Alfréd
5 °C
13 °C

Stöckert Gábor

Stöki

rovatvezető Tech-Tudomány

Erő15

Ügyesség9

Mágia14

Karizma12

Szép, szép, de mi lesz a sztorival? Szép, szép, de mi lesz a sztorival?

Az egészség ellenszere egy szépen előadott rossz B-horror, amiben a hossza a legijesztőbb.

6 órája

Emberkísérlet: egy hónap cukor nélkül Emberkísérlet: egy hónap cukor nélkül

Viszlát, édes élet! Lemondunk a hozzáadott cukorról, és megpróbálunk nem beleőrülni. Az egyre népszerűbb kihívás a szakértők szerint túl szigorú, viszont a cukorbevitel csökkentését tényleg érdemes megfontolni.

február 9. 06:56

Az első fotók az Amazonas torkolatánál talált hatalmas korallzátonyról Az első fotók az Amazonas torkolatánál talált hatalmas korallzátonyról

Eddig fel nem fedezett fajok is lehetnek a térségben.

január 30. 21:50

Ausztrália január 26-án ünnepli az Ausztrália napot, ami egyfajta országalapítási ünnep (1788-ban ezen a napot érkezett az első angol flotta Sydney-hez). És a jelek szerint ez a házilag barkácsolt vízicsúszdák ünnepe is, legalábbis az aussie-k egy csoportja korábban egy százméteres csúszdával ünnepelt, most pedig a Sploid újabb remek videót guberált a YouTube-ról. Ebben egy villanymotorral meghajtott ruhaszárító állvány köré terítettek nedves ponyvákat, a végeredmény pedig egy végtelen vízicsúszda lett. A videót elnézve pár horzsolás és ficam azért összejöhetett nap végére a kulturáltan ünneplő tömegben.

Novemberben egy nyest miatt le kellett állítani a legnagyobb működő részecskegyorsítót, a francia-svájci határon található Large Hadron Collidert. Az állat átugrott egy kerítésen, ahol nem kellett volna: 18 ezer voltos feszültség csapta agyon ott helyben. Tetemét kitömték, és most kiállítják a Rotterdami Természettudományi Múzeumban - írja a Gizmodo. A múzeumban "Amiről a halott állatok mesélnek" címmel nyílik időszakos tárlat, ahol többek között meg lehet csodálni egy verebet, amit akkor lőttek agyon, amikor elrontott egy dominódöntési rekordot, illetve egy sünt, aminek gyorséttermi pohárba szorult a feje. A tárlatvezető szerint minden ilyen állatnak olyan története van, ami az embereknek szolgál nagy tanulsággal. (FONTOS! Ez a döglött nyest nem az az állat, amelyik tavaly áprilisban okozott áramszünetet az LHC-ben! Azt nem tömték ki, azt elásták.)

j1wpwbkwmu47dwfraofk
Fotó: Rotterdami Természettudományi Múzeum

Nem is gondolnánk, mennyire bonyolult turbulenciák keletkeznek egy drón alatt, amíg meg nem nézzük a lenti videót. A NASA Ames Research Center szuperszámítógépe dobta ki az adatokat, ami alapján az animáció készült egy DJI Phantom 3 drón modelljéről. Az adatokat a drónok tökéletesítésében akarják majd használni.