Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

Panyi Szabolcs

szerkesztő/újságíró Politika

The WhoWho's Next (1971)

The JamSetting Sons (1979)

The Stone RosesThe Stone Roses (1989)

Oasis(What’s the Story) Morning Glory? (1995)

Lázár beszólása után távozhat Tasnádi László rendészeti államtitkár Lázár beszólása után távozhat Tasnádi László rendészeti államtitkár

A III/II-es múltú szakpolitikus megelégelte, hogy nem álltak ki mellette a megalázó mondatok után.

tegnap, 15:28

Göncz Árpád szobrot kap, közadakozásból állítják fel Göncz Árpád szobrot kap, közadakozásból állítják fel

A neves kezdeményezők Óbudára tervezik, ahol a volt köztársasági elnök évtizedekig élt.

november 30. 16:19

Nyolc halott a lengyel bányatragédiában, Orbán is részvétet nyilvánított Nyolc halott a lengyel bányatragédiában, Orbán is részvétet nyilvánított

Tegnap este 4,4-es erősségű földrengés volt a térségben.

november 30. 06:41

A történet nagyon röviden: Rogán Antal letagadta bárminemű szoros kapcsolatát azzal a Kertész Balázzsal, aki a K&H-ügy nyomozati anyagának egyik feljegyzése szerint az ő csúszópénzekkel kapcsolatos ügyeit intézi. Rogán azt is tagadta, hogy olykor találkozgatna Kertésszel. Mi viszont a két állítását fotókkal és videókkal cáfoltuk.

Rogán erre hirtelen emlékezni kezdett, és a Miniszterelnöki Kabinetiroda azzal magyarázkodott, hogy hát igen, valóban, főnökük időnként felugrott „kávézgatni" régi ismerőséhez, amivel szerintük semmi baj nincsen – a letagadott bizalmast tehát hirtelen régi ismerősnek kezdték nevezni. De vajon mi a helyzet az állítás másik felével, a kávézgatással? Nos, a miniszter egy 2010-es, a Tabu TV-nek adott interjújában még arról beszélt, hogy ő a kávézókban is teázik:

Én szeretek mindig egy nagyot reggelizni. Addig inkább koplalok, amíg elindulunk, aztán pedig felcihelődünk, és elmegyünk egy kávézóba. Az mindegy, hogy miből áll a reggeli, csupán az az érdekes, hogy jó helyen legyen, hosszú legyen, nyugodtan lehessen ülni, legyen hozzá egy jó tea, és így tovább...

Persze nem ez az egyetlen furcsaság a kávézgatós magyarázatban: ha Rogán valóban egy kávéra ugrott csak fel Kertész Balázshoz, miért ment vele a titkára és a táskahordója, sőt Habony Árpád is? Persze nem akarunk akadékoskodni, nyilván minimum hárman  kellenek ahhoz, hogy megfőzzék a kávét és felhabosítsák a tejet a miniszternek és barátjának.

A teakészítésről nem is beszélve, hiszen az még bonyolultabb.

Itt lehet a legegyszerűbben visszaolvasni, miről is volt szó a leköszönő és a következő amerikai elnök első hivatalos találkozóján. Ami egyben a tökelső személyes beszélgetésük is volt, korábban még nem találkoztak egyáltalán.

Josh Earnest fehérházi szóvivő bővebben is beszámolt az újságíróknak az Obama-Trump találkozóról, ha már a két elnököt közvetlenül nem kérdezhette a média. (Sad!)

Earnest szerint a külpolitikai kérdések között Barack Obama hátralévő külföldi találkozói is szóba kerültek, és tájékoztatta Trumpot, miről lesz ezeken szó. A megbeszélés jó részében azonban a Fehér Ház működtetéséről, a személycserék levezényléséről, az elnök új csapatának felállításáról, strukturálásáról esett szó. A hatékony és zökkenőmentes átadás-átvételt majd' egy éve készíti már elő Obama csapata.

A szóvivő megkerülte azt a kérdést, hogy a távozó elnök megpróbálta-e Trumpt meggyőzni arról, hogy ne törölje el az Obamacare-t, és azt is, hogy Hillary Clinton „bebörtönzése" –amivel Trump korábban fenyegetőzött – téma volt-e. Earnest mindössze úgy reagált, hogy Obamát „megnyugtatta" Trump hozzáállása.

„Nem értettek mindenben egyet, nyilvánvalóan mély nézetkülönbségeik vannak, de a zökkenőmentes átadás fontosságában egyetértettek" – mondta Earnest.

Lesz-e több találkozó? – érkezett a következő kérdést. Earnest nem tud róla, hogy lenne ilyen tervben, de nem tartja kizárnak. Obama maga is sokszor beszélt volt elnökökkel és profitált ezekből a társalgásokból, mondta.

Az is kiderült, hogy nem volt más a szobában, amikor Obama és Trump leültek egymással beszélgetni. Nem tették félre minden nézeteltérésüket, de nem is ez volt a találkozó lényege, hanem az átadás-átvétel menedzseléséről való tárgyalás, ismételte meg.