Máté, Mirella
10 °C
13 °C

Thüringer Barbara

barb

újságíró Politika

Válasz a végső kérdésre:42

De mi volt a kérdés?6x9

Hatezer rendőrt küldenek Katalóniába

Az alkotmányellenesnek tartott népszavazás miatt odavezényelt rendőröket tengerjáró hajókon helyezte el a spanyol kormány.

7 órája

Törökország, Irán és Irak összefogott a kurd népszavazás ellen Törökország, Irán és Irak összefogott a kurd népszavazás ellen

Összehangolt intézkedéseket tesznek a hétfői referendum megakadályozásáért.

9 órája

A Facebook letiltotta a rohingja lázadókat

Azt állítják, nem a mianmari kormány kérésére, hanem az erőszakra buzdítás miatt döntöttek így.

11 órája

Az október 1-én életbe lépő törvény nemcsak a burkát vagy nikábot viselő arab nőkre csap le, hanem az ázsiai turisták által viselt védőmaszkra is, írja az MTI.

Védőmaszkot csak akkor lehet viselni az utcán, ha annak orvosi oka van: szmog vagy fertőzésveszély indokolja.

Ellenkező esetben 150 eurós büntetésre kell számítani.

Ez már a harmadik bolygó- és csillagegyüttállásos posztom - és tényleg nem lesz ráadás -, de Örs képeivel még kivételt teszek, mert ezt írta:

lehet, hogy a cikk megjelenésével már lecsúsztam a dologról, mégis szeretném megmutatni ezt a három képet, amit a Kiskunsági Nemzeti Park Kolon-tavi területén készítettem.

Három teljes órán át éhségsztrájkolt kedden Florin Roman, a román Nemzeti Liberális Párt képviselője, aki a gyulafehérvári Egyesülés emlékmű megépítése érdekében vonta meg magától a táplálékot, írta a Transindex.ro.

1500999124238998520
Fotó: pnl.ro

A csak nevében liberális, valójában jobbközép konzervatív párt képviselője azon borult ki, hogy a román kormány nem volt hajlandó döntést hozni abban a kérdésben, hogy mennyi pénzt különítsenek el a liberálisok által erőltetett emlékműre. Nem tudni, hogy a tiltakozás vagy más hatására-e, de nem sokkal később a kormány közölte, hogy 4 millió euróval támogatják a tervet.

A történet csak idáig vicces, ugyanis az emlékmű abból az alkalomból készül, hogy Gyulafehérváron 1918-ban kimondták Erdély egyesülését a román királysággal. A 28 méter magas, négy, egymással szembefordított és egymásba folyó keresztet mintázó szobrot 2018. december 1-én szeretnék felavatni.

Az emlékmű látványterve
Az emlékmű látványterve