János, Pál
17 °C
31 °C

Szabó Péter

szerkesztő-riporter Videó

Soha többé nem leszünk otthon Soha többé nem leszünk otthon

A román vezetés elsüllyesztette az erdélyi kis falut. De most, közel 30 év után Bözödújfalu újra a felszínre került. Beszéltünk az elkergetett lakosokkal, és megnéztük, mi maradt a faluból.

június 24. 07:58

Ennyire suttyó még soha nem volt a parlament Ennyire suttyó még soha nem volt a parlament

Az országgyűlés elmúlt egy éve teljes csőd: lejáratásból, hazugságból és összeesküvés-elméletekből állt az egész év. Végigvettük, hogyan jutottunk erre a mélypontra.

június 19. 10:42

Ez a film egy párhuzamos univerzumból jött Ez a film egy párhuzamos univerzumból jött

A Jupiter holdja egy igazán különleges film lett, nagyon kár, hogy a magyarokat hidegen hagyta. A Kultrovat podcast legújabb adásában a kudarc okait vizsgáljuk.

június 15. 07:17

Már persze ha nyitott az újdonságokra, mint amilyen a képen szereplő málnás-májas kolbász. Vagy a bogaras.

A Quartz videójában mutatja be egy designer, miután éveket töltött a világ különféle kolbászainak tanulmányozásával, hogy szerinte hogy fog kinézni a jövőben ez a húskészítmény – például nem feltétlen a megszokott húsokból fog készülni. Ugyan már most is sokféleképp kísérleteznek a világban, de a jövőben szerinte jóval különlegesebb kolbászokkal fogunk találkozni:

 

Az előző posztunkban megígértük, hogy amígnem kerül vissza a Facebookra a szanaszét lájkolt oldal, addig mai hírek tibiatyásított feldolgozásával szórakoztatjuk a nagyérdeműt: most épp a tejesdobozokon eltűntként szereplő, de valójában nem eltűnt gyerekekről.

A Machine Gun Tours magyar-szlovák csapata Szlovákiában szokott szabad lőtéri lövöldözést rendezni: puskákból, pisztolyokból, gépágyúkból és egyéb nyalánkságokból lehet válogatni, mi négy éve próbáltuk ki.

Persze baromi veszélyes is lenne, ha ilyen lenne az iskolákban. Már a légpuskás lőtereknek is – bármennyire is élveznék a gyerekek – megvan a maguk veszélye, de a videóban szereplő lőtérhez és fegyverekhez hatalmas, profi csapat kell, na meg fegyelmezett, felnőtt résztvevők.