Levente, Irén
20 °C
37 °C

Stubnya Bence

újságíró Gazdaság

Közép-Magyarországot húzza a csok

Az építési vállalkozók szerint át kéne variálni, hogy máshol is megmozduljanak a cégek.

tegnap, 09:07

Van még hova emelni a magyar fizetéseket Van még hova emelni a magyar fizetéseket

Legalábbis a nagy autógyárakban biztos, ez pedig magával húzhatná a többi iparágat. Haveri kapitalizmussal viszont kár próbálkozni, inkább jobb oktatás kéne. Interjú Galgóczi Bélával,az Európai Szakszervezeti Szövetség kutatójával.

június 22. 14:02

A 2016-os Hemző-díjat Mohai egy Down-szindrómás pár életéről készül fotósorozatáért kapta, amit az Indexen is bemutattunk (ezt ide kattintva nézheti meg). A képeket július 9-ig lehet megnézni, a kiállítás ingyenes.

Elvileg februárra lesz kész a Hip-Hop Hall of Fame névre hallgató múzeum, amit nagyjából 150 millió dolláros beruházással fognak megvalósítani a következő hónapokban. Első körben az épületből a múzeum, egy kávézó, egy galéria, egy jegyiroda és egy ajándékbolt fog elkészülni, de később még egy bevásárlóközpont, egy koncertterem és egy játékterem, valamint egy sportkocsma is épül majd a 20 szintes épületben.

 

A múzeum a hiphop létrejöttével és társadalmi hatásaival kapcsolatos dokumentumokat és tudást gyűjt és mutat majd be, de kutatói tevékenységet is folytat majd. A terv szerint évente 25 ezer New York-i diák vehet majd részt a múzeumba szervezett kirándulásokon. A 2Pac halálának 20. évfordulója apropóján a hiphop főáramú könnyűzenei műfajjá válásáról írt cikkünketitt olvashatja. (Mixmag)

Mivel vegyi anyagokkal nem tudták kiirtani a vízből azt a baktériumot, ami a kacsák halálát okozta az elmúlt hetekben, a park fenntartói úgy döntöttek, hogy lecserélik a medence vizét, ami nagyjából két napot vesz igénybe. A paraziták egyébként nemcsak a kacsák számára jelentettek veszélyt, hanem az emberek is viszkető fertőzést kaphatnak tőlük, ha a vízben úsznak, ami amúgy tiltott. 

Ha esetleg nem lett volna meg, hogy melyik medencéről lett volna szó, akkor itt van a Forrest Gump egyik jelenete, ahonnan biztos beugrik majd. (Qz)