Szabolcs
19 °C
29 °C

Tóth Gergely

újságíró Politika

Meccsek száma23

Győzelem21

KO/TKO5

Submission7

Alakul az új iszlamista szuperfront Szíriában Alakul az új iszlamista szuperfront Szíriában

A kétmilliós Aleppóban már csak 300 ezer ember maradt, őket is halál fenyegeti. A helyzet megoldását egy új szervezet hozhatja: ismerjék meg a Szíriai Iszlám Mozgalmat.

tegnap, 00:37

A kínai pártfőtitkár már bebukta, hogy túlságosan hitt a Nyugat hanyatlásában A kínai pártfőtitkár már bebukta, hogy túlságosan hitt a Nyugat hanyatlásában

Hszi Csin-ping Orbán Viktorhoz hasonlóan temette a Nyugatot. Aztán jöttek a diplomáciai kudarcok.

július 26. 07:57

Amerika második emberén röhögnek a legtöbbet Amerika második emberén röhögnek a legtöbbet

Az USA alelnökének 200 éve elfelejtettek jogköröket adni, azóta főnökén múlik, a kampány után nem dugják-e el porosodni a Fehér Ház egy távoli zugába. De egy szívdobbanáson múlik az, hogy ő lehessen a világ leghatalmasabb embere.

július 23. 19:26

Ismerős lehet a neve: Michelle Obama. A jelenlegi Fist Lady akkora beszédet vágott le a feszült hangulatú demokrata konvención, hogy teljesítményével elhomályosította a Hillary számára kínos mozzanatokat. Az amerikai sajtóban máris 2016 legfontosabb eseményei közé sorolják a beszédet, és bár én utálom az olcsó szuperlatívuszokat, ezegyszer tényleg jogosnak tűnnek. És nem csak a családi gyengédségbe ágyazott kemény kampányüzenetek, hanem az olyan, évek múlva is idézett emlékezetes kijelentések miatt, mint az, hogy

Minden nap egy olyan házban ébredek fel, melyet rabszolgák építettek.

És tudják, miből látszik, hogy Michelle Obama nem csak jó szónok, de fantasztikus politikus is? Azért, mert ezt a beszédet képes volt egy olyan ember támogatására elmondani, akit valószínűleg ki nem állhat; sőt, keményen dolgozott elnökjelöltségének megfúrásán.

A republikánus jelöltállító gyűlésen árulták egy Bill Clinton obamásított arcképével és a NEMI ERŐSZAK felirattal díszített pólót:

Az nagyétvágyú exelnök kétes nőügyeivel (melyek során szexuális kapcsolatra többször, ellenben nemi erőszakra soha nem találtak bizonyítékot) kapcsolatos sejtetések korábban is visszaköszöntek már a Trump-kampányból. De azért egy dolog a negatív kampány, egy másik az, hogy ki a fene akarja magán hordani ezt az üzenetet?

Ő az, ismerős?

Ha nem, akkor elárulom, hogy az úriember Nyikolaj Szergejevics Valujev, a kétezres évek boksz-világbajnoka, aki nem csak baltaarcával, hanem 213 centije mellé tett 145 kilójával terrorizálta ellenfeleit. A 2011-ben visszavonult ex-bajnok eddig boksziskoláját és politikusi karrierjét (nem túl meglepő módon az Egységes Oroszország Párt képviselője) építgette, de szeptembertől felkérték a "Jó éjt, kicsikéim!" nevű, 1964 óta futó gyerekműsort fogja vezetni. Ez a műsor arról szól, hogy a műsorvezető állatfigurákkal és rajzfilmkarakterekkel körülvéve énekel altatódalokat 10 percben. Az vitathatatlan, hogy a bokszkarrierje során a Keleti Szörny becenév alatt bunyózó Valujev igazi mitikus meselény kinézettel bír, a többit meg bízzuk az orosz szülőkre!

(via Totaldamage)