Ilona
18 °C
34 °C

Szalma Baksi Ferenc

szbf

szerkesztő Politika

Véres összecsapás volt egy venezuelai börtönben Véres összecsapás volt egy venezuelai börtönben

A biztonságiak vissza akarták szerezni az ellenőrzést a bandáktól, 37 halott.

tegnap, 13:26

Leszakadt a felsővezeték, egy szakaszon leállt az 1-es villamos Leszakadt a felsővezeték, egy szakaszon leállt az 1-es villamos

Egy vontatott troli okozhatta a malőrt.

tegnap, 12:41

Baleset miatt bedugult az M1-es Budapest felé

Biatorbágynál tört össze egy autószállító.

tegnap, 11:39

A kanadai Mary Grams tizenhárom éve vesztette el a jegygyűrűjét, és a napokban megtalálta – egy szabálytalan formájú sárgarépán. A 84 éves nő alig hitt a szemének, amikor észrevette, hogy a répa belenőtt a gyémántgyűrűbe.

Car-rot a find! Veg leads to ring lost for 13 years

Most dream of a 24-carat gold engagement ring.... but one woman was merely thrilled to find her own one-carrot band. Mary Grams, an 84-year-old from Canada, was astonished to be reunited with her engagement ring she lost 13 years ago after it re-emerged with a misshapen vegetable growing through it.

Szappannal megmosták, és amikor a nő az ujjára húzta, ugyanolyan könnyedén csúszott fel rá, mint az eljegyzésükkor. Férjének, aki öt éve hunyt el, soha nem merte bevallani, hogy elvesztette az ékszert. (az MTI nyomán) 

Egyelőre kezeljük óvatosan ezt az előrejelzést, mert egyhetes, vagyis augusztus 4-re szól. Mindenesetre Nyugat-Magyarországot emelik ki a posztban, és azt valószínűsítik, hogy akár 43 fok is lehet a hőhullám csúcsán.

Emlékeztetőül: az eddigi legmagasabb hőmérsékletet, 41,9 fokot Kiskunhalason mérték 2007. augusztus 20-án. (Severe Weather Europe / Wetterzentrale)

Nem fogom az életrajzát részletezni, aki olvasgatni szeretne, kattintson ide. Az alábbi kis videó sokkal többet elárul Brian Mayről, mint a száraz tények. Az Extreme Get the funk out című számának gitárszólóját elemzi határtalan lelkesedéssel és párás tekintettel, majd a végén hozzáteszi, hogy akármennyit gyakorolna, soha nem tudna Nuno Bettencourt nyomába érni.

Már legalább tízszer néztem meg, de képtelen vagyok megunni. Boldog születésnapot, Brian May!