Anna, Anikó
19 °C
31 °C

Stubnya Bence

újságíró Gazdaság

Fulladásveszélyes gyerekjátékot von ki a forgalomból a fogyasztóvédelem

12 fajta játszószőnyegből héttel volt baj.

3 órája

Kiírták a pályázatot a városnéző buszokra Kiírták a pályázatot a városnéző buszokra

Egy cég kapja meg a pesti buszok üzemeltetési jogát, a megkötések miatt 3 cég pályázhat csak.

4 órája

Ázsiai gyorséttermet záratott be a Nébih

Állt a kosz a konyhában, a mosogatóban tartották bontott zacskóban a gombát.

4 órája

A történet ott kezdődött, amikor 20 kilencedikes diák a tesiórákon viselendő rövidgatyájukat vették fel a kelet-sussexi Longhill High Schoolba, amiben egyébként szigorú szabályok vonatkoznak az öltözködésre. Az iskolai egyenruha a fiúknak hosszú nadrágot jelent, viszont az országban a múlt héten néhol 32 fokot is mértek, ezért döntöttek úgy, hogy nem tartják be az előírásokat, amiért haza is küldték őket az iskolából.

A 13-14 éves fiúk ezért szoknyában mentek iskolába, amit az egyik tanár elvileg le is okézott. Az egyik tanár szerint azonban csak egy agresszív kisebbség lázadásáról van szó: "magas elvárásaink vannak az egyenruhával kapcsolatban, de ma a diákok és a szülők nagyjából két százaléka megkérdőjelezte ezeket az elvárásokat a melegre hivatkozva" - mondta Kate Williams az Argusnak.

Nem ez az első ilyen eset egyébként: 2013-ban Swansea-ban mentek szoknyában fiúk iskolába, miután letiltották a rövidgatya viselését. (Independent)

Vagyis hát leginkább a hatóságok próbálják meg befogni a vágóhídról helyi idő szerint reggel hétkor elszökött két bikát, amik egy parkban időztek elég sokáig. Erről még felvétel is készült. A poszt megjelenéséig nem sérült meg senki, és egyelőre még nem sikerült befogni az állatokat. (Huffington Post)

Terjednek Twitteren az olyan fotók, amik szíriai gyerekek tartanak maguk előtt pokémonokról készült rajzokat, alatta olyasmi feliratokkal például, hogy "idlibi pokémon vagyok, légyszíves ments meg!". A kampány arra akarja felhívni a figyelmet, hogy miközben a világ szerencsésebb részein az emberek pokémonokat hajkurásznak a szabadidejükben, a Save the Children nevű civil szervezet adatai szerint nagyjából 250 ezer gyerek van jelenleg is olyan helyen Szírián belül, amit ostromolnak. 

Nem ez az első alkalom, hogy a Pokémon Góval igyekeznek felhívni a figyelmet a szíriai civil lakosság szenvedéseire: egy szír grafikus, Saif Aldeen Tahhan az alkalmazást felhasználva mutatta be, hogy az öt éve tartó háború milyen hatással volt a gyerekek hétköznapjaira. (Telegraph)