Piroska
-10 °C
1 °C

Stubnya Bence

újságíró Gazdaság

Zuhan a líra, menekül a pénz Törökországból Zuhan a líra, menekül a pénz Törökországból

Miközben Erdoğan dollárterroristázza a lakosságot, a tőke kivonul a káoszba fulladó országból. Nagy baj is jöhet. De hogyan jutott ide a török gazdaság?

tegnap, 13:52

Mészáros Lőrinc üzlettársa százmilliárdos közbeszerzést nyert

A Hódút Kft. építi az M44-es két részét is.

január 16. 23:51

Gyanús az OGYÉI épületének árverése Gyanús az OGYÉI épületének árverése

Bőven áron alul hirdették meg az épületet, amit a győztes birtokba sem vehetne határozatlan ideig.

január 16. 22:33

Közleményben kéri arra az embereket egy angol állatvédelmi szervezet, a Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals, hogy próbáljanak meg egy kicsit jobban megbizonyosodni az állatok valódiságáról, mielőtt hozzájuk fordulnak, mert mert riasztották őket mostanában élő állatnak hitt játékállatok miatt.

A legutoljára konkrétan egy plüsskígyóhoz hívták ki őket decemberben Surrey-be. Ezt megelőzően novemberben egy olyan bagolyhoz hívták ki őket, ami négy napja ült mozdulatlanul: a szervezet munkatársai a helyszínen természetesen egy műanyag baglyot találtak, de olyan eset is volt, amikor:

  • egy szökésben lévő teknősről derült ki, hogy kőből volt,
  • egy segélykérően vijjogó madárról derült ki, hogy egy lemerülőben lévő tűzjelző volt,
  • egy sérült lóról derült ki, hogy egy adag széna volt,
  • egy falban lévő lyukba ragadt macskához hívták a szervezet munkatársát, de hang valójában a szomszéd számítógépes játékából jött,
  • egy antennába gabalyodott madárról az derült ki, hogy valójában egy madarak elriasztására hivatott antennába gabalyodott sárkányrepülő,
  • és egy egyszer egy műanyag krokodilhoz is kihívták őket.

Ráadásul tavaly három százalékkal több riasztás futott be hozzájuk, mint 2015-ben, ezért is örülnének neki, ha valódi állatok miatt foglalkoztatnák csak a munkatársaikat. (BBC)

A 444 olvasója azonosította be a kormány sikereit hirdető plakátokon látható férfit, a lap pedig megkereste őt. A vállalkozó megerősítette, hogy ő látható a plakátokon.

A férfiról annyit lehet tudni, hogy egy eléggé sikertelennek mondható vidéki bútorkereskedéssel foglalkozó céget üzemeltetett, amely évekkel ezelőtt körbetartozások miatt tönkrement: jelenleg 11 végrehajtás van a cégén, és a NAV megyei igazgatósága is a tartozás behajtását rendelte el. (Frissítés: mint azt a vállalkozó az Indexnek elmondta, ezek törlése már folyamatban van a NAV-nál.)

A vállalkozó a lapnak azt mondta, magánemberként szerepel a képeken, jelentkezett a felhívásra, és őt választották ki. Azt is elmondta, hogy ő nem csaló, van egy családi vállalkozása, ami rendben működik, a másik, eladósodott cég ügyeit pedig igyekezett lezárni. (444)

Ráadásul a grafikonon Magyarországon a tervezett költség van, ami a korrupció miatt bőven megnőne még abban a nagyon szomorú esetben, ha végül Budapest nyerné el a rendezése jogát.

15894599 1612726715702927 946616506195253606 n
Fotó: Facebook

A chart közzétevője, a Vakmajom blog ráadásul még egy nagyon fontos dologra emlékeztet, mégpedig arra, hogy az olimpia a nagy gazdaságok luxusa, ahol a túlköltések is kijönnek a GDP elenyésző töredékéből. Eddig az egyetlen kisebb gazdaság, ami próbálkozott a rendezéssel, az a Görögország volt, ami utána be is csődölt.