Jenő
3 °C
8 °C

Thüringer Barbara

barb

újságíró Politika

Válasz a végső kérdésre:42

De mi volt a kérdés?6x9

Jogerősen elutasították az azbesztper felperesének keresetét

Hiába volt a magyar államé az eternitüzem, a jogutód Kft.-t kellett volna perelni.

tegnap, 11:10

15 óra tárgyalás után sem jutottak dűlőre Berlinben

Meghosszabbították a koalíciós tárgyalásokat, mert három témában még nagy vita van.

tegnap, 09:12

Prágában találkoznak az európai bevándorlásellenes pártok

Nem mondják meg a tanácskozás helyszínét, mert szélsőbaloldali tiltakozásra számítanak.

november 16. 12:04

- vallja Dave Holland dzsesszzenész, aki nemsokára Magyarországra jön. Szerinte

a kultúránk különbözik, de az alapvető igazságok, amelyek mindenkit mozgatnak, ugyanazok. Ezek pedig a család, a szeretet, a nevelés, a vágy a valahova tartozásra, és a vágy arra, hogy van remény.

Dave Holland5
Fotó: Get Closer Concerts

Dave Holland, aki Miles Davis nagybőgőseként lett világhírű, december 4-én Obed Calvaire dobossal és Kevin Eubanks gitárossal lép fel a MOMKultban. Legújabb triója a dzsesszes elemektől a rockos hangzásig sok műfajt elegyít muzsikájába, valahogy így:

Ha Önnek is az a vágya, hogy tartozzon valahová, ne hagyja ki ezt az alkalmat: a dzsessz szeretete a legkülönbözőbb embereket is összehozza, és a koncert végén mindig mosolyognak.

Joseph Yoon dél-koreai-amerikai szakács tízfogásos rovarvacsorát készített vendégeinek a New York-i Brooklyn Kitchen nevű éttermében. A menübe került többek között sáska, kukac, poloska, darázs, skorpió, tücsök, szöcske, és lisztbogár lárvája is. Hogy mit gondoltak a vendégek, miután megkóstolták a vacsorát, azt nem tudjuk, de mindenesetre a tálalás gyönyörű lett:

Mint azt már többször megírtuk, a túlnépesedés miatt egyre inkább fenntarthatatlanabb az az élelmezési rendszer, amit eddig megszoktunk. Az állattenyésztés alacsony hatékonyságú, a víz egyre fogy, a problémára pedig az egyik megoldás a rovarfogyasztás lehet. 

De nem az egyetlen! Ha felfordult a gyomra a képektől, akkor ebben a cikkünkben még sok alternatívát talál a jövő élelmezési problémáira az állat nélküli hústól a hús nélküli húson át az étel nélküli táplálkozásig.

A rovarból főzést egyébként az Index is kipróbálta, kétségtelenül nem lett olyan ínycsiklandó a végeredmény, mint a New York-i séfé:

Október elején ajánlottam azt tehetősebb olvasóinknak, hogy ha van 5 milliárd forintjuk, ne hagyják ki a Sotheby's árverését, amin Marc Chagall Les Amoureux nevű festményére lehet licitálni.

Bár azt is hozzátettem, hogy nincs most jobb befektetés a műtárgypiacon, arra azért én sem számítottam, ami valójában történt:

a festmény 7,5 milliárd forintért kelt el.

Ráadásul úgy, hogy három vevő több mint 10 percig ígérgetett egymásra. Az aukciósház természetesen azt nem árulta el, hogy végül kinek a nappalijában fog lógni ez a csodálatos kép.