Jácint
15 °C
31 °C

Tenczer Gábor

újságíró Politika

Gyerek3

Kerék10

Szoba0

ElütésSko

A Lupa-tó partján megy majd az Eurovelo6 A Lupa-tó partján megy majd az Eurovelo6

A nemzetközi kerékpárút legrosszabb állapotú magyar szakaszát jövőre kezdik építeni Budapest és Szentendre között.

56 perce

Kimondta a bíróság: tisztességtelen a BKK pótdíja Kimondta a bíróság: tisztességtelen a BKK pótdíja

Egy utas perre vitte egy 2015-ös büntetését, és nagy meglepetésre megnyerték az ügyet.

tegnap, 15:59

Sztálinvárosból a Varázserdőbe Sztálinvárosból a Varázserdőbe

Lassan benövi a növényzet a dunaújvárosi Kiserdőben a vasmű gépszörnyeit, szomorkás mesebeli tájjá alakítva az egykori gyártörténeti gyűjteményt. Nyílfogazású fogaskerék és hasonló vasmonstrumok a lombok között.

augusztus 13. 21:02

Fotó: Fjallraven
Fotó: Fjallraven

Közel kétszázan vettek részt a negyedik alkalommal megrendezett, 113 kilométer hosszú, ötnapos Fjällräven Vándortúrán. A résztvevők több mint nyolcvan százaléka a nagy hőség ellenére teljesítette a túrát. A természetjárók saját vállalásból 120 kilogramm szemetet is gyűjtöttek az Aggtelektől Felsőtárkányig vezető ösvényeken.

Fotó: Fjallraven
Fotó: Fjallraven

A túrázóknak két alapszabályt kellett betartani: mindenki maga szállította saját felszerelését és sátorban aludt. A résztvevők az öt nap alatt összesen négyezer kilogramm súlyt cipeltek magukkal, egy túrázó átlagosan 20 kilogrammnyi felszereléssel gyalogolt. Az indulók választhattak, hogy a teljes, ötnapos túrát vagy a rövidebb, háromnapos verziót teljesítik. A résztvevők 80 százaléka a hosszabb túrán vett részt, de többen érkeztek családdal, ők főképp a háromnapos verzió mellett döntöttek. 

Az első hazai vándortúrán az Index Bakancslista stábja is részt vett, és videó is készült:

Forrás: iho.hu
Forrás: iho.hu
Fotó: Bohus Dávid

Novemberben lesz 34. A JNG-724 rendszámot viselő Ikarus 260 ráadásul a napokban műszaki vizsgázott, így tehát még sokáig találkozhatunk vele a forgalomban - írja az iho.hu.

Egy terhessége utolsó óráiban járó kismama anyukája rémülten hívta pénteken a mentőket Vasmegyerről, számol be az esetről az Országos mentőszolgálat a Facebook-oldalán. Dr. Nedeczkyné Németh Orsolya mentésirányító azonnal odavezényelte az alig 5 percnyire lévő, legközelebbi mentőegységet, miközben felváltva instruálta a segítőkész, ám még mindig pánikban lévő nagymamát és a pillanatokon belül édesanyává váló nőt, hogyan segítsék a világrajövetelt. Mire a mentő a helyszínre érkezett, a baba megszületett.

Óriási megkönnyebbülés volt meghallani a zűrzavar közepette a felsíró csecsemő hangját, ekkor már én is elérzékenyültem – mondta most már nagy örömmel Orsolya.