Emánuel
3 °C
12 °C

Thüringer Barbara

barb

újságíró Politika

Válasz a végső kérdésre:42

De mi volt a kérdés?6x9

Az ENSZ kivizsgálja a rohingják elleni bűncselekményeket

Tömeggyilkosság és nemi erőszak áldozataivá válnak a buddhista országban élő muzulmánok.

március 24. 14:00

Ovisokat mérgezett skizofréneknek való gyógyszerekkel egy kínai férfi

A magánóvodában dolgozó férfi a gyerekek ételébe keverte a gyógyszert, amitől kórházba kerültek.

március 24. 11:13

40 méteres alagutat ásott, majd megszökött 29 rab Mexikóban

Néhányan megöltek egy sofőrt, a kocsiját elvitték.

március 24. 10:33

Már több mint 70 ezer ember látta azt a videót, amit egy férfi vett fel, miközben a dugóban araszolt sorstársaival a Szentendrei úton. A videón az látszik, hogy az előtte álló autós megunva a várakozást, többször is kipattan a kocsijából, és szemetet szed a sávokat elválasztó zöld területről, majd a csomagtartójába rakja.

A Bors megtalálta a szemetet szedő férfit, akiről már a videóban kiderül, hogy egy fiatal operaénekes. Borka Ákos, a Purcell Kórus 27 éves művésze a lapnak azt mondta, hogy

teljesen spontán jött az ötlet. Épp a Pilisből jöttünk hazafelé a kutyámmal, ugyanis imádok túrázni. Heti többször is megyek, ha tehetem, nincs messze a Pilis és a Börzsöny sem, tehát sokat vagyok a természetben. Érthető, hogy idegesítenek az eldobott üvegek, kupakok, papírok.

Az operaénekes szerint

ha egy szemetelő már nem a kuka mellé dobja a sörösüvegét, mert látja, hogy a barátnője menőnek találja a videót, akkor már megérte ez a kis akció.

Legyen igaza!

Az Izraeli Régészeti Hatóság szakemberei őskori leletek reményében feltárásokat végeztek a Remle város melletti út építése kapcsán, mivel a környéken korábban 250 ezer éves kőkorszaki szerszámokat találtak. Legnagyobb megdöbbenésükre azonban csak mindössze százéves leleteket találtak, méghozzá I. világháborús brit katonák üres alkoholos üvegeit - de abból legalább több százat:

Untitled-1
Fotó: GilLitman / Twitter

Történelmi tanulsággal azért így is járt a feltárás: kiderült, hogy a csaták szüneteiben a katonák igen jelentős mértékben ittak töményet, gint, likőrt és whiskeyt.

Miközben nálunk már 20 fok van, Galiciába visszatért a tél. Az EPA képe Piedrafita de O Cebreiro faluban készült, ahol a hőmérséklet fagypont körül van.

K EPA20170322119
Fotó: Eliseo Trigo / MTI / EPA

Szerencsére azért Spanyolország más tájain nem ilyen szomorú a helyzet, Madridban 11, Sevillában 17, Barcelonában pedig 19 fok van.