Valéria
12 °C
19 °C

Nyilas Gergely

újságíró Politika

Leghosszabb út stoppal (km)6200

Leghosszabb út vonattal11500

Leghosszabb út gyalog100

Leghosszabb út úszva5

Az orosz törvényhez képest van még hova fejleszteni a vegzálást Az orosz törvényhez képest van még hova fejleszteni a vegzálást

Csinovnyik és panaszos is megértette: jobb, ha nem beszélnek a külföldi ügynökké tett jogvédőkkel.

3 órája

Kárpótolták a repülő lerángatott utasát

Ezentúl sokkal több pénzt kapnak az amerikai gépek utasai túlfoglalás esetén.

15 órája

Putyin ellenfele már a szemébe kapta a jódot Putyin ellenfele már a szemébe kapta a jódot

Eddig csak arcon öntötték, most orvosi kezelésre szorult Alekszej Navalnij.

16 órája

Elkobozta a rendőrség a szórólapok teljes szállítmányát, amelyet az ellenzéki tüntetők az "Elegünk van belőled" címen tartandó szombati megmozdulásra szántak.

A rendőrség az autó sofőrje ellen eljárást indított, szélsőséges nézetek terjesztésének gyanújával. A szórólapokat átadták a polgármesteri hivatalnak, részletes vizsgálatra. Az ellenzéki szervezet hiába követelte vissza azokat, az önkormányzatnál közölték: addig vizsgálódnak, ameddig szükséges.

Ilyenek történnek Oroszországban. Az ellenzéki szervezet a Mihail Hodorkovszkijhoz köthető Nyílt Oroszország, az elkobzás helyszíne Kirov, a tervezett tüntetésé Moszkva, ahol egyébként csütörtökön házkutatást is tartottak a Nyílt Oroszország képviseletén – írta a Newsru.com 

"A volt kormányfőnek nem jogi természetű, hanem más jellegű segítségre van szüksége" – mondta Orbán arra a kérdésre, hogy kész-e beperelni Gyurcsány Ferencet.

A volt szocialista kormányfő  szerint Oroszország információkkal rendelkezik a Fideszhez és a kormányfőhöz köthető törvénytelen pénzmozgásokról – ha ezért az állításaiért Orbán nem kezd pert, akkor az az állítás elismerése volna, állította Gyurcsány.

"Utasítottam a belügyminisztériumot, hogy járjon utána az ügynek, bár nem vertük nagy dobra" – mondta Orbán a Magomed-ügy kapcsán. A kormányfő szerint nem fordulhat elő, hogy akár magyar magyart, "de az meg pláne nem" fordulhat elő, hogy külföldi magyart fenyegessen meg, akár keletről, akár nyugatról jött az illető. "Meg fogunk védeni minden magyar embert a fenyegetésekkel szemben.

"Nehezen vágtam vele a civilszervezetek megszabályozásába, tudtam hogy az történik, ami fog" – Orbán elmondása szerint egy ok miatt vállalta a konfliktust: a migráció miatt. "Hogy fog kinézni az etnikai összetétele Magyarországnak, kik fognak itt élni" ezek a kérdések Orbán szerint. Márpedig bizonyos szervezetek "egyértelműen a magyar kormány és az emberek által támogatott migránspolitika ellen voltak, ezért "dőlt ki a liszt". Ez olyan kérdés, amivel "nem lehet játszani."

"A következő 8-14 évben folyamatos veszélyben élünk. nem tudjuk, mi lesz Törökországban, mi lesz Nyugat-Európában. Az átláthatóság a minimum, azoknál, akikről tudjuk, hogy le akarják bontani a kerítést, be akarják engedni migránsokat."