Gyöngyi
9 °C
9 °C

Tenczer Gábor

újságíró Politika

Gyerek3

Kerék10

Szoba0

ElütésSko

Így készült a rakétás Kéktúra-videó Így készült a rakétás Kéktúra-videó

Duna-alatti alagútban, egykori légvédelmi bázisok elhagyott kantinjain és sikárló növényeken át vitt az utunk.

8 órája

Kísértetbunkerek a volt Tűzgyűrű peremén Kísértetbunkerek a volt Tűzgyűrű peremén

A főváros légvédelmét ellátó titkos rakétabázisokat mára benőtte a dzsungel. Több órás túrával be lehet hatolni a területükre. Kéktúra, 15.rész.

tegnap, 23:49

Tarlós: igen, lesz valamekkora káosz Tarlós: igen, lesz valamekkora káosz

Ha nem lenne zűrzavar a 3-as metró pótlásakor, azt bizonyítaná, hogy nincs szükség metróra.

október 20. 10:56

logo02 1200

A német fejlesztésű, Európában alapnak számító outdooractive.com túratervező oldal alapjaira elkészült a Magyar Természetjáró Szövetség új túra- és látványosságajánló online szolgáltatása: a termeszetjaro.hu.

A térképes adatbázisban nem csak a gyalogtúrázók, hanem a kerékpárosok és a vízitúrázók is találhatnak sok jól dokumentált (pl. aktuális időjárás, a túra hossza, szintemelkedése, kiindulópontjának megközelítése, szállás, stb.) túraajánlatot.

A magyar miniszterelnök szingapúri hivatalos látogatásán benéz a Singapore Botenic Gardens botanikuskertbe, ahol a tiszteletére el fognak keresztelni egy orchideát. A törpe városállam nagy hagyománya, hogy ebben a megtiszteltetésben részesíti az odalátogató magas beosztású vendégeket, köztük kormányfőket.

Orbán Viktor miniszterelnök és Li Hszien Lung szingapúri miniszterelnök (j) kétoldalú egyezmények ünnepélyes aláírásán a szingapúri Isztana elnöki palotában 2017. szeptember 26-án.
Orbán Viktor miniszterelnök és Li Hszien Lung szingapúri miniszterelnök (j) kétoldalú egyezmények ünnepélyes aláírásán a szingapúri Isztana elnöki palotában 2017. szeptember 26-án.
Fotó: Wallace Woon / MTI / EPA

Frissítés: 1997-ben egy másik magyar politikusról is elkereszteltek a szingapúri botanikuskertben egy orchideát, amikor az akkori magyar miniszterelnök odalátogatott: azóta virágzik a Dendrobium Gyula Horn.

Ennek az ütközésnek az összehozásához kivételes tehetség kellett a BMW-s sofőr részéről, de végül is sikerült összehoznia.

A baleset az Alkotás utcában történt, a Csörsz utcánál, ezért a 17-es és a 61B villamos helyett továbbra is pótlóbusz közlekedik a Budaörsi út/Villányi út és Széll Kálmán tér között.