Jenő
3 °C
8 °C

Tóth Gergely

újságíró Politika

Meccsek száma234

Győzelem22

KO/TKO5

Submission7

Menekülés Szibériából: hidegháborús rémálom 2015-ben Menekülés Szibériából: hidegháborús rémálom 2015-ben

Egy Oroszországban élő francia férfi életét egyik napról a másikra romba döntötte a titkosszolgálat. Egy pszichiátrián találta magát, saját lányának molesztálásával vádolták meg. A zöldhatáron menekült, farkasokkal is találkozott. De nem hagyta magát.

november 14. 14:11

Ma már Putyin a Közel-Kelet erős embere Ma már Putyin a Közel-Kelet erős embere

Trump egyelőre nem egészen világos közel-keleti politikáját szálazták szét a térség avatott ismerői egy konferencián.

november 14. 12:48

Az amerikai politikába is berobbant a zaklatásos botránysorozat Az amerikai politikába is berobbant a zaklatásos botránysorozat

A Washington Post szerint egy turbókeresztény szenátorjelölt még negyven éve próbált egy 14 éves lány bugyijába belenyúlni. Roy Moore lejáratást kiált.

november 10. 19:42

Oké, nem a 2017-es, hanem az 1989-es kongresszus pártbeszámolójáról van szó, de akkor is:

A budapesti és a hat vidéki iroda berendezéseit és a működtetésre szánt hárommillió forintot a Soros Alapítvány folyósítja.

 

A Hír TV videójának élvezeti értékét jelentősen megnöveli, ha a Magyar Diaszpóra Tanács VII. plenáris ülésén előadott szájszélremegésnyi ének ellenpontozásaként elolvassa a Magyar Diaszpóra Tanács VII. plenáris ülésén elővezetett vérbő, turbónacionalista lózungokat!

 

A gazdasági hetilapból propagandaújsággá varázsolt Figyelő csütörtöki címlapja nem akarja, hogy bárki félreértse az üzenetet:

Eleinte arra gondoltam, hogy minek is ezt kommentálni, de utána rájöttem, hogy 2017-et írunk, és ezt a sunyi, kategoriális csúsztatást sajnos mégsem árt megmagyarázni.

Tehát itt a jogvédő egyszeregy: a jogvédő szervezetek törekvései univerzálisak, és nem is különösebben bonyolultak; simán le lehet írni két pontban:

  • Senkinek ne sérüljenek az alapvető emberi jogai, még akkor sem, ha azok érvényesítésére nincs meg az ereje, lehetősége, pénze.
  • Senkinek ne kelljen szenvednie, még akkor sem, ha leomlik feje fölül az állam, a törvények és a társadalmi szolidaritás védernyője (vagy ha ezek eleve nem védték meg).

A jogvédő szervezetek ezeket a jogokat védelmezik, de nincsenek hatósági jogosítványaik,

csak a szembesítés és számonkérés eszközeivel élnek.

Szembesítik az intézményeket a működésüket meghatározó jogszabályokkal, és ha azokat nem tartják be, akkor számon is kérik rajtuk. Törekvéseikkel lehet szimpatizálni, lehet őket elutasítani, de szerepük ennyi, és nem több. A biztonsági szempontok szerint való szortírozás, elkülönülés, megfigyelés nem az ő feladatuk, hanem az adófizetők pénzéből működő – és hatósági jogokkal megpakolt  biztonsági szolgálatoké.