Zoltán
19 °C
32 °C

Stöckert Gábor

Stöki

rovatvezető Tech-Tudomány

Erő15

Ügyesség9

Mágia14

Karizma12

Halálos fegyver kreténül Halálos fegyver kreténül

A Volt egyszer egy Venice-t Bruce Willis sem menti meg, bár néhányszor jót lehet röhögni rajta.

6 órája

A legjobb játékshow újdonságai 2 percben A legjobb játékshow újdonságai 2 percben

Ha nem tud minden cikket végigolvasni, ezzel a videóval felzárkózhat, miről szólt az idei E3.

június 15. 18:22

Az év legszebb videojátékos grafikái Az év legszebb videojátékos grafikái

Az idei E3-on is megrendezték az Into The Pixel versenyt, gyönyörű koncepciórajzokkal.

június 14. 13:04

A ZX Spectrum a brit Sinclair cég sikeres otthoni számítógépe volt a nyolcvanas években, főleg Európában hódított. Persze azóta eltelt három évtized, gépgenerációk jöttek-mentek, a ZX Spectrum meg feledésbe merült - gondolhatnánk. Hát, nem. Óriási rajongótábora van ma is a platformnak, aminek tagjai életben tartják a Speccy szellemi örökségét, sőt gazdagítják azt. Mint Jaime Grilo, aki írt egy totál új platformjátékot ZX Spectrumra The Treasure of Lumos néven. Kalandorok itt letölthetik (persze egy emulátor kelleni fog), a kényelmesebbek pedig a lenti videóban megcsodálhatják. Dögnehéz, pixelpontos ugrásokra és azonnali halálokra építő cucc, mint a régi szép időkben. Ijesztő és lenyűgöző egyszerre.

1992 májusában, tehát 25 éve történt, hogy pár képregényrajzolónak elege lett abból, hogy a Marvel nem fizeti meg őket rendesen. Image néven saját képregénykiadót alapítottak, aminek üzleti modellje szembement a Marvel és a DC modelljével: az Image ugyanis meghagyta az alkotóknál a szerzői jogokat. "Ez eleinte meg is látszott, mert az általuk kiadott képregények zöme szép volt és színes, éppen csak nagyon is érződött rajtuk az, honnan merítettek ihletet" - írja az SFmag megemlékező cikkében.

25thbrick 1036 540

A kezdeti felhozatalból a Spawn lett a legsikeresebb képregény (ma is fut, és már az elején olyan írók dolgoztak bele, mint Alan Moore, Frank Miller vagy Neil Gaiman), ma pedig a legismertebb minden bizonnyal a 2003 óta futó The Walking Dead. Az Image ma már a harmadik legnagyobb képregénykiadó, és egy valamirevaló képregényrajongó nem nagyon tudja megkerülni. Én sem akarom: boldog szülinapot nekik, és köszönöm nagyon a Sagát meg a Fade Outot meg a Fatale-t meg a Chew-t (többek között).

A lent látható fotót egy azóta törölt felhasználó posztolta a Redditre, és állítólag az Assassin's Creed videojáték-sorozat legújabb, készülő darabjának egy pillanatát mutatja meg.

Az Eurogamer több bennfentes forrásából is ellenőrizte a képet, és arra jutott, hogy

  • igen, a kép tényleg a készülő Assassin's Creed játékot mutatja,
  • a játék címe szinte biztosan Assassin's Creed: Origins,
  • és az ókori Egyiptomban lehet majd orgyilkolni benne.

Ez utóbbit már a Kotaku is pedzegette tavaly, de most egészen konkrét jelek vannak a képen, például az "öld meg a krokodilt" küldetés vagy egy másik, aminek a neve "kövesd Shadyát Khenut villájába". Khenut (magyaros átírásban: Henut) Unisz fáraó felesége volt az Óbirodalom ötödik dinasztiájában, az időszámításunk előtti 24. században. És hát a jelek szerint visszatérnek az Assassin's Creed IV: Black Flag hajókázós részei, csak ezúttal a Níluson.