Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Zubreczki Dávid

újságíró Gazdaság

Tényleg gazdasági újságíró vagy?Nem.

Akkor mit keres a neved itt a rovatban?Itt volt hely.

Akkor mit csinálsz valójában?Urbanista, Múltcore, Kerékagy

PR-os vagyok, hívhatlak gazdasági témájú bármire?Könyörgöm ne, olyan szomorú lesz a fejem, mint itt a képen.

Hagyták lepusztulni a szoborjátszóteret, végül megsemmisítették Hagyták lepusztulni a szoborjátszóteret, végül megsemmisítették

A Millenáris játszóterét is tervező Kő Boldizsár alkotásainak helyére gyári játékok kerülnek.

tegnap, 16:50

Miért vágják vissza olyan durván a budapesti fákat? Miért vágják vissza olyan durván a budapesti fákat?

Csak azért nem vágnak ki sokkal több fát az illetékesek, mert a városlakók felkötnék őket a maradékra – véli egy független szakértő, aki szerint pocsék állapotban van a fővárosi faállomány. És mit mond a Főkert?

március 23. 12:40

A mocsári ciprus túlélte a fairtást! A mocsári ciprus túlélte a fairtást!

Nagy favágást rendeztek a Malomtónál, de szerencsére a faritkaságot megőrizték.

március 23. 07:07

Erről a lakásról van szó, és erről a szobáról:

Na?

Nekem mondjuk nem ugrott be rögtön, de Klárit erre.

Oké, miután megnéztem, el kellett ismernem, hogy van benne valami. A kecó amúgy egyáltalán nem néz ki rosszul, csak mindenki vigyázzon benne a fülére.

Nagyot mentek a télen a zajló Dunáról készült fotók és videók, de közben a Tiszán is volt tél. Hogy miért csak most jött ki róla ez a videó, amit az Urbanistára kaptunk, azt nem tudom. Bevallom nosztalgiát már nem érzek a sok jég után, mikor itt a tavasz, de azért jól nézett ki Szeged folyója az év elején.

 

Na persze, csak akkor, ha indokolt. Épp ma jelent meg egy nagy cikk az Urbanistán a városi favágásokról, amiben arra is panaszkodtam, hogy miért nem lehet egy táblán tájékoztatni a lakosságot: ki, mit és miért fog majd csinálni a fával. Ahogy az Ausztriától Kanadáig bevett szokás.

Nos, mint az Klári fotóiból kiderül, van, ahol ezt tényleg működik Budapesten is. Persze szeretnénk, hogy minél kevesebb fát kelljen kivágni, de ha már kivágják (vagy akár csak ápolják) őket, akkor valahogy így kellene arról értesíteni minket, városlakókat.