Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Stöckert Gábor

Stöki

rovatvezető Tech-Tudomány

Erő15

Ügyesség9

Mágia14

Karizma12

Kim Dzsongil rendezőt rabolt, hogy leforgassa Észak-Korea Godzilláját Kim Dzsongil rendezőt rabolt, hogy leforgassa Észak-Korea Godzilláját

A dél-koreai fogoly hét filmet készített, csak nyolc év után tudott elszökni a James Bond-rajongó diktátor elől.

január 18. 06:59

Ezt a filmet füldugóval kell nézni Ezt a filmet füldugóval kell nézni

Az Assassin's Creed sztorija olyan rossz, hogy még a forgatókönyvírók is öntudatlan segélykiáltást hallatnak benne. Ez a videojátékos filmadaptáció bőven alulmúlta a Warcraftet.

2016. december 30. 12:33

Állunk a szoba közepén, és közben tériszonyunk van Állunk a szoba közepén, és közben tériszonyunk van

Ez az eddigi legjobb VR-játék a Playstationtól: miközben mi egy sasként repülünk rettegve Párizs felett, a szobában mindenki rajtunk röhög.

2016. december 23. 20:48

Nem is gondolnánk, mennyire bonyolult turbulenciák keletkeznek egy drón alatt, amíg meg nem nézzük a lenti videót. A NASA Ames Research Center szuperszámítógépe dobta ki az adatokat, ami alapján az animáció készült egy DJI Phantom 3 drón modelljéről. Az adatokat a drónok tökéletesítésében akarják majd használni.

Márciusban jön a Nntendo új konzolja, a Switch, így már kezd körvonalazódni, hogy milyen játékok fognak megjelenni rá premierkor. Mind közül a legfurcsábbnak az 1-2 Switch nevű minijáték-gyűjtemény tűnik, amiben a JoyConnak nevezett mozgásérzékelős kontrollert használva kell mindenféle reflexjátéban legyőzni a másikat. Az egyik ilyen játékban például egy képzeletbeli tehén tőgyéből kell virtuális tejet fejni, és a trailer szerint az erősen túljátszott színészkedés is segít a feladatban:

Tehénfejés mellett lesz még többek közt pisztolypárbaj, tánc- és evőverseny is, persze mind a Switch kontrollerével. Gondolom, a Wii Sports után ez lesz az a platformsláger játék, amiből a Nintendo megint elad rengeteg milliót, de én két percnél nem bírom tovább. Mindenesetre itt a teljes trailer is:

Nem tudni, hogy hívják a bácsit, akiről a We Sleep Talk nevű júzer töltött fel a YouTube-ra egy videót, de a fő karakterének neve Blackheart. Ezt a karaktert még 1999 végén indította el az úr a kor egyik legnépszerűbb online szerepjátékában, az akkoriban debütált Asheron's Callban. Azóta eltelt 17 év, megjelent a World of Warcraft, és mellette jelentéktelenné vált minden más online szerepjáték. Ennek ellenére az Asheron's Callnak még mindig vannak hivatalos szerverei - egészen január végéig, mert akkor a fejlesztő Tudbine leállítja a játékot később megjelent folytatásával együtt. A videón szereplő, most 74 éves nagypapának tehát el kell búcsúznia kedvenc játékától és sok létrehozott karakterétől, akik közül érezhetően Blackheart nőtt leginkább a szívéhez (3 hónapot, 3 napot és 3 órát játszott vele - nettó játékórában). Még utoljára azért raidel egy kicsit, és közben mesél a játékról a felvételt készítő unokájának. Elképesztően cuki az egész, a videó alatt pedig az unoka kommentekben várja a javaslatokat, hogy mivel játsszon ezután a nagypapa. (Kotaku)