Szilárda
0 °C
6 °C

Tenczer Gábor

újságíró Politika

Gyerek3

Kerék10

Szoba0

ElütésSko

Szilveszterkor negyed 2-ig járnak a metrók Szilveszterkor negyed 2-ig járnak a metrók

Beérett a Közlekedő Tömeg Egyesület felhívása, a BKK rádobott 1 óra 45 percet az üzemidőre.

december 11. 16:10

Nem hazudtolta meg magát az elátkozott vasútvonal Nem hazudtolta meg magát az elátkozott vasútvonal

Ma indult volna az első Flirt motorvonat a frissen villamosított esztergomi vonalon. Ön szerint elindult?

december 11. 10:45

Kutatóbázist kaptak az Atacamában magyar klímakutatók Kutatóbázist kaptak az Atacamában magyar klímakutatók

A Föld legmagasabban húzódó mérőrendszerét sikerült kiépíteni magyar kutatóknak a Száraz-Andokban.

december 5. 19:07

A hétvégén, a budapesti Fáklya Klubban, a Járatlan utakon - független világutazók fesztiválján a címbeli kérdésre is választ lehet kapni. A low budget hátizsákos fesztivál bevallott célja ugyanis, hogy bátorítsa a fiatalokat az utazásra, s hogy az előadók példáján keresztül bizonyítsa, hogy nem kell feltétlenül sok pénz ehhez.

A fesztiválon azok a független magyar utazók tartanak élménybeszámolókat, adnak ötleteket, tanácsokat és inspirációt, akik különleges helyekre jutottak el, vagy érdekes módon utaztak. Van, aki a világot gyalog, lóval, kerékpárral, motorral, kocsival, stoppal, vitorlással, egyedül vagy párban, nőként egyedül, vagy gyerekkel járta be. A fesztivál idei legkülönlegesebb világjárója kerekesszékkel járja a világot. 

Három másik turistaház mellett 2019 elejére felújítják a Lajos-forrás melletti volt Ságvári Endre turistaházat, jelentette be kedden Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos.

Az egykor prosperáló, 85 férőhelyes menedékház a II. világháború előtt a Dreher család vadászkastélyaként funkcionált. A rendszerváltás után több üzemeltetője is volt, állapota fokozatosan romlott, 2005-ben pedig bezárt.

A turistaház régen
A turistaház régen
Fotó: Bauer Sándor

A három másik turistaház a Bakonyban Balinka-Kisgyón, Badacsonytördemicen a Rodostó, valamint a mátrai Hidegkúti turistaház lesz. A négy turistaház felújítására összesen 2 milliárd forintot szán a kormány.

Csíkot húzó csillagok, felhők és ereszkedő túrázók, fényfoltok a ködben, ezt rögzítette 40 perc alatt és sűrítette egy képbe a hétvégén Kaszás Gergő fotós Dobogókőn.