Tihamér, Annamária
19 °C
33 °C

Panyi Szabolcs

szerkesztő/újságíró Politika

The WhoWho's Next (1971)

The JamSetting Sons (1979)

The Stone RosesThe Stone Roses (1989)

Oasis(What’s the Story) Morning Glory? (1995)


Huxit: Lázár elszólásán eléggé kiakadt az ellenzék, EU-kilépéstől félnek Huxit: Lázár elszólásán eléggé kiakadt az ellenzék, EU-kilépéstől félnek

A baloldal szerint az őszi kvótanépszavazás adna ürügyet a kormánynak a kilépésre a Brexit után.

tegnap, 18:34

Robbanás és lövöldözés az isztambuli reptéren, 42 halott Robbanás és lövöldözés az isztambuli reptéren, 42 halott

Káosz van az Atatürk reptéren, sebesültekről szólnak az első hírek.

június 28. 21:25

Schiffer András azért szállhatott ki, mert 2022-re készül Schiffer András azért szállhatott ki, mert 2022-re készül

Az LMP súlyos belső válsága miatt vonulhatott ki Schiffer, és mert nem pálya neki a kispárti lét: '18-at feladva egy magyar Sziriza építésébe foghat. Ha régi pártja belharcokba süllyed, az LMP-nek hamar vége lehet, mint az ördögbotnak.

június 15. 08:13

A brit miniszterelnök a Brexit-referendum elbukása és a lemondása bejelentése után a parlamentben megpróbált - ha már mással nem tud - a könnyűzenei műveltségével csillogni, de még az sem jött össze neki, akkora orbitális lúzer. Konkrétan a The Smiths-rajongásával akart menőzni, csakhogy Morrissey leghíresebb dalszövegére sem emlékezett rendesen, amikor a munkáspárti Kerry McCarthy képviselőnőnek próbált épp visszavágni: 

Cameron a There Is A Light That Never Goes Out-ot próbálta idézni ("I think the lyrics are 'If a double decker bus crashes into us, there’s no finer way... than by your side'. I think. I think I’m right in saying"), ami nem igazán sikerült, ugyanis a második sor tök máshogy van ("And if a double decker bus crashes into us, to die by your side is such a heavenly way to die"). A bukott kormányfő valószínűleg jobban tette volna, ha megfogadja az egykori The Smiths-gitáros, Johnny Marr tanácsát, aki még öt éve konkrétan megtiltotta neki, hogy szeresse a zenéjüket, annyira utálja Cameron és a toryk politikáját:

Aki pedig szintén nem tudja kívülről a szöveget, az szépen tanulja meg:

(NME)

A londoni Trafalgar Square-re szerveztek kedd estére egy EU-párti demonstrációt, ami annyira népszerű lett, hogy hamarosan 50 ezren jelezték a részvételi szándékukat a Facebookon. A baj ezzel csak az volt, hogy a tér 10 ezer fő befogadására képes csak biztonságosan, és nem jutott már elég idő arra, hogy a rendezvény lebonyolításához szükséges előkészületeket megtegyék. Ennek ellenére a végül lefújt rendezvényen is tömegek jelentek meg. (Guardian)

A brit Konzervatív Párt bejelentette, hogy szeptember 9-én, egy pénteki napon fogják bejelenteni az új pártvezért, aki a távozó David Cameron helyét veszi át. Holnaptól, azaz június 29-től lehet nevezni a pártvezér-jelölteket, és csütörtök délben már le is zárják a nevezési szakaszt. Ezt követően indul majd a belső kampány, melynek végén bő két hónap után megválasztják az új pártelnököt. (Guardian)