Kelemen, Klementina
3 °C
7 °C

Ráti József

Újságíró Politika

Furcsán halt meg egy újabb amerikai, aki korábban Észak-Koreában raboskodott

Még nem tudni, hogy baleset vagy öngyilkosság történt.

tegnap, 23:40

Két gyalogost is elütöttek szerda este

Az egyik áldozat belehalt a sérüléseibe.

tegnap, 22:44

Nick Carter visszautasítja a szexuális erőszak vádját Nick Carter visszautasítja a szexuális erőszak vádját

Szerinte minden közös megegyezésen alapult.

tegnap, 21:09

Már hatvan falkára nőtt a Németországban élő farkasok száma, az elmúlt egy évben 13 új falkát észleltek, derült ki a német Természetvédelmi Szövetség (BfN) és a Szövetségi Dokumentációs és Tanácsadó Központ (DBBW) adataiból. A legtöbb farkas Brandenburgban és Szászországban él, összesen hét tartományban fordulnak elő.

Németországban azóta élnek újra farkasok, hogy néhány állat átvándorolt Lengyelországból. A faj ma már erősen védett, tehát alapvetően jó hír az, hogy szaporodnak. Azonban a helyi lakosok értelemszerűen félnek a ragadozóktól, a haszonállattartók pedig a károktól tartanak, így ők speciel azt szeretnék, ha mégsem lennének olyan védettek a farkasok.

Ön milyen megoldást támogatna?

  • 479
    Csökkentsék a védettség szintjét, hogy szükség esetén fel lehessen lépni ellenük.
  • 465
    Semmilyen körülmények között ne bántsák a farkasokat.
  • 78
    Ki kellene lőni mindet, mielőtt még valami baj történik.

(MTI)

Robby a robot lett minden idők legértékesebb filmes kelléke, miután egy aukción 5,38 millió dollárt (1,4 milliárd forintot) fizettek érte. Robby az 1956-os sci-fi klasszikusnak, a Tiltott bolygónak hála lett világhírű.  

Nem rossz pénz ez ahhoz képest, hogy Robbyt 100 ezer dollárba kerülne csak összerakni. Az 5,38 milliós vételára ráadásul hivatalosan rekord, ugyanis többért kelt el, mint Marilyn Monroe fehér ruhája (Hétévi vágyakozás) vagy az eredeti Batmobile. 

(Via)

87 éves korában meghalt a szicíliai maffia legendás vezére, Salvatore "Toto" Riina. A Cosa Nostra egykori feje 1993 óta ült egy pármai börtönben, miután 150 gyilkosságban találták bűnösnek, és ezért 26-szoros életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Ezzel együtt is volt neki családja, akik szerettek volna volna elbúcsúzni tőle a Facebookon, azonban ezeket az üzeneteket a Facebook törölte.

Nem mintha a Facebookot (ami lazán engedte eddig az orosz propagandát) annyira érdekelné a dolog, egyszerűen az történt, hogy egy csomó felhasználó felnyomta a Riina-család posztjait, hogy azok megszegik a Facebook-szabályokat. A cég azonban gyorsan utánanézett a dolognak, rájöttek a hibára, és nyilvánosan bocsánatot kértek a kellemetlen malőrért.

(Via)