Előd
7 °C
16 °C

Stöckert Gábor

Stöki

rovatvezető Tech-Tudomány

Erő15

Ügyesség10

Mágia14

Karizma13

Budapest sem menti meg a nácimerénylő filmet Budapest sem menti meg a nácimerénylő filmet

Reinhard Heydrich személye és meggyilkolása izgalmas téma, de egy jó film helyett két rossz felet sikerült forgatni róla.

október 18. 05:34

Ez egy hülye, gonosz, szemét játék Ez egy hülye, gonosz, szemét játék

Játszott már olyan cuki kis játékkal, amin igazán felhúzta magát? Na a Cuphead ilyen, amit féltucatnyian kipróbáltunk és belepusztultunk.

október 8. 09:40

Tilos szexinek lenni és kazettás rádiómagnót bömböltetni Tilos szexinek lenni és kazettás rádiómagnót bömböltetni

A legnagyobb távol-keleti játékshow cosplayesei kemény ellenőrzésen mennek át. A TGS-en esélytelen olyan jelmezekbe öltözni, mint a nyugati rendezvényeken. Mégis sokan vállalják a procedúrát, és élvezik a figyelmet.

szeptember 24. 20:48

A pc-s játékpiacon van ez a jelenség, hogy egy-egy indie csapatnak sikerül valahogy ráéreznie a "pc master race" néplélekre és összehoz egy játékot, ami még megjelenése előtt, félkészen, bugosan óriási siker lesz. Ilyen early access ságer volt például a DayZ vagy legutóbb a borzalmas nevű PlayerUnknown's Battlegrounds, most pedig befordult a kanyarban a következő esélyes, a Beast Battle Simulator (lent az IGN videója róla).

A Steamen 10 euróért megvásárolható játékban az evolúció mindenféle állatát lehet egymásnak ereszteni, nagyjából úgy, mintha egy életre-halálra zajló focimeccs vagy pankrátorgála zajlana. Csak éppen az állatokra változatos fegyvereket lehet helyezni. Lángköpő raptorok, dinamittal tuningolt öngyilkos tacskók, gépágyús sertések, lézeres medvék, vagy csak a saját természetes fegyvereikkel büntető elefántok és dinoszauruszok - ebben a marhaságban mindez megvan, plusz loccsanós véreffektek, hadd szóljon az a 18+-os karika. Még nem tudom eldönteni, hogy ez egy nagyon szórakoztató valami vagy egy Postal 2-szintű, rossz értelemben véve agyatlan baromság, mindenesetre a PETA már fogalmazhatja az ilyenkor esedékes petíciót.

1987-ben jelent meg Ron Gilbert és Garry Winnick kalandjátéka, a Maniac Mansion, ami évtizedekre meghatározta aztán a műfaj fejlődését. A két fejlesztő nemrég megint összeállt, és harminc év elteltével összehozták a Thimbleweed Parkot, ami sok tekintetben a Maniac Mansion szellemi örököse. Nagyon jó, itt lelkendeztem róla korábban.

Most a kiadó bejelentette, hogy az eredetileg pc-n és Xbox One-ra megjelent játék konzolokra is érkezik hamarosan: augusztus 22-én Playstation 4-re, valamikor szeptemberben pedig Switchre. Akinek esetleg ilyen platformokon kellene a játék, már nem kell sokáig várnia.

Több olvasónk is fotót küldött ma reggel azokról a narancssárga tárgyakról, amik a Szabadság híd déli oldalánál úsznak a Dunán, lent Balázs képét láthatjuk.

De mik lehetnek ezek a nyilván szánt szándékkal a folyóba pakolt, kétágú izék? Olvasóink és a szerkesztőség tagjai is jöttek pár ötlettel, például:

  • Pataki Attilához köthető a dolog, és idegen lények látogattak meg bennünket.
  • Elvetélt óriás alien embriók.
  • A MOME dizájntervezői vizsga anyagait kidobták a folyóba.
  • Gyártáshibás vécéülőkék, amik meghajoltak a nagy kánikulában.
  • Soros.
  • Én nem tudom, de lisztet, cukrot, olajat és konzervet veszek sokat mindjárt. 

A megfejtés sajnos sokkal egyszerűbb, mint az a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. Facebook-oldaláról kiderül: Farkas Zsófia szobrászművész installációja, ami az egység és a természet fontosságát hivatott jelezni, sőt "az ember és a halak misztikus ősi kapcsolatát boncolja, gondolja tovább". Mondhatni, halba született ötlet, bővebben itt írtunk róla (mondjuk a terven nagyobbnak és menőbbnek néz ki a kortárs ártisztikum annál, ami megvalósult).