Előd
7 °C
16 °C

Stubnya Bence

újságíró Gazdaság

Hanyatlik a thai szexturizmus Hanyatlik a thai szexturizmus

Elsősorban Kínából jön egyre több nő, a szexiparral régóta küzdő vezetés örül.

október 20. 18:16

A kínai lakosság elkezdett felzárkózni a cégekhez az eladósodottsági versenyben

30%-t nőtt a fogyasztási hitelek állománya.

október 20. 16:56

100 embert bocsátanak el a szentgotthárdi Opel-gyárból

Kevesebbet terveznek termelni, ezért van leépítés.

október 20. 16:15

A nőstény kutya a Központi Hírszerző Ügynökség képzésén vett részt, de néhány hét után egyre kevesebb lelkesedéssel csinálta a feladatokat. Próbálták játékkal és étellel motiválni, de ettől sem teljesített jobban a teszteken, így végül úgy döntöttek, hogy kiteszik a programból. Ilyen esetekben van rá lehetőség, hogy a kutya a trénerének családjához kerüljön, és Lulu esetében is ez történt. Nem ez mostanában az első ilyen eset, az ausztrál rendőrség nemrég azért bocsátott el egy kutyát, mert túl kedves volt. (CIA)

 

Az amerikai albérletközvetítő portál, a Rentcafe.com a japán MORI Intézet a világ legvonzóbb nagyvárosairól készített listája alapján összehasonlította az albérletárakat. A felmérés adatait alapul véve az Otthon Centrum megvizsgálta, hogy 200 ezer Ft/hó bérleti díj hány négyzetméteres lakásra elegendő a felmért városokban. Az ábrán az látszik, hogy átlagárakat tekintve Budapest  az utóbbi időben elszabaduló ingatlanárak ellenére is viszonylag jól áll a felmérésben vizsgált nagyvárosok között.

 

Az itthon már komolyabb összegnek számító 200 ezres havi összegért összegért Zuglóban és néhány külső pesti kerületben, így pl. a XVI. vagy a XX. kerületben 80-90 négyzetméteres lakás, a frekventált belső pesti kerületekben (a VI, VII, VIII., IX. kerületben) már csak 73-78 négyzetméter, Budán a II. és XI. kerületben pedig 73-74 m²-t bérelhetünk. A 2017 január-szeptember között megkötött albérleti szerződések adatai alapján a legdrágább fővárosi kerületekben 55-70 négyzetméter körüli lakást kapunk ennyiért.

A jelentősebb európai központokban azonban ennél is kisebb lakások bérlésére futja ebből az összegből. Bécsben csak 47,6 négyzetmétert, Amszterdamban egy nem egészen 30 négyzetméteres garzont, Párizsban Londonban, Zürichben pedig lakást nem, csak egy szobát (14-15 négyzetmétert) kapunk ennyi pénzért.

Jelenleg annyi élelmiszert termelünk, ami elég lenne a Föld teljes lakosságának ellátására is. Mégis, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) adatai szerint minden kilencedik ember éhezik. Október 16-án, az élelmezési világnapon arra a törekvésre emlékezünk, hogy a világon mindenki számára biztosítsuk a megfelelő és tápláló élelmet. 

Több mint 150 országban rendeznek programokat, Budapesten hétfő délelőtt adománykonvoj ment át a belvároson. A teherautók 30 tonna élelmiszer-adományt szállítottak, élelmiszeripari, kereskedelmi cégek jóvoltából, amit rászoruló családok kapnak meg.