László
17 °C
32 °C

Tenczer Gábor

újságíró Politika

Gyerek3

Kerék10

Szoba0

ElütésSko

Így kért elnézést a BKV vezérigazgatója az orosz metrók miatt Így kért elnézést a BKV vezérigazgatója az orosz metrók miatt

A sorozatos metróhibák után Bolla Tibor bocsánatot kért az utasoktól, és belengette, lehet, mégis lesz klíma a felújított orosz metrókocsikban.

június 23. 16:59

Döntött a hatóság: ki kell vonni az összes felújított orosz metrókocsit Döntött a hatóság: ki kell vonni az összes felújított orosz metrókocsit

A BKV lapunknak elismerte, átmeneti időre kiállnak a felújított szerelvények, de még nem tudni pontosan, meddig.

június 23. 15:46

Most már dadog is a felújított orosz metró Most már dadog is a felújított orosz metró

Elképesztő olvasói videók érkeztek a felújított orosz metrók működéséről.

június 21. 14:49

A világhírű magyar polihisztor szellemi örökségét ápoló Csoma Szobája Alapítvány 2008 óta van jelen az észak-indiai hegyi faluban, Zanglában. Akkor kezdték el felújítani a falu melletti palotát, Kőrösi Csoma Sándor egykori lakhelyét. Az együttműködés a faluval annyira bevált, hogy a palota után egy napenergiával fűthető vályogtantermet is építettek magyar önkéntesek a helyi gyerekeknek. A Napiskola olyan sikeres lett, hogy most a szomszéd település is szeretne egyet. Mielőtt még azt mondja, hogy ne vicceljünk, a magyarországi oktatásra is alig jut pénz, nézze meg ezt a kisfilmet Zangláról:

19181868 10207060520589692 814466779 o
Fotó: Tenczer Gábor / Index

A főváros a mai ülésen dönt arról az előterjesztésről, hogy elindítják az átépítés engedélyeztetési eljárását. A tiltakozók szerint a főváros olyan környezetpusztító és kockázatos árvízvédelmi megoldást tervez, ami végleg elpusztítja a ma ismert és szeretett Római-partot.

Egy hónapja beszakadt az úttest a XI. kerületi Budafoki úton nem messze a MOL székháztól. 

Mint látszik, a népi kátyuelhárító bizottság már elkezdte a lyuk betömését, én magam meg felajánlok egy zsák cementet az ügy megoldása érdekében.

– írta lapunknak olvasónk, Csaba.

Mint hozzátette, az FCSM-nek és Budapest Közútnak már több emailt is írt, de nem hogy a lyukat nem tömték be, de még csak válaszra sem méltatták. Most az Index is csatlakozott egy-egy levéllel, várjuk a választ az illetékestől.

Meg is jött a nem sok konkrétumot (határidőt) tartalmazó válasz a Csatornázási Művektől:

"A helyszínen a szennyvízcsatorna egy szakaszának rekonstrukciójára van szükség. Jelenleg a felújítási műszaki előkészítése zajlik, a munka jövő héten kezdődik. Az úttest teljes helyreállításáig az arra közlekedők türelmét és megértését kérik."