Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Szalai Bálint

- szalai -

újságíró Gazdaság

Gerendaiék 8,5 milliárdot kaszálhattak a Szigeten Gerendaiék 8,5 milliárdot kaszálhattak a Szigeten

Becslés alapján a teljes Sziget Kft. 12,1 milliárd forintot érhet.

január 18. 18:17

Áder húgának is találtak állást az NGM-ben

Helyettes államtitkár lesz a volt Klik-főnök.

január 18. 15:53

Eladják a Camponát és a Pólust

Két vidéki Interspart és egy Andrássy úti irodaházat is hozzácsaptak.

január 18. 13:55

Egy korábbi posztban – ebben –  beszámoltunk arról, ahogy a globális imperializmus jelenleg is packázik édes hazánk nemes történelmével.  

Nem kell csodálkozni, hogy irigyek, a nagyanyám háza idősebb, mint az országuk. És hiába is kérdeznénk, hogy van-e nekik gyönyörű Balatonjuk, bajai halászlevük, herendi porcelánjuk vagy épp Szent-Györgyi Albertjük. Mert nincs nekik. Jó, Szent-Györgyijük egy pár évtizedig volt, de akkor legyen Janus Pannonius, arra már nem tudnak mit lépni.  

És miközben mi épp újra védjük Európa keresztény értékeit a nyugati és a keleti pogányoktól egyszerre, ezek azzal próbálták froclizni a kultúránkat, hogy a markukba röhögve direkt rossz képaláírást tettek egy Budapest bombázását bemutató archív fotóhoz. Biztosan dörzsölték a már a dollárhoz szokott, nem kizárt, hogy színes bőrű kezeiket. Nem sejtették, hogy sokat tűr a magyar, de nem a végtelenségig.

Imre olvasónk viszont lépett. Mit lépett, odalépett, és higgadt eleganciával jelezte a Getty fotóügynökségnek, hogy az ominózus képen Budapestet bombázzák épp, nem a rakovi vasútállomást. És a Getty nem is tehetett mást, behódolt rögtön, itt a tanúbizonyság az örök kétkedőknek.  Így kell ezt, akaratunk igájának rabja lett az irdatlan atomhatalom talán legnagyobb fotóügynöksége. Imre, köszönjük, így kell ezt csinálni! Ne bántsd a magyart!

Lehet, hogy akkor jó ötletnek, nagyon nemzeti érdeknek tűnt 1941-ben hadat üzennünk az USA-nak, utólag visszanézve kevés hülyébb ravasz húzása lehetett Magyarországnak.

Egyebek mellett 1944 tavaszától az amerikaiak és a britek rendesen lebombázták Budapestet, mondjuk a háborúban inkább az lett volna meglepetés, ha az ilyesmi esetleg elmarad. Viszont ne legyen kétségünk: a bombázás ma is folytatódik, csak átterelődött kulturális síkra.

Ne ijedjen meg, nem egy Szaniszló-videó következik Bogár László- betétekkel, csak nézze meg az alábbi képet. Erősen úgy tűnhet, hogy B-24-es Liberatorok Budapestet bombázták épp, látszik a Hajógyári-sziget vagy például, hogy még állnak a hidak.

A főváros bombázása Pesthidegkút felől nézve.
A főváros bombázása Pesthidegkút felől nézve.

Erre hogy teszi ki az amerikai Getty fotóügynökség az oldalára? Azzal a képaláírással, hogy ez a rakovi (egy cseh falu) vasútállomás bombázása 1944 augusztus 9-én. 

kep

"Több tiszteletet Magyarországnak, a magyar embereknek!" - hogy a vezetőnket idézzük.   "SZOMORÚ!!!!!!!!" - hogy az övéket.  

De még ne kezdje a szeme sarkában morzsolgatni a meghatottság apró könnycseppjeit, hiszen zokogni fog, ha megtudja, hogy ez valójában gyógytorna. 

A kis thaiföldi elefáni mellső lába megsérült egy csapdától. De az ápolói szeretnék, ha nem kéne protézist viselnie, ezért gyógytornáztatják a vízben, amíg fel nem gyógyul, hozta le a BBC. Most pedig próbáljon egyenletesen lélegezni: