Hella
13 °C
27 °C

Stubnya Bence

újságíró Gazdaság


Készpénzben járna a cafeteria egy része

A magánszférában 450-ből 100 ezer, a közszférában 200-ból 100 ezer járna készpénzben.

tegnap, 16:18

Több állami pénzt kaphatnak a tejes cégek

Varga Mihály arról is beszélt, hogy a katasztrofális GDP-adat mögött az EU-s pénzek hiánya áll.

tegnap, 15:48

Harminc állatkerti dolgozó keresi őket, egyelőre sikertelenül. A vízidisznók a valaha élt legnagyobb rágcsálók, Latin-Amerikában őshonosak, és szeretnek más állatokat a hátukon szállítani (erről bővebben itt tájékozódhat). Bár sok helyen vadásznak rájuk, nem védett fajról van szó. A High Park Állatkertben egy vízidisznó maradt, de a felvételek alapján nincs igazán kikészülve a társai szökésétől. (Toronto Sun)

Csaknem tízezer méh telepedett rá egy Mitsubishi Outlanderre a walesi Haverfordwest belvárosában, amíg az autó tulaja bevásárolni ment. Mivel a jelenség elég feltűnő volt, a járókelők értesítették a közeli nemzeti park méhészeit, akik el is távolították az autóról a méheket. Miután viszont a tulaj hazament a kocsival, a méhek másnapra újra rászálltak az autóra, igaz, már sokkal kevesebben. A méhészek szerint az lehetett a nagy ragaszkodás oka az volt, hogy a méhkirálynőt bezárhatták a kocsiba. (Telegraph)

Tegnapi glosszámban a Károlyi Kert exnyulának, Károlynak a történetét az élethez hasonlítottam. Azonban az élet - ez ugyanaz az élet egyébként, ami Károllyal is végzett - úgy hozta, hogy egy, az ügyre rálátó, neve elhallgatását kérő forrásom további részletekkel tudott szolgálni a történésekről, így további szívszorító, egyben elgondolkodtató részletek láttak napvilágot a Belváros egyik legforróbb témájáról.

Informátorunk közlése alapján:

  • Károly a környék gyerekei körében gigasztár volt: amikor meghalt, sok gyerek akkor találkozott először a halál fogalmával.  "Öröm volt nézni, hogy a szülők mit összehadováltak az üres ketrec előtt" - jegyezte meg neve elhallgatását kérő forrásunk.
  • Ennek megfelelően az új nyúl érkezését is különböző interpretációk övezték: pl. Károly visszatért, de beleesett a fehér festékesbödönbe, vagy Károly nyaralt és kifakult, vagy egyszerűen: Újkároly van.
  • Károlyt  reggelente kiengedték szaladgálni, de túl kövér volt, hogy messzire szaladjon: a parti végén egyszerűen visszatessékelték és visszament. Az új Károly sem vékony.
  • A parkőr azt mesélte, hogy egyszer volt valami állatvédős megnyilvánulás is Károly szabadságának korlátozása okán, pedig mások szerint Károlynak aranyélete volt.
  • Az új nyúlnak emeletes háza van, a réginek csak földszintes volt.

A kérdésemre, hogy hogy hívják az új nyulat, forrásom sajnos nem tudott válaszolni, de annyit elárult, hogy az új szobor egyáltalán nem lett rossz. "Amikor láttam, hogy az amúgy is szobordús V. kerületbe megint emelnek egy szobrot, ráadásul az amúgy is kevés napozós füves részre, egészen elkenődtem, de a Károly-szobor mindent megér"  - mondta. (Index informácó)