűjtést tavaly kezdte meg a gyűjtést a Bözödújfaluért Egyesület, a tervek is elkészültek. (A gyűjtés részleteiről az egyesület Facebook-oldalán érdeklődhet.) Az építés technikailag azzal vált lehetővé, hogy a víztározó egyik technikai berendezése meghibásodott, ezért le kellett engedni a tó vizét, így jövő évig a falu helye szárazulaton lesz.

„Sokáig úgy tűnt, hogy Bözödújfalu szellemisége az épített öröksége után a tó vizébe fullad. Azonban a római katolikus templom leomlása újra előhozta a valamikori falu lakóiból a példás összetartást, és vallási felekezetre való tekintet nélkül ébredtek rá arra, hogy nem akarnak eltűnni a víz szorításában. Üzenni akarnak a világban szétszóródott honfitársaiknak, hogy él Bözödújfalu szellemisége, a közösség mindent túlélő értéke, a példás összetartozás. Visszaépítik a római katolikus templomot, vissza a vízbe, hogy tovább üzenje, nem lehet erőszakkal elpusztítani azt, amit a Teremtő alkotott” – írta az egyesület.

Nem akart túl sok jelentkezővel vesződni az Állami Számvevőszék a számvevői állás meghirdetésekor.

A hirdetés augusztus 14-én jelent meg, augusztus 15-i jelentkezési határidővel.

Ha siet még éppen jelentkezhet, amennyiben:

Legalább 5 éves szakmai tapasztalata van

  • gazdasági társaságok pénzügyi, számviteli és munkaügyi tevékenységében és/vagy,
  • statisztikai és költségvetéssel szembeni kötelezettségek teljesítésének végrehajtásában és/vagy,
  • pénzügyi, számviteli / belső ellenőrzési / pénzügyi kontrolleri / igazságügyi szakértői / gazdasági vezetői többéves munkatapasztalat.

Büntetlenség, magyar állampolgárság is kell, nyelvtudás viszont nem, így ha ön rendelkezik a fentiekkel és 

  • felelősségteljes, megbízható,
  • jó a szervezőkészsége, elemzőképessége,
  • nagyfokú önállósággal, rendszerszemlélettel, komplex gondolkodással bír,
  • kiváló az írásbeli és szóbeli kommunikációs készsége,

akkor jók az esélyei. Feltéve, ha a rövid határidő nem azt jelzi, hogy van már kiszemelt személy az állásra, csak hát kötelező meghirdetni.

Valójában 30 nap volt rá

Frissítés: A poszt megjelenése után az Állami Számvevőszék tisztázta a helyzetet, a jelentkezőknek több idejük volt egyetlen napnál: „A bejegyzésben szereplő félreértés abból adódik, hogy a profession.hu oldalon egy frissítés miatt új hirdetésként, új dátummal jelent meg a már korábban is a honlapon kint lévő hirdetés. A bejegyzésben hivatkozott álláshirdetés továbbá az Állami Számvevőszék honlapján a Pályázati Felhívások fül alatt 2017. július 14-e óta elérhető volt itt. Az Állami Számvevőszék minden pályázati felhívásánál 30 napos a jelentkezési határidő.”