Emánuel
4 °C
12 °C

Stubnya Bence

újságíró Gazdaság

Brüsszel felől maradhat a tao-kedvezmény

Brüsszelben pénteken engedélyezték a folytatást, változatlan formában működhet a rendszer.

március 24. 16:13

Trump engedélyezi a Keystone XL kőolajvezeték megépítését

Nem érdeklik a környezetvédelmi aggályok.

március 24. 15:42

Véletlenül se keveredjen illegális medvehagymázásába!

Egy csomó szabályra kell figyelni gyűjtés közben.

március 24. 14:22

Azért, mert Romániában sokkal több nemzetközi repülőtér található, ráadásul a Romániában felszálló repülők legnagyobb célországa ugyancsak Románia, azaz jelentős a belföldi piac. Többek között ez is kiderül a Székelydata néven futó adatábrázolós blog egyik posztjából, ami Románia és Magyarország reptereinek forgalmát vizsgálva mutat meg vizuálisan egy csomó érdekes dolgot. A posztot ide kattintva lehet elérni.

reptér.png

Az elmúlt évben 34 százalékkal növekedett a piac Az Arcview Market Research elemzőcég tanulmánya szerint 2016-ban több mint 6,7 milliárd dollárt (1923 milliárd forintot) adtak ki a használók kannabisztermékekre, a növekedés 17 százalék volt egy év alatt.

Az amerikai államok több mint felében engedélyezett a marihuána használata orvosi célra vagy bármilyen fogyasztásra. A virágzó üzlet számos befektetőt és vállalkozót vonz, akik több, kannabisszal kapcsolatos terméket piacra dobnak a csomagolástól és italoktól kezdve a tinktúrákon és nyugtatókon át az étvágygerjesztőkig, sőt, állatoknak szánt termékek is kaphatók. Az amerikai marihuánapiacról részletesebben itt írtunk. (MTI)

Azért nem ennyire drámai a helyzet, de az elektronikus zene és a tavasz rajongói most egyszerre ünnepelhetik mind a két jelenséget, hiszen hétfőn az A38-on lép fel az amerikai Machinedrum, aki a elég sok műfaj között (edm/juke/jungle/house/bass) mozogva csinált már több lemeznyi izgalmas zenét.

A saját projektje mellett nekem elég nagy kedvencem a Sepalcure nevű formáció első lemeze is, de a Braille-lel közös formációnak tavaly is jelent meg lemeze. Machinedrum tavalyi éve viszonylag sűrű volt, hiszen saját lemezt is adott ki, ami is a korábbiakhoz képest sokkal életvidámabb, mondhatni tavaszias, popból, edm-ből és trapből is táplálkozik, miközben megmaradnak rajta a rá jellemző hangzások.

 

Az is a sokoldalúságát mutatja, hogy live acteket is játszik, a hajón is erre lehet számítani, meg arra, hogy sok szám elhangzik majd az új lemezről, ugyanis a Human Energy turnéjának egyik állomása az első magyarországi fellépése.