Gerzson
1 °C
10 °C

Sajó Dávid

újságíró Kult

Az ottnem egy kereszt

hanem egyporoltótartó

Megöl ez a kertvárosi unalom Megöl ez a kertvárosi unalom

A füves-deszkás srácok idén sem bírnak magukkal. The Orwells, Ty Segall, illetve a Bloc Party dobosa a Hét lemezében.

február 19. 09:29

Ha ez a film nem kap Oscart, akkor nincs igazság Ha ez a film nem kap Oscart, akkor nincs igazság

Nem véletlen jelölték a Holdfényt nyolc kategóriában is idén. Ennyire fantasztikus filmet nagyon régen láttunk már.

február 18. 15:31

A felcsúti szerelemvonatból nincs kiszállás A felcsúti szerelemvonatból nincs kiszállás

Varázslatos estére invitált minket a kisvasút. Itt az eddigi legerősebb érv, miért kell meghosszabbítani a pályát Bicskéig, sőt akár Lovasberényig!

február 15. 16:36

A tavaly elhunyt Prince közismert volt arról, hogy a zenéi nagy részét egyszerűen letiltatta az internetről. Most azonban a Warner bejelentette, hogy a zenész korai katalógusa elérhető minden nagyobb streamingszolgáltatónál, mint a Spotify, a Google Play vagy az Apple Music. Egyedül Tidalen volt hallható a legutóbbi két albuma.

Youtube-ra egyelőre még várni kell, addig maximum ilyen videók közül lehet válogatni.

Legutóbb a cuki kis tacskójának írt gyönyörű ódát Bobafett, akitől egyébként a kemény társadalomkritika és aktuálpolitika sem áll távol. Most egy új dalában keményen neki megy Trumpnak, Orbánnak, Bayernek és az egész illiberális világrendnek, amiben mindenki komcsibolsi-magyarellenes ügynök, aki a rendszer ellen szólal fel.

Facebookon Bobafett azt írta, hogy majdnem videó is lett a Trumplistészta Lipsilégzsák c. dalhoz, de a jövőben majd lesz. Eléggé várjuk azt is.

Mi is kint jártunk a magyar delegációval a Cseh Tamás Programon keresztül Ljubljanában, a MENT nevű zenei showcase eseményen, ahol többek között három magyar zenekar is fellépett. Az ottani tapasztalatainkról hamarosan írunk egy nagyobb cikket, de közben muszáj megosztani azt is, hogy az általunk is eléggé kedvelt Gustave Tiger punkzenekar milyen király visszajelzéseket kapott a nemzetközi sajtótól.

Ezt a dalt nemrég lejátszotta a skót BBC-n (1 óra 27 perctől érdemes figyelni ezen a linken) Vic Galloway szerkesztő a The Vegan Leather nevű műsorában, aki szintén Szlovéniában látta a zenekart. A felvezetőben megjegyezte, hogy

  • a Gustave Tiger fellépése volt az egyik csúcspontja a MENT-nek,
  • nagyon jó a produceri munka a dalon,
  • és olyan Los Angeles-i punkzenekarokra emlékezteti őket, mint az X vagy az Alice Bag Band.

Szintén nagyon elismerően írt róluk a Louder Than War magazin, ahol szintén a punkos lendületet és attitűdöt emelték ki, de itt a szerzőnél előbb ugrott be a The Damned, mint mondjuk a nyugati parti punk.

Amúgy a bulin mi is ott voltunk, és annyit hozzá kell még tenni, hogy elég ritkán látni olyan durva dobos teljesítményt, mint amit a Gustave Tiger lenyomott aznap este.