Gáspár
14 °C
30 °C

Nyilas Gergely

újságíró Politika

Leghosszabb út stoppal (km)6200

Leghosszabb út vonattal11500

Leghosszabb út gyalog100

Leghosszabb út úszva5

Négy kilométeres sor Hegyeshalomnál

Szúrópróbaszerűen ellenőriznek az osztrákok.

11 órája

Kerry és Lavrov nagyjából semmire se jutottak Szíria ügyében

De tárgyaltak 12 órát és megígérték, hogy lépéseket tesznek a rendezés felé.

tegnap, 23:54

Drogdíler nagyhalat fogtak Józsefvárosban

Trini négymillió forintnyi drogot szagolt ki, dőlt a kábítószer és a pénz a lakásból.

augusztus 25. 12:50

A kvótanépszavazási plakátkampány eddig is hasznos információkkal hintette tele az országot, most pedig a legfontosabb dolog is kiderült.

Bence a sorok között mit mondott?

 • 1613
  A Tudta? csak egy termék, akár az ingatlanbizniszben is jól jön
 • 297
  Kormánypárti vállalkozó
 • 220
  Ellenzi a kormány plakátkampányát

Elég rémisztő látvány tárult azok elé az indonéziai rendőrök elé, akik Jáva szigetén rontottak egy 55 éves férfi otthonába.

650, bezacskózott, lefagyasztott tobzoskát foglaltak le a rendőrök, akik a szomszédok bejelentésére jöttek ki, mert gyanúsan sok hűtőládája volt a gyanúsítottnak. Ez igaz, olyannyira, hogy a férfi épp ezzel védekezett: a tobzoskák nem az övéi, csak egy barátja kérte meg, hogy tárolja, mert neki sok fagyasztója van – írta a BBC.

De miért kell tobzoskákat ölni? Amiért a legtöbb állatot: húsáért, bőréért és a tobzoska esetében a pikkelyeiért, amiért a hagyományos orvoslás van oda. Kiszárítva, olajban kisütve vagy emberi vizeletben megfőzve fogyasztandó, például síró kisbabák lenyugtatására. És persze maláriára mindenféle idegbetegségre meg ki tudja mire. Védett állat, ennél fogva még nagyobb üzlet levadászni ezt a hangyaevőt, amely a ragadozó emlősök rokona, valamikor 75 millió éve, még a dinoszauruszok kihalása előtt vált el legközelebbi rokonaitól, a macska- és kutyaalakúaktól.

Épp négyszer annyi idős Spiegler Elemér, mint az MSZP – persze, ha az 1989 októberi MSZMP-ből való átalakulást tekintjük a kezdetnek – írta a Nyugat.hu

A holokausztot is túlélt Spiegler a pártnak, illetve jogelődjének, illetve az előtte létrejött Magyar Dolgozók Pártjának, illetve az 1944-ben létrejött Magyar Kommunista Pártnak már hazatérése után, 1945-től tagja volt.

Spiegler Elemér 104 éves, ebből az alkalomból köszöntötte fel az MSZP szombathelyi elnöke, országgyűlési képviselő Ipkovich György, Kopcsándi József MSZP-s önkormányzati képviselő, telefonon Molnár Gyula az MSZP elnöke, de még Prugberger László háziorvos is, aki egykor MDF-es majd MDNP-s volt, később a Fidesz-KDNP és a Pro Savaria támogatásával indult önkormányzati képviselő helyért. 

Spieglernek nem volt tisztsége egyik pártban sem, és a Nyugat tudósításából az is kiderült, hogy

 • aktív életet él,
 • bevásárol,
 • és minden nap elolvassa a Népszabadságot, meg a Vas Népét.