Menyhért, Mirjam
12 °C
24 °C

Stubnya Bence

újságíró Gazdaság

Mindenhol Sorost látja az újra rács mögé került izraeli gyémántmágnás Mindenhol Sorost látja az újra rács mögé került izraeli gyémántmágnás

Beny Steinmetz Izrael leggazdagabb embere volt, de aztán jött egy gyanús guineai bányaüzlet, ami félbevágta a karrierjét. Most egy romániai ingatlanmutyi miatt tartóztatták le, de ő minden mögött Soros Györgyöt sejti.

augusztus 17. 00:03

Festékes lőszereket vesz a NAV

Az 1000 darab festékes lőszer a felfegyverzett adócsalók ellen jöhet jól.

augusztus 16. 08:42

Szeptembertől csak halkabb porszívókat lehet már gyártani Szeptembertől csak halkabb porszívókat lehet már gyártani

Életbe lép az új EU-s szabályozás.

augusztus 16. 08:30

Legalábbis egy iPhone-app, a Moment adatgyűjtéséből ez jött ki. Az app rendszeres időközönként megkérdezi a felhasználóktól, hogy úgy érzik-e, hogy épp értelmesen töltenek időt a közösségi oldalon. Nagyjából 13600 ember válaszaiból az derült ki, hogy a Facebook esetében általában napi 23 perc használat az, amin túl a felhasználók már sajnálják, hogy ennyi időt töltöttek facebookozással, Instagram esetében pedig 31 percnél van a határ. A legtöbb időt egyébként Snapchattel és Youtube-bal szeretünk eltölteni a kutatás szerint, ezeknél 40 perc használat után kezdték időpazarlásnak érezni a alkalmazások használatát a felhasználók.

Az adatokból az is kiderült, hogy csak az emberek 37 százaléka érzi úgy, hogy általában értelmesen tölti az időt Facebookon. Ugyanez az arány a Twitter esetében volt a legmagasabb, 65 százalék. Ezen kívül vannak még érdekes adatok a Quartz cikkében a kutatásból, ezeket ide kattintva tudja böngészni.

Engem aztán aligha lehet macskapártisággal vádolni, de annyira csodálatos ez a videó, hogy ha lenne macskám, akkor simán nekilátnék egy hasonló járatrendszer kialakításának. Cris Poole, a videón látható labirintus megalkotója 50 dobozból rakta össze a művét a nemzetközi macskanap alkalmából. (Mashable)

 

A GQ-nak adott interjúból kiderül, hogy Diplo nagy szívfájdalma, hogy még sosem sikerült összehoznia közös számot Rihannával. Eredetileg például őt kérte fel, hogy énekeljen a 2015-ös nyár nagy slágerében, a Lean Onban, de az énekesnő visszautasította a közreműködést. Az interjúban Diplo elmesél egy másik vicces, ám számára elég kellemetlen sztorit.

Egy stúdiózás alkalmával - ahol többek között a The Weeknd és Metro Boomin is jelen volt - az autotune rap egyik alapelődója, Future nagyjából 700 dalt mutatott meg Rihannának hajnali négyig. Ekkor Diplo azt mondta, ő igazából már le is lépne, ha nem mutathat egy számot az énekesnőnek. Future hagyta, Rihanna pedig csak annyit mondott Diplónak: "ez olyan, mint egy reggae dal egy repülőtéren". Rihanna az interjú megjelenése után Twitteren kért bocsánatot a producertől. (P4K, GQ)