Magdolna, Léna
17 °C
30 °C

Panyi Szabolcs

szerkesztő/újságíró Politika

The WhoWho's Next (1971)

The JamSetting Sons (1979)

The Stone RosesThe Stone Roses (1989)

Oasis(What’s the Story) Morning Glory? (1995)


Németh Zsolt: Oroszországhoz vannak bekötve az Európa-ellenes pártok Németh Zsolt: Oroszországhoz vannak bekötve az Európa-ellenes pártok

A fideszes politikus egy volt amerikai politikussal beszélgetett Szergej Lavrov látogatása előtt. Úgy látja, maradnak a szankciók, Moszkva pedig átlépte a vörös vonalat, amikor átlépte az orosz határt.

május 25. 07:44

A hét, amikor Orbán Viktor megszüntette a magyar külpolitikát A hét, amikor Orbán Viktor megszüntette a magyar külpolitikát

Miközben a Bill Clinton szavain felháborodó lengyelek képesek voltak árnyalt választ adni, az Orbán-kormány szándékosan beleszállt még Barack Obamába is. A kormányfő körüli bizánci rendszerben nem látni, kinek a feladata lenne az amerikai viszony javítása. A rombolásból viszont mindenki kiveszi a részét.

május 23. 07:53

Ha nagy leszek, rapsztár leszek Ha nagy leszek, rapsztár leszek

Chance the Rapper új nagylemeze simán ott van az év legerősebb megjelenései között. Kritikák és új zenék A hét lemezében.

május 22. 10:05

A BKK Facebook-oldalán tegnap 21:49-kor jelent meg az utolsó, szokás szerint "köszönjük a türelmet!"-mondattal végződő bejegyzés balesetről, járatpótlásról, vonalmódosításról, utasszívatásról, tehát 

hihetetlen, de ma reggel egyelőre semmilyen felfordulás nincs a budapesti tömegközlekedésben!

Persze az is lehet, hogy a BKK-oldal adminisztrátora maga is dugóban ül, ezért nem ért még be az Akácfa utcába, hogy megköszönje megint a türelmünket, mindenesetre a mi kollégáink sem tapasztaltak semmilyen fennakadást. Baromi gyanús, próbáljuk kideríteni, mi ez az egész, talán a hosszú hétvége hatása.

Poggyászaikba rejtették a robbanószerkezeteket a brüsszeli reptér merénylői, ezt Francis Vermeiren, a repülőtérnek otthont adó Zaventem település polgármestere mondta. "Taxival érkeztek a csomagjaikkal a repülőtérre. A pokolgépek a poggyászaikban voltak, amelyeket csomagszállító kocsikra raktak" - mondta. Arról is beszélt, hogy a merénylők két bombát működésbe hoztak, és bár a harmadik gyanúsított is csomagszállítóra rakta a táskáját, ő pánikba eshetett, és végül ezért nem robbantotta fel a nála lévő pokolgépet. A két robbantó meghalt, a harmadikat azóta is keresi a rendőrség. (MTI)

Bakondi György szerint Magyarországon nincs terrorfenyegetés, de a brüsszelihez hasonló, súlyos eseményeknél ellenőrizni kell a szálakat, ezért is rendelték el a 2-es szintű terrorkészültséget. Bakondi szerint a brüsszeli események nincsenek összefüggésben Salah Abdeslam múlt pénteki letartóztatásával, mert a véghez vitt terrorcselekmények nagyobb felkészülést és szervezést igényeltek. Arról is beszélt, hogy beigazolódtak azok a kormányzati prognózisok, amelyek szerint "a tömeges illegális migráció közbiztonsági válsághelyzetet idéz elő és nemzetbiztonsági kockázatot rejt, ezért az ellenőrzés nélküli beáramlást meg kell szüntetni". (MTI)