Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Ráti József

gyakornok Politika

Erdogan: Fegyverként használják a devizaárfolyamokat

A líra árfolyama az év eleje óta napról napra süllyed újabb történelmi mélypontra. Erdogan szerint a pénzzel támadó terrorista is terrorista.

január 12. 20:42

1378 korrupciós eljárás indult köztisztviselők ellen Spanyolországban

Egy év alatt 399 embert találtak bűnösnek, 82-en börtönbe is kerültek, legtöbbször sikkasztás, hűtlen kezelés miatt.

január 12. 18:29

Elpusztult Vobara, a fővárosi állatkert koalája Elpusztult Vobara, a fővárosi állatkert koalája

Akut bélgyulladás okozta a halálát, ugyanakkor így sem maradt koala nélkül az állatkert.

január 12. 14:18

Amber Rudd belügyminiszter asszony cipősarka beragadt a járólapok közé a Downing Street 10-nél. A videót megnézve azonban felmerül a gyanú, hogy valami szabotázsakcióról lehet szó, hisz egy "Jó reggelt!" köszöntéssel szánt szándékkal megzavarták a belügyminiszter asszonyt, és az "OH NO!" sem tűnik szívből jövőnek:

Minden szervezet vagy hatóság, ami az utcákon élő rászorulókon segít, ingyen hirdetheti a tevékenységét a JCDecaux budapesti és vidéki nagyvárosaiban lévő felületein, jelezte közleményében a cég.

Az extrém hideg miatt életveszélyessé vált a hajléktalanok helyzete, ezért több kezdeményezés is született, hogy segítsenek a rászorulókon. Azonban, mivel ezek főleg a Facebookon és a médián keresztül terjedő akciók, jó eséllyel nem jutnak el az utcákon élőkhöz. Ezért ajánlotta fel segítségét a a közterületi hirdetésekkel foglalkozó JCDecaux.

Erre a címre írhat nekik: segitunk@jcdecaux.com

Egy éve, 2016. január 10-én halt meg David Bowie angol zenész, aki már a 2000-es évek előtt tisztában volt vele, milyen nagyot fog majd szólni az internet.

Nem véletlenül írta róla halála után a BBC, hogy az internet egyik úttörője volt, amit ez a videó is tanúsít:

Bowie 1996-ban a Telling Lies című dalát kizárólag online jelentette meg, 1998 nyarán pedig saját webes szolgáltatást indított. A BowieNet volt az első zenei közösségi portál. Meglátta a lehetőséget az internetben, ami nem csak marketing szempontból volt számára fontos, hanem azért is, mert így kommunikálni tudott a rajongóival.