Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Szalai Bálint

- szalai -

újságíró Gazdaság

A politikusoknak nem, de egy bírónak ráment a karrierje egy rosszul kitöltött vagyonynyilatkozatra

Varga Tibor volt bírót is szülei támogatták elvileg, mint mondjuk Szijjártót, csak előbbinek mégse hitték el.

7 órája

Piti bosszúval voltunk elfoglalva Piti bosszúval voltunk elfoglalva

A kormány bepörgött egy igazán szánalmas ügyön, tovább drágul a vizes vb és uniós pénzeket rekordgyorsan szórnánk ki. Ez volt a hét a gazdaságban.

tegnap, 00:22

Kinőtt Kínában is a sharing economy

Vagy legalábbis azzal terveznek, hogy őrületesen ki fog nőni.

március 23. 08:40

Elég sok mindent az adórendszeren keresztül akarunk intézni, például miután világrekordra emeltük az áfát, most egy csomó mindennél visszacsinálnánk, mert láttuk, hogy ez rossz. Vagy legalábbis jó volt pár évig, de most már nagyon rossz. 

Csak az baj, hogy elég ad hoc-nak tűnő, vagy talán lobbierő alapon csökkentgetik az áfát egy sereg terméknél. Most például megtippelheti, hogy a következő körben mely termékek lesznek kivételek, miket mondtak már be, hogy talán lehetnek:

Csökkentenék az áfáját

 • 950
  a halnak?
 • 574
  a kegytárgyaknak?
 • 498
  a vécépapírnak?
 • 486
  a kilenc ősi magyar fajtájú kutyának?
 • 446
  a feldolgozott vadhúsnak?
 • 312
  a tejeknek, kivéve a tartós tejeknek?
 • 269
  a porcelán étkészleteknek és dísztárgyaknak?
 • 254
  a kilincseknek?
 • 254
  a teherautó-alvázaknak?
 • 146
  a trappista sajtnak?
 • 71
  a zabkekszeknek?
 • 66
  a felvágottaknak?

A megoldással várjunk holnapig, lehet, hogy addig még olyanok is bekerülnek a listáról, amiket most még nem is sejtünk.

Elég komoly gondok lehetnek Northamptonban, mert Trudie Daurie édességboltja, a Sweet Bee hátsó ajtajához már hetedszerre kakált oda valami ember, számol be a brékingről a Northampton Chronicle.

Trudie-ék már komolyan azon gondolkoznak, hogy felszerelnek egy biztonsági kamerát. A helyi önkormányzat ugyanis csak háromszor takarította el nekik, az utolsó négyszer az alkalmazottaknak kellett letisztítaniuk a környéket.

Mindez kellemetlen, de az igazi tragédia az, ami ezután azonnal kiégette a kommentelők szemét: hogy sárga alapon fekete Comic Sans betűtípussal írták ki a figyelmeztetéseiket Trudie-ék. Külön rémisztően alá is húzták. A bátrabbak lejjebb meg is nézhetik:

Nem tudom, mit lehet erre mondani. A pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve? Jobb kakától félni, mint Comic Sanstól rettegni?  Csoda lenne, ha ezek után még több áldozatot szedne az a végzetes hátsó ajtó?

A northamptoni önkormányzatnak tényleg bőven lehet dolga, mert ezek szerint az ilyen problémákat sem szabad az állampolgárokra hagyni, csak súlyosbítják a helyzetet.

Készüljenek fel, hogy vasárnap hajnali egytől háromig nem fognak tudni e-matricát vagy esetleg e-útdíjat fizetni, mert karbantartás lesz az MTI szerint. Az útdíjfizetési szolgáltatónak (NÚSZ) cserébe van egy hasznos tanácsa arra is, nehogy valaki bajba kerüljön emiatt: hogy vegyék meg előre.

Akiknek OBU fedélzeti eszközük van, azokat ez nem érinti, feltéve, hogy van elég egyenlegük a furikázáshoz.