Szilárda
0 °C
6 °C

Stöckert Gábor

Stöki

rovatvezető Tech-Tudomány

Erő15

Ügyesség10

Mágia14

Karizma13

Magyarországon az Xbox a legsikeresebb konzol Magyarországon az Xbox a legsikeresebb konzol

A Microsoft régiós igazgatója szerint a Nintendo Switch nem zavart sok vizet, az Xbox One X pedig hiánycikk lehet. A Kinect elvesztése fájt, a szürkeimportőrök nem annyira.

december 5. 05:07

Végre direkt nevettünk egy Thor-filmen Végre direkt nevettünk egy Thor-filmen

A Thor: Ragnarök tele van jobbnál jobb beszólásokkal, de kár, hogy néha ez megtorpedózza a drámát. Kibeszélős podcast.

november 9. 05:11

Ahogy Terence Hill tolta az És megint dühbe jövünkben Ahogy Terence Hill tolta az És megint dühbe jövünkben

Az Arcadia kiállítás felhozatala lenyűgöző, százas nagyságrendben sorakozó régi flipperekkel és videojátékokkal. Hatszemélyes X-Men! 1962-es autószimulátor! Puck Man!

november 4. 11:01

 • Millió angyalka hangja.
 • Egészen biztosan ez szól, amikor a mennyországba emelkedsz.
 • Istenem, bocsásd meg nekem, amiért meghallgattam újra.

Csak három a lenti videó kommentjei közül - avagy folytatódik bizarr karácsonyidal-feldolgozásokat gyűjtő sorozatuk. Ezúttal kicsit eltérve a koncepciótól nem a hangszerek furcsák, hanem az énekesek: kecskék, akik a Csendes éjt éneklik (illetve kecskéül beszélő emberek, mint látni fogjuk).

Hogyan működik: A dalt egy svéd jótékonysági szervezet, az Action Aid készítette, sőt nemcsak egy dalt, hanem egy egész karácsonyi kecskés albumot (All I want for Christmas is a Goat). A szegénység és a nők elnyomása ellen küzdő szervezet jól ráérzett, hogy a YouTube-ra valami nagy ortóság kell, és teljesen vállalható zenei háttérre rákevertek kecskehangmintákat – illetve emberi mekegést is, hiszen ezt a szépséget élőben is előadták, nézzék csak:

Az eredetihez képest: Mekkapó.

Ünnepi hangulat: 10/10

(Felkészül: Jingle bells)

kecske.png

"Karácsonyi dalok pánsípon? Mit tetteeeem...?" - jajdul fel az East Park karácsonyi részében a metálos srác, de akkor már késő. Az ünnepek velejárója a sok, elviselhetetlenségig agyonjátszott fenyőfás, angyalkás, pásztoros ének, amiket persze még jobban agyonjátszanak. Küzdeni ez ellen felesleges, én ezennel meg is adom magam a száncsengős daltébolynak, és elindítom a Mindeközben ünnepi sorozatát: Karácsonyi Dalok Furcsa Hangszereken! (Avagy legyen az elviselhetetlenség még elviselhetetlenebb.)

Kezdjük a leggyűlöltebbel: Last Christmas a Whamtől, előadja a Floppotron gépzenekar, azaz 64 flopiolvasó, 8 merevlemez és 2 lapszkenner. Hallgassák, varázslatos.

Hogyan működik: Paweł Zadrożniak lengyel mérnök alkotta meg ezt a karácsonyi csodát, ami a lágy- és merevlemezmeghajtók, illetve a szkennerek léptetőmotorjait abuzálja. Az olvasófejeket mozgató léptetőmotorok különféle sebességeken pörögve más hangmagasságú hangot adnak ki, ezekből áll össze értő techkomponista kezei alatt az ájgévjumáhááárt.

Az eredetihez képest: Mindenképpen előrelép(tet)és, főleg a frappáns lezárás.

Ünnepi hangulat: 6/10

(Felkészül: Csendes éj)

  Ismer nagyon furcsa hangszeres karácsonyi dalt? Küldje el nekem!

floppotron.png

Az MTI-ben jött ki imént egy hír a következő címmel:

Több száz külföldi dzsihadistafeleséget és -porontyot szállították át egy bagdadi fogolytáborba

A "kdk/kvb" szignókkal dolgozó szerző-szerkesztő-páros beszámol arról, hogy az érintett nőket és gyerekeket Észak-Irakból egy bagdadi fogolytáborba szállították, és a főként Törökországból, Európából és volt szovjet tagköztársaságokból származó asszonyok és gyerekeik az iraki hatóságok gyanúja szerint az Iszlám Állam harcosainak a családtagjai. A hír folytatásából kiderül, hogy

a dzsihadistafeleségek és -ivadékok többsége augusztus 30. óta van fogságban.

Kiemelések tőlem. Persze, újságírás közben is vannak helyzetek, amikor érdemes elkerülni a szóismétléseket, de egy tárgyilagos hírügynökségi hírben nekem nagyon furán hat a porontyozás, pláne az ivadékozás, még akkor is, ha terroristák családtagjairól van szó. Vagy ha ez rendben van, akkor már ne álljunk meg itt, segítsünk együtt az MTI-nél dolgozó kollégáknak!

Ha nem gyereke van az Iszlám Állam terroristájának, akkor mije?

 • 820
  Egy hírügynökség csak ne kreatívkodjon hírben
 • 314
  Fattya
 • 250
  Purdéja
 • 181
  Pulyája
 • 179
  Csimotája
 • 92
  Sarja
 • 58
  Csöppsége
 • 54
  Lurkója
 • 45
  Kölyke