Móric
10 °C
18 °C

Tóth Gergely

újságíró Politika

Meccsek száma23

Győzelem21

KO/TKO5

Submission7

Trump újabb atomválságot kavarhat Trump újabb atomválságot kavarhat

Az ébredező Iránt Washington újra lator államnak tekinti, a fokozódó ellentétek a 2015-ös atommegállapodás végét jelenthetik. Ezzel viszont megnyílna az út az iráni atomfegyver előtt.

szeptember 20. 17:15

Mayweather valóra váltotta ígéretét, és kiütötte McGregort Mayweather valóra váltotta ígéretét, és kiütötte McGregort

Az ír egy ideig abszolút versenyben volt az amerikaival, azután egyik pillanatról a másikra elfogyott a szufla. De ilyen vidámnak vesztest még nem láttunk.

augusztus 27. 07:06

Miért ennyire esélytelen McGregor Mayweather ellen? Miért ennyire esélytelen McGregor Mayweather ellen?

Ön szerint az évszázad meccse? A fogadóirodák szerint tök egyesélyes, a szakértők szerint képtelenség, hogy valaki ilyen rövid idő alatt eljusson Mayweather szintjére. Mégis csalódhat az, aki óriási verésre számít.

augusztus 26. 21:05

Szóval jövőre a demokrata Dan Helmer jövőre megpróbálja majd elhódítani a Virginia állambeli 10. kerület képviselői mandátumát a republikánus Barbara Comstock-tól, és erre van is némi esélye, hiszen a választókerületben már tavaly is megugrott a demokratákhoz húzók száma. Helmer ráadásul egy jóvágású, jómódú, katonaviselt és fehér férfi, szóval az országos összehasonlításban mérsékeltnek számító virginiai republikánusoktól is lecsippenthet pár anti-trumpista szavazatot. Csakhogy a politikus dobott egy merészet, és kijött egy olyan hirdetéssel, ami annyira kínos, hogy nehéz végignézni, és annyira kínos, hogy azonnal felkerült az összes politikai felületre. És akárhogy is kapartam az arcomat, nem bírtam szabadulni a gondolattól, hogy egy relatíve ismeretlen politikus esetében simán lehet, hogy fontosabb a nézettség, mint a minőségi kontent.

 

A kocsmát megénekelteltő képviselő nótájába belefűzte az összes olyan pontot, amivel az amúgy a republikánusok között mérsékeltnek számító Comstock-ot támadni akarja:

  • leszavazta a mára népszerűnek számító Obamacare-t (egyébként idén ennek elutasítását célzó, de végül befuccsoló republikánus kezdeményezést is, de ez persze nem szerepel a hirdetésben)
  • habár magát mérsékeltnek állítja be, valójában a szélsőséges szavazókra is támaszkodik
  • és a legfontosabb üzenet: nem mer részt venni az Amerikában hagyományosnak számító választói ankétokon (town hall meeting), melyen nyilvánosság előtt kéne leszámolnia törvényhozói tevékenységével és leadott szavazataival.

A Zapad-17 elnevezésű, gigantikus hadgyakorlaton valami elromolhatott az egyik Kamov Ka-52-es harci helikopter tűzvezérlő rendszerében, mert az egyik rakétájával pont egy civil megfigyelőállást talált telibe.

 

Az esetről még az orosz állami média is beszámolt, de az orosz védelmi minisztérium tagadó üzemmódba kapcsolt, és a hírt kategorikusan cáfolta:

Ez vagy szándékos provokáció, vagy valakinek a hülyesége.

Egyes információk szerint két ember megsérült, de senki nem súlyosan. Abban a tudósítások egyetértenek, hogy két autó repült a levegőbe a rakétatalálattól. Azt nem tudni, kik álltak a megfigyelőállásban, a hadgyakorlatokra veteránokat és újságírókat is meg szoktak hívni.

(The Washington Post)

Hallgatom a YouTube-on a tavalyi év egyik legnagyobb metálsikerét, a svájci Schammasch Metanoia című opuszát, és amikor szórakozottan görgetek le, észreveszem a threadet, ami tökéletesen mutatja be a globalizáció tézisének és antitézisének  szomorú dinamikáját. Erről beszélek:

kommentfolyam.png

Szóval arról van szó, hogy beköszön egy szír metálos, semmi különös, csak egy esetlen angolságú szevasztok. De ez a szevasztok mégis egy csomó asszociációt mozgat meg a polgárháborútól a dzsihadista zeneesztétika tombolásán át a szimpla minden, mindennel mindenez érzéséig.

A bejelentkezésre jönnek is a boldog hellók a világ minden részéből, Marokkótól Dél-Afrikán át Németországig; egy finn kommentelő kéri is a fémtestvért, hogy vigyázzon magára… aztán a hatodik kommentnél beüt a „Mocskos muszlim disznó, SIEG HEIL”, majd onnantól kezdve a baráti beírások elmaradnak, a thread be is fullad a Konklúzióval:

Én egészen addig támogatom a muszlimokat, amíg le nem győzik a zsidókat. Utána magunkkal együtt majd őket is vissza tudjuk terelni a pogány gyökerekhez.