Géza
1 °C
8 °C

Thüringer Barbara

barb

újságíró Politika

Válasz a végső kérdésre:42

De mi volt a kérdés?6x9

Ketrecbe zártak és kigúnyoltak roma nőket Olaszországban

Egy szupermarketnél kutattak a hulladékban. A dolgozók bezárták őket, és videót forgattak arról ahogy elkeseredetten kiabáltak.

tegnap, 12:02

Két napig várta a segítséget a Duna-szigeten rekedt pár

Szerdán mentek át a Duna jegén a szigetre, de az olvadás miatt már nem tudtak visszajönni.

tegnap, 11:41

Hazahozzák Veronából az utolsó súlyos sérültet

Délután érkezik a mentőrepülőgép, a kómában lévő sérült ápolását a Honvédkórház vállalta.

tegnap, 11:28

A Nyíregyházi Állatkert büszkén posztolta a Facebookon, hogy milyen szépen cseperednek az oroszlán kölykök.

Kókusz tavaly augusztus végén született, mivel a mamájának elapadt a teje, Herlicska Anikó állatgondozó kezdte el táplálni. Anikóval nemrégiben riportot közölt a Szon.hu, amiben elmondta, hogy korábban már kivette a rését két oroszlán neveléséből is, és nem okozott gondot neki a kétóránkénti etetés. Az azóta Kókusz névre keresztelt kölyköt cicukának nevezte el, és három nap alatt rászoktatta a cumisüvegre.

Hamarosan már húsz karommal ragaszkodott a cumihoz, alig lehetett elvenni tőle. Az anyja nyelvét utánozva törülközővel dör­göltem a pocakját, és amikor a Viktória-házba került, készségfejlesztő játékokkal, labdákkal igyekeztem mozgásra bírni, előhívni a ragadozóösztönt. Három hónapos korától húst eszik, és egy fajtársat is kapott, hogy kevesebb emberi hatás érje, visszailleszkedhessen az oroszlánok közé. Nem Kókusz volt az eddigi legnagyobb kihívás a munkám során, de bizonyos, hogy megérintett ez a mesebeli lény

– mesélte Anikó a lapnak.

Az észt hírszerzés attól tart, hogy Oroszország verekedéseket fog provokálni a szórakozóhelyeken a balti államban állomásoztatott NATO-katonák között, ezzel lejáratva őket a helyi lakosság előtt.

Mikk Marran, az észt védelmi minisztériumnak alárendelt hírszerzési részleg igazgatója szerint "nyolcszáz fiatal brit katona lesz Észtországban. Ezek az emberek a támaszpontjaik és a városok között fognak ingázni. Valószínűleg italozások is lesznek a pubokban. Nem zárhatjuk ki a verekedéseket sem".

A hírszerző szerint

az orosz hírszerző szolgálatok az úgynevezett "mézes csapda", vagy ahhoz hasonló taktikához folyamodhatnak, vagyis nőket küldenek kocsmai verekedések kiprovokálására a NATO-katonák közé, hogy huligánoknak állítsák be őket. Emellett a hírszerzés által beszervezett nők hozzáférést szerezhetnek katonák közösségi oldalaihoz, hogy zsarolhassák őket. 

A kiszebáb égetés egy régi, téltemető népszokás, amiben egy telet szimbolázó, rongyból készült embert égetnek el egy máglyán, miközben tavaszköszöntő dalokat égetnek a fázós népek.

Azonban akárhogy is kutattam a neten, arról sehol sem találtam adatot, hogy a szerencsétlen kiszebábot előtte egy lámpavasra kéne felhúzni, ahogy az a Kisalföld cikke szerint Hódmezővásárhelyen történt:

Fotó: Délmagyar

Nem túl szerencsés ötlet, az idősebb korosztályban rossz emlékeket ébreszthet.