Mátyás
8 °C
11 °C

Szabó Péter

szerkesztő-riporter Videó

Ezért a magyar fiúért izgulunk vasárnap az Oscaron Ezért a magyar fiúért izgulunk vasárnap az Oscaron

Vasárnap derül ki, megkapja-e Deák Kristóf szívmelengető, Mindenki című filmje az Oscart. Deák már Los Angelesben van, de előtte megmutatta az Indexnek új sorozatát, és a forgatáson az Oscar esélyeiről, izgalmairól is mesélt.

12 órája

Komolyan így akarnak meggyőzni minket az olimpiáról? Komolyan így akarnak meggyőzni minket az olimpiáról?

Értelmes indokok helyett csak patetikus ömlengés jutott annak, aki meghallgatta a MOB elnökét. Aki magyar, velünk sír ezen a videón!

február 22. 15:02

Hahó, olimpiai bizottság, itt a valóság! Hahó, olimpiai bizottság, itt a valóság!

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke sajtótájékoztatót tartott, amiben volt pár hangzatos kijelentése. Azért mutatunk pár idézetet, amik árnyalják ezt a valóságot.

február 21. 14:42

Most beszéli át a közgyűlés az olimpiai pályázat helyzetét, de közben Tarlós István főpolgármester az Index percről percre közvetítését olvassa: a helyszínen van kollégánk is, aki egész egyszerűen leírta, hogy mit mondott a vita során az MSZP-s Horváth Csaba.

Ezen viszont Tarlós megütközött, és gúnyosan a tárgyilagos tájékoztatást kéri számon, mert hogy Német Tamás újságíró úr miért is idéz valakit egy nyilvános vitáról.

Ez volt az a bejegyzés, ami miatt Tarlósnál konspirációs játszmákat vizionált, és így reagált rá:

A Berlinale vetítéseinek van egy szigorú rendszere: minden filmet többször is levetítenek, de a fesztivál által fontosabbnak tartott filmekből (amiből van úgy hat tucat) az első vetítés egy sajtóvetítés - szóval az első nyilvános premierre már el is készülhetnek a kritikák.

Ez viszont azt jelenti, hogy legkésőbb fél órával a kezdés előtt ott kell lenni, mert jóval több újságíró van, mint ahány férőhely egy teremben, szóval muszáj biztosra menni. A kazah csodadoktorokról szóló, Super8-ra forgott kísérleti kamaradrámáknál általában nincs is gond, de a lenti kép akkor készült, amikor elszabadult a berlini újságírópokol a The Lost City of Z vetítése előtt.

Én is be akartam jutni, nagyjából fél órával a kezdés előtt értem oda, amikor már tízen tolongtak előttem a beengedőpultot nyomva, a következő tíz percben pedig még negyvenen gyűltek oda úgy, hogy a képen jobbra lefelé vezető lépcsőn is várakoztak, egy emelet lekígyózva, persze folyamatosan a Berlinale beengedőit szidva. Én hiába mondtam, hogy bent van a kollégám (Klág Dávid), akivel most beszéltem telefonon, és a J sorban még mindig foglalja nekem a helyet (tényleg), így sem engedtek be.

Aztán kitalálták, hogy akkor az ötvenből négyet beengednek, ami kínos kiabálással és nyomulással zajlott le, én kimaradtam ebből és szép lassan a maradék négytucat újságíró is eloldalgott velem együtt, mert közölték, hogy nincs hely. Ja és a végén Dávid mondta, hogy az egész film alatt üres maradt a mellette lévő szék.

Tanulság? Talán csak annyi, hogy pénteken lesz a fesztivál legjobban várt filmjének, a Logannek a vetítése, és fogalmunk sincs, hogyha egy órával a kezdés előtt érkezünk a két teremben induló dupla sajtóvetítésre, lesz-e egyikben is helyünk.

A The Lost City of Z-ről pedig nemsokára megjelenik a kritikánk.

Nyilván előfordul az emberrel, hogy Valentin-napon kell szakítania a barátjával/barátnőjével/mindkettővel: persze egy szakítást nehéz elkezdeni, de ha erre a linkre vagy a lenti képre kattint, végigzongorázhat egy csomó veszekedést és szakítós fordulatot, ráadásul haikukban!

Mi más kellene még Valentin-napra, mint egy haiku szakításhoz?