Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Stöckert Gábor

Stöki

rovatvezető Tech-Tudomány

Erő15

Ügyesség9

Mágia14

Karizma12

Egy hónapig cukor nélkül éltünk Egy hónapig cukor nélkül éltünk

Szenvedtünk, de aztán meglepő változásokat tapasztaltunk az ízlelésünkben, sőt a vérképünkben is. Részletes beszámoló a diétáról és arról, milyen volt megint cukrot enni utána.

március 17. 11:35

Igazán prosztó szórakozás, de legalább sokat lehet röhögni Igazán prosztó szórakozás, de legalább sokat lehet röhögni

Kipróbáltuk a Switchet, a Nintendo új konzolját. Egymás ellen is játszhatunk: tehenet fejhetünk és versenyt borotválkozhatunk. Suttyóság a köbön!

március 14. 11:18

Tökéletesen búcsúzott a legtökösebb szuperhős Tökéletesen búcsúzott a legtökösebb szuperhős

Itt a Kultrovat Podcast legújabb adása, amiben részletesen kivesézzük a Logant, amit már most a legjobb szuperhősfilmek között emlegetnek.

március 12. 10:50

Megszokhattuk, hogy a videojátékos Kickstarter-kampányoknál sok nullával végződő összegek szerepelnek, de a kisebb független fejlesztők projektjei mellett vannak azért jóval szerényebb igények is, csak ezek a projektek nem szoktak bekerülni a hírekbe. A kiegyensúlyozottság jegyében most mutatunk egy ilyet is, a Sick Chicken Studios nemrég indult kampányát; ők csupán 2000 fontot, azaz 730 ezer forintot akarnak összeszedni, ami a Blizzard főhadiszállásán nagyjából másfél pixel fejlesztői büdzséje lehet. A kis indie csapat egy Guard Duty nevű retrós kalandjátékhoz akar összeszedni ennyi pénzt, nem is tűnik rondának a maga pixelartos módján.

Aki kicsit is otthon van a videojáték-iparban, az tudja, hogy a Nintendo egy kölykeit védő anyatigris vehemenciájával tudja megsemmisíteni a szerzői jogait megsértő projekteket (még akkor is ha, esetleg egyik-másik puszta rajongásból született). Most egy japán gokartos céget pereltek be, mert a cég naiv kreatívjai kitalálták, hogy a gokartokat felpimpelik úgy, hogy a Mario Kart című népszerű partijáték kocsijaira emlékeztessenek, illetve Mario- és Luigi-jelmezzel teszik teljessé a fizetős ügyfeleknek a Mario Kart-élményt. A cég persze megpróbált trükközni, és nem Mario Kartnak hívta a vállalkozását, hanem úgy, hogy

Marika.

Hogy, hogy nem, Marika weboldala már nem elérhető.

Ilyen válogatás úgysem volt még, hát most lett: a Eurogamer összeszedte minden idők videojátékainak legjobb vörös hajú hőseit, és azzal a büntető szóviccel tetézték, hogy "Red Head Redemption". Lilith a Borderlands 2-ből, Blanka a Street Fighter 2-ből, Elaine Marley a Monkey Island-játékokból, és még 48 klasszikus, szűk fél órában. És az kinek tűnt fel csak most, hogy a Mario-játékok Bowsere is vörös hajú (például nekem).