Szilárda
-2 °C
7 °C

Sajó Dávid

újságíró Politika

Az ottnem egy kereszt

hanem egyporoltótartó

Azt tanácsolják a brit rendőröknek, hogy ne kutassanak csak azért át valakit, mert fűszaga van Azt tanácsolják a brit rendőröknek, hogy ne kutassanak csak azért át valakit, mert fűszaga van

Enyhén szólva nem nyerte el a hatóságok tetszését a nemrég kiszivárgott rendőrségi irányelv.

december 12. 20:50

Előléptették az azeri baltás gyilkost Előléptették az azeri baltás gyilkost

Ramil Szafarov hazájában ezredes lett.

december 12. 20:01

A kullancsok nem csak az emberek életét keserítették meg, hanem a dinoszauruszokét is A kullancsok nem csak az emberek életét keserítették meg, hanem a dinoszauruszokét is

Egy friss felfedezés legalábbis erre enged következtetni.

december 12. 19:25

Most szombaton tartják a feltörekvő magyar zenékre szakosodott Keret Blog saját kis tehetségkutatójának, a Kikeltetőnek a döntőjét a Kuplungban, ami egy remek alkalom arra, hogy az ember egy kicsit képbe kerüljön friss hazai zenékkel. A döntőben összesen négy zenekar lép fel. 

Az egyik a lakóközösség-bosszantó garázsrockot játszó Fat & Cute, akik klasszik nyugati parti szörf/punk/garázs témákat játszanak jó hangosan à la Ty Segall vagy a Thee Oh Sees.

A másik a szép nevű Analog Balaton, akiknek a zenéjét már jóval nehezebb definiálni, zenehallgatásra lustáknak kb. úgy kell elképzelni, mintha egy hajnal négyes levezető DJ improvizálna egy énekes-gitárossal. Az ilyen kombinációkból gyakran szoktak ritka béna dolgok kisülni, de az Analog Balatonnal sikerült megtalálni a tökéletes összhangot.

Fellép még a Swamp Creatures, akik - nevükhöz hűen - kicsit mocsáribb hangzást kombinálnák pszichedéliával, miközben az egész olyan, mintha egy marék hippit átteleportáltak volna a 21. századba.

A végére hagytam a személyesen kedvencemet, Krúbit, akinek a stílusán még van mit tekerni, és a produkció is meglehetősen kezdeti stádiumban van, de ettől függetlenül nyilván nehéz nem izgalommal tekinteni olyan számcímekre, mint az Orbán, Verd Ki A Ferinek, a Fogyassz Kábítószert Minden Nap vagy a SCHMUCK. És egyébként is, a hiphop még mindig rendesen alul van reprezentálva az ilyen versenyeken, ideje kicsit megfordítani a trendet!

Rendesen megosztja az amerikaiakat, hogy most már hónapok óta térdre ereszkedve hallgatják az NFL-játékosok a himnuszt, ezzel tiltakozva a feketék elleni erőszak ellen az Egyesült Államokban. A tábor egyik része szerint mindenkinek joga van így kifejezni a tiltakozását, a másik tábor szerint ez tiszteletlenség a zászlóval, a hazával, a hadsereggel és úgy általában mindennel, ami az amerikaiaknál nemzeti.

Utóbbi táborba tartozhat Neil McCoy texasi countryzenész is, aki annyira felhúzta magát az állandó térdelésen, hogy írt egy igazi, hamisítatlan, cowboycsizmás, dohányrágós, kurjongatva égbe lövöldözős dalt Take a Knee...My Ass! 

A dal természetesen iszonyatos, de érdemes most megismerkedni vele, mielőtt cafatokra szedi az internet.

Manapság szinte képtelenség olyan filmre beülni, aminek szépen vége lenne 90 perc alatt, és ezt a trendet a Star Wars sem fogja megtörni. A SyFy írja, hogy Rian Johnson, a nyolcadik Star Wars-film rendezője egy francia sajtótájékoztatón elárulta, hogy 150 perc lesz stáblistával együtt a film. Ez a Csillagok háborúja-filmek történetének leghosszabbja, szóval remélhetőleg tényleg jó is lesz.