Zoltán
19 °C
32 °C

Szalai Bálint

- szalai -

újságíró Gazdaság

Vádat emeltek Szeremleyék gyémántos csalási ügyében

A brókerbotrányokon bukó embereket vertek át második körben gyémántokkal a vád szerint.

1 órája

Kérik vissza a bukott Uber-vezért

Az Uber több mint ezer alkalmazottja írta alá, hogy kérik vissza a céget zsákutcába vivő főnököt.

3 órája

Nem számítottak rá, de a brexit durván megdrágítja az epret a briteknek

Eddig idénymunkások szedték le, azok meg egyre kevésbé vannak már most.

tegnap, 17:58

1. Bazi nagy a hőség, süt a nap őrülten.

2. Van egy csomó vörös hajú barátom.

Mi a megoldás? Hát persze, hogy a Facebook.

Ha rengetegen szorítunk idegenlégiós menetfelszerelésben és másfél kiló napvédőkrémmel is könnyen leégő ismerőseinkért, akkor már nagyon itt lenne az ideje, hogy a Facebook bekapcsolja a "Biztonságban vagyok" funkciót a vörös hajú szeretteinknek. Hatékonyabb, gyorsabb, olcsóbb, mint folyton hívogatni őket, hogy berohantak-e már az utcáról. Nekem például több barátomat már idegesíti is.

Ezért Nemzeti Konzultációt hirdetek a kérdésben az ismert formátumban. Szóval kéne?

  • 644
    Kicsit sem érdekel más emberek szenvedése
  • 334
    Nagyon kéne már

Tele van a világ Hieronymus Bosch-sal, Hieronymus Bosch így, Hieronymus Bosch úgy, emlékfilm, epigonok, irányzatok, versek, tanulmányok ezrei, miegymás.

A csapból is ő folyik, tiszta popsztár a forma, ha valahol kettest kap egy tinédzser biosz tézére vagy ellopják egy jógaoktató BMX-ét, rögtön szétposztolja a világot Bosch-részletekkel. De John Lennonon túl is volt zene, itt az ideje hát, hogy a Hieronymus Bosch rajongók is megismerkedjenek új arcokkal.

Hieronymus Cock - Kolosseum 1551

Itt van például az alig később élt, szintén németalföldi

Hieronymus Cock, a híres rézmetsző.

Sokak szerint a saját képein kívül a másokról készített profi metszeteivel jelentős részben ő tudta elvinni az olasz 15-16. századi reneszánszt Olaszországtól északra is, vagy ő futtatott be igazán olyan sztárokat, mint id. Brueghelt vagy akár magát Boscht is. Neki is volt furább világa, ragyogó művész és jó nevű menedzser volt, jusson eszünkbe gyakrabban, mielőtt egyből csak Bosch ugrana be, aki nagyjából 16. századi és Hieronymus.

Nem szaporítanám sokat a szót, engem egyszerűen csak meglepett, hogy Devon megye, Anglia egyetlen természeti világörökségi helyszíne tele van nudistastrandokkal.

Nálunk például a Balatonon csak egyről tudok, azt is átvette épp valaki, aki mostanában át szokta venni a dolgokat mifelénk.

Mindenesetre most az angol Torquay-közeli naturista strandok közül vett sorra párat Plymouth Herald. A számukon kívül még az is meglepő, hogy úgy néz ki, hogy a pucérkodni vágyók itt könnyen belefuthatnak egy mindössze strandpapucsban pihegő Nigel Mansellbe. Vagy legalábbis egy hasonmásába. 

Vagy ki is rakhatja a fenekét instára, az a másik őrület most ezek szerint arrafelé.