Jácint
15 °C
31 °C

Stöckert Gábor

Stöki

rovatvezető Tech-Tudomány

Erő15

Ügyesség9

Mágia14

Karizma12

Gyerekek, üljetek a térdemre, űrmesét mondok Gyerekek, üljetek a térdemre, űrmesét mondok

A Valerian és az ezer bolygó városa ezer sebből vérzik, és nem ez lesz az új Az ötödik elem, de vannak szórakoztató részei. Luc Bessonnak nem szabadna egyedül forgatókönyvet írnia.

július 22. 15:57

Ennél jobb akciófilm már nem lesz idén Ennél jobb akciófilm már nem lesz idén

Bankrablások, vagány karakterek, és egy egész film dögös zenékre vágva - ez a Nyomd, bébi, nyomd, ami állva hagy bármilyen Transformerst.

június 30. 12:15

Halálos fegyver kreténül Halálos fegyver kreténül

A Volt egyszer egy Venice-t Bruce Willis sem menti meg, bár néhányszor jót lehet röhögni rajta.

június 23. 06:08

1987-ben jelent meg Ron Gilbert és Garry Winnick kalandjátéka, a Maniac Mansion, ami évtizedekre meghatározta aztán a műfaj fejlődését. A két fejlesztő nemrég megint összeállt, és harminc év elteltével összehozták a Thimbleweed Parkot, ami sok tekintetben a Maniac Mansion szellemi örököse. Nagyon jó, itt lelkendeztem róla korábban.

Most a kiadó bejelentette, hogy az eredetileg pc-n és Xbox One-ra megjelent játék konzolokra is érkezik hamarosan: augusztus 22-én Playstation 4-re, valamikor szeptemberben pedig Switchre. Akinek esetleg ilyen platformokon kellene a játék, már nem kell sokáig várnia.

Több olvasónk is fotót küldött ma reggel azokról a narancssárga tárgyakról, amik a Szabadság híd déli oldalánál úsznak a Dunán, lent Balázs képét láthatjuk.

De mik lehetnek ezek a nyilván szánt szándékkal a folyóba pakolt, kétágú izék? Olvasóink és a szerkesztőség tagjai is jöttek pár ötlettel, például:

  • Pataki Attilához köthető a dolog, és idegen lények látogattak meg bennünket.
  • Elvetélt óriás alien embriók.
  • A MOME dizájntervezői vizsga anyagait kidobták a folyóba.
  • Gyártáshibás vécéülőkék, amik meghajoltak a nagy kánikulában.
  • Soros.
  • Én nem tudom, de lisztet, cukrot, olajat és konzervet veszek sokat mindjárt. 

A megfejtés sajnos sokkal egyszerűbb, mint az a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. Facebook-oldaláról kiderül: Farkas Zsófia szobrászművész installációja, ami az egység és a természet fontosságát hivatott jelezni, sőt "az ember és a halak misztikus ősi kapcsolatát boncolja, gondolja tovább". Mondhatni, halba született ötlet, bővebben itt írtunk róla (mondjuk a terven nagyobbnak és menőbbnek néz ki a kortárs ártisztikum annál, ami megvalósult).

Olvasónk, Dénes hívta fel a figyelmünket a Manda archívumában található videóra, amin egy hatvan évvel ezelőtti filmhíradót lehet megnézni. Ebből kiderül, hogy 1957-ben is volt kánikula, csak akkor nem volt légkondi, hanem kosárban hordták haza a jeget. Tumultus a Rómaira induló 34-es busz végállomásánál, életképek a "Duna hűs hullámainál", csúcsforgalom a Palatinuson, és állítólagos 45 fok - Budapest anno.