Elemér
5 °C
16 °C

Nyilas Gergely

újságíró Politika

Leghosszabb út stoppal (km)6200

Leghosszabb út vonattal11500

Leghosszabb út gyalog100

Leghosszabb út úszva5

Öngyilkosságba űzik a tiniket az orosz Facebookon Öngyilkosságba űzik a tiniket az orosz Facebookon

A gyermekek öngyilkossági statisztikáját vezető Oroszországban a titkos netes csoportok lettek a halálos veszély új forrásai. Előbb csak apró feladatokat adnak a csatlakozóknak, végül ráveszik őket, hogy öljék meg magukat. Már a rendőrség is rajta van az ügyön.

tegnap, 23:10

Szijjártó: Lábon lőttük magunkat a szankciókkal

Moszkva mellett érvelt és a végre csökkenő amerikai nyomásról beszélt interjújában a magyar külügyminiszter.

tegnap, 14:40

Milliárdos fia okozott borzalmas balesetet a görög autópályán Milliárdos fia okozott borzalmas balesetet a görög autópályán

200-zal csapódott a Porsche a parkoló melletti épületbe, egy kisgyermek is meghalt.

tegnap, 11:56

Vigyázzunk a hajórendeléssel, utaljuk a pénzt pontosan, amikor kedvünk szottyan egy

  • 142 méter hosszú,
  • három, 91 méter magas árbóccal felszerelt,
  • 400 millió eurós hajóra,

különben úgy járunk mint az egyszeri orosz multimilliárdos Andrej Melnyicsenko. Persze a világ 139. leggazdagabb embere a maga 13,4 milliárd dolláros vagyonával azért nagy bajba nem kerülhet, de némi kellemetlenség azért őt is érheti, mint most Gibraltáron, ahol lefoglalták a februárban vízre eresztett, de még a végső simításokra váró hajóját, mert a német gyártó nem kapta meg az utolsó, 15 millió eurós tételt.

GettyImages-505541818
Fotó: Sean Gallup / Getty Images Hungary

A Lomonoszov Egyetem fizika szakán, majd pénzügyi szakon végzett, bankalapítással meggazdagodó, majd többek között a svájci bejegyzésű Eurochem vegyipari cég tulajdonosává váló Melnyicsenko szerint pusztán technikai kérdésről van szó, a pénz hamarosan megérkezik. Érdemes igyekeznie, a hajót a tartozás miatt 6-8 héten belül eladhatják – írta a BBC.

A milliárdosnak nem ez az első nagyobbacska hajója: 2009-ben rendelte meg azt a motoros jachtot, amelyikkel megjelenve a Temzén elég látványosan kitakarta az ott állomásozó brit katonai könnyűcirkálót. A nem túl fantáziadúsan Motor Yacht A-nak elnevezett hajó egyébként rongyos 300 millió euróért elvihető.

Csak az utaláskor legyünk pontosak.

Épp 18 éve, hogy újabb állami pénzből finanszírozott űrturistával űrhajósnemzettel gazdagodott a világ: 1999. február 20-án Szlovákia is ebbe a klubba lépett, miután az orosz Szojuz-TMK-28-cal Ivan Bella a malackai 33. vadász- és bombázórepülő légibázison szolgált tisztje repülhetett 300 kilométer magasra, a Mir űrállomásra. A MiG–21 és Szu–22 repülőgépeken edződött katona 7 nap 21 órát és 56 percet töltött az űrben. A szlovák Farkas Bertalan ezután alezredes, majd ezredes lett, később katonai attasé volt Oroszországban és még egy aszteroidát is elneveztek róla.

A Krisztiánok, Róbertek rosszul teljesítenek, 15 év alatt elvesztették tetszési indexük felét. Az előbbit évi 977 után már csak 452-en, utóbbit évi 590 után már csak 278-an választják gyereküknek.

De ez semmi ahhoz képest, hogy Kálmánok a 21. században egyszerűen kimutathatatlanok, legalábbis a Magyarnevek.hu remek kis grafikonjai alapján, amiből azt is megmondom, hogy lesz még magyar miniszterelnök, akit Noelnek hívnak.

2000-ben még a Kálmánnál is ritkább volt, de miközben az Árpád-házban is büszkén vállalt – na jó, akkor is csak egyszer-kétszer vállalt – Kálmán név a nullához tendált, addig a Noelnek tavaly már 978 kisfiút neveztek el.