Piroska
-10 °C
1 °C

Nyilas Gergely

újságíró Politika

Leghosszabb út stoppal (km)6200

Leghosszabb út vonattal11500

Leghosszabb út gyalog100

Leghosszabb út úszva5

Megafon, amivel Trump a csúcsra jutott Megafon, amivel Trump a csúcsra jutott

A Twitter nélkül talán nem is győzött volna a republikánus elnök. Trump rövid üzenetei azonban aggasztóan rángatják a világpolitikát és a gazdaságot.

tegnap, 17:59

Büntetést fizet Moszkva az orosz árvákat váró amerikaiaknak

A strasbourgi bíróság szerint nem tiltható meg az amerikaiaknak az orosz gyerekek örökbefogadása.

tegnap, 13:40

Jogerősen elítélték a kopaszügy miatt tiltakozó Gulyás Mártont Jogerősen elítélték a kopaszügy miatt tiltakozó Gulyás Mártont

A volt krétakörös aktivista leszerelte az NVI névtábláját az Erdősinét segítő kopaszok ügye után.

tegnap, 12:24

Ha valamikor, hát most! A héten nappal sem lesz olvadás, éjszaka néhol -22 is lehet, úgyhogy itt a jégringlispíl ideje! Ha van egy motoros láncfűrésze, egy csónakmotorja, meg ideje, meg egy szépen befagyott tó a közelben... na jó, most hogy végigsoroltam, belátom, a hidegen kívül azért még tényleg kell hozzá egy-két dolog, úgyhogy elég, ha megnézi, milyen jégkerék készült Finnországban, ami ugye az ezer tó országa – ötvenezer tava van –, úgyhogy ideálisabb terep mint a miénk, de azért most itt is elég hideg van, úgyhogy kipróbálhatja, ha van motoros láncfűrésze, csónakmotorja...ja, közben körbeértem.

Az orosz központi bank arany- és devizatartaléka 2,5 százalékkal, 9,342 milliárd dollárral emelkedett tavaly és idén januárban 377,741 milliárd dollárt tett ki – írta az MTI a TASZSZ nyomán.

2017 januárjára úgy emelkedett 377,7 milliárdra, hogy 2015 decemberében 386 milliárd dollár volt.

Az emelkedéshez tehát nemigen kellett mást tenni, mint 2016 elején gyorsan eltapsolni úgy 12 milliárdot, hogy abból az év folyamán visszahozzanak kettőt.

A múltba visszatekintve még inkább relativizálódik az aranytartalék 2016-os bővülése – ezt egyébként az MTI sem titkolja:  2014 végén 385,5 milliárd dollár, 2013 végén 509,6 milliárd dollár volt az aranytartalék, egyelőre tehát ott tartunk, hogy bő egy éves magyar GDP-vel kevesebb van most, mint három éve.

Futott a metró felé és hiába pillantott rá a ráncfelvarráson átesett Széll Kálmán téren álló óraműre, mert az legjobb esetben is csak a moszkvai időt mutatta?

Hát ennek most vége! Illetve nem egészen. Mint írtuk, a művészi totemoszlop tetején továbbra is liberális összevisszaságban kószál az idő, vagy orwelli módon változtatja önkényesen valaki, döntse el mindenki világnézete szerint, a lényeg hogy az továbbra is használhatatlan. Ámdeviszontazonban:

Mostantól értelmet is kapott az óraoszlop és immár használható időt is mutat. Nem kellett ehhez más, csak a szegény ember Banksyje, aki partizánakció keretében felstreetartkodott rá néhány órát, celofánnal rögzítve. Persze az elemcserére már nem gondolt, így a dolog addig működik, amíg azok a nagy hidegben le nem merülnek, de bízzunk abban, hogy az érintett illetékesek találnak majd hozzá megfelelő pályázatot, biztos akad egy Összeurópai Időszinkronizációs Program, és néhány millióból lesz, aki kéthetente kicseréli a ceruzaelemeket. Ha nem, hát, amíg ezek az elemek kitartanak, addig lesz valami értelme az óraoszlopnak.