Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

Stubnya Bence

újságíró Gazdaság

Házi őrizetbe kerül a zuglói kokainos gázoló

A bíróság szerint fennáll a veszélye, hogy elszökik, de azért elég lesz a házi őrizet.

tegnap, 12:36

10 új határátkelő nyílik a román határon

Főleg hétvégén napközben lesznek nyitva az új határátkelők. Az érintett települések ünnepelnek.

tegnap, 11:31

Földrengés volt Bábolna közelében

Nagyon gyenge volt, de a bejelentések alapján voltak, akik érezték. Írja meg, hogy mit tapasztalt!

tegnap, 10:54

290 ezer forintnyi dollárért (pontosan 999,99-ért) kelt el Bandcampen Starlito új lemeze, amit iTuneson 10 dollárért (kb. 2900 forintért) árulnak. Bandcampen van egy ilyen opció, hogy lehet egy alsó határt megadni a zenék árazásánál, Starlito ebben az esetben szerényen 99,9 dollárt adott meg, ami amúgy is nagyon soknak számít, de még így is volt valaki, aki ezt kevésnek érezte.

 

A lemez ráadásul egy hallgatás alapján elég közepes, rapügyekben járatosaknak érdekes lehet, hogy van rajta egy Metro Boomin-alap, és egy Kevin Gates, egy Curren$y, meg egy Scarface közreműködés. (Fact)

Roland nevű olvasónk azt írja, hogy mostanában több vecsési lakos is szembesült a ténnyel, hogy az eddig is magas áfa elszabadult, és a magyar jóléttel párhuzamosan az egekbe szökött, legalábbis a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. 137 százalékos áfát számolt fel abban a számlában, amit Roland levele mellé mellékelt.

"Kb. egy éve nem kaptam számlát, de most mindent bepótoltak egyszerre. Jelenleg ott tart a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt-nél a rezsicsökkentés, hogy az áfa már meghaladta a 100 százalékot, a számla értékének több mint felét az áfa teszi ki" - írta Roland.

Megkérdeztük az NKHV-t, hogy milyen gyakran szoktak 100 százalék feletti áfát felszámolni, mennyi embert érint ez, és hogy mi magyarázza a jelenséget. 

A válaszukból az derült ki, hogy:

  • Technikai hiba miatt 286 darab hibás adatot tartalmazó számla került az ügyfelekhez Vecsésen.
  • Ezeket nem kell befizetni, a hibás adatot tartalmazó számlát átvevő ügyfelek új csekket kapnak,
  • az új számlák jóváhagyása, adattartalmának egyeztetése már február 9-én megkezdődött, nyomtatása és postázása a hét folyamán lezárul.
  • Akik már befizették a pénzt, azoknak visszautalják a különbözetet.

22 millió euróért, tehát nagyjából 6,8 milliárd forintért vette meg a First Property Group a UBM Developmenttől a Pilot Towert, ami egy 14 emeletes nemrég épített irodaépület Krakkóban. A UBM Ausztria egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő cége, a First Property pedig egy angol cég. Mindez egyébként leginkább nem is az üzlet miatt érdekes, hanem azért mert egy építészeti megoldások szempontjából elég érdekes épületről van szó. Erről:

pilottower.pl
pilottower.pl