Lajos, Patrícia
16 °C
28 °C

Zubreczki Dávid

újságíró Gazdaság

Tényleg gazdasági újságíró vagy?Nem.

Akkor mit keres a neved itt a rovatban?Itt volt hely.

Akkor mit csinálsz valójában?Urbanista, Múltcore, Kerékagy

PR-os vagyok, hívhatlak gazdasági témájú bármire?Könyörgöm ne, olyan szomorú lesz a fejem, mint itt a képen.

BESZTOF
Rengeteg fegyver a hétvégi ingatlansalátában Rengeteg fegyver a hétvégi ingatlansalátában

Valamint a szomszéd kerítésnek vezető hidacska, amit azért muszáj volt megépíteni. Friss válogatás.

augusztus 21. 12:20

Eladó egy régi vízimalom a Kinizsi-vár tövében Eladó egy régi vízimalom a Kinizsi-vár tövében

A néphit szerint itt történt, hogy malomkövön szolgálták fel Mátyás királynak a pohár vizet.

augusztus 20. 12:46

Kaptunk egy csomó képet a CEU új épületéről Kaptunk egy csomó képet a CEU új épületéről

Ferde üvegfal, függőfolyosók és rengeteg nyerstégla az egyetem új belvárosi szárnyában.

augusztus 19. 10:02

Nyugi. Nem a Tűzrakterét, hanem a Tűzraktárét.

Ez volt az első neve ugyanis a később országos vihart kavaró helynek, amikor még eredeti helyén, a névadó Tűzoltó utcában működött. Az egykori Laboratóriumi Műszergyár kibelezett, romos épületében 2005 és 2006 között dolgozott a csapat, de színes képek ma is kinn vannak a ház oldalán.

Vagyis mondjuk inkább úgy, hogy máig is kinn vannak. Tegnap este ugyanis kaptunk pár képet Csabától az Urbanista Facebook-oldalán, hogy bontják a házat.

14111959 10207104355382971 930964841 n
Fotó: Olvasónk, Csaba / Urbanista

A nosztalgia biztos sokaknak könnyeket csal a szemébe, de azért bármennyire is illet az egyetem mellé egy kulturális romkocsma, a hervadó gyárépület már nem annyira passzolt oda. Bízzunk benne, hogy az új utcakép sem válik kárára a rehabilitálódó Ferencvárosnak. 

A kerületben zajló építésekről és bontásokról tavasszal adott interjút nekünk a polgármester és a főépítész, az alig néhány sarokra, az Üllői út túl oldalán tervezett józsefvárosi bontásokról pedig épp ma adtunk hírt.

A "hol készült a fenti kép" kérdésre biztos kevesen vágnák rá, hogy Jászárokszállás. Pedig ott van. A nép nyelvén már régóta Fehér Ház néven fut, és nem csak a színe miatt.

Öt éve már eladó volt egyszer, szerepelt is egy link erejéig az Urbanistán, de aztán eltűnt. Úgy tűnik, most megint piacra került. Ha nem is úgy néz ki pontosan, mint az USA elnökének rezidenciája, azért simán elmenne egy amerikai kúriának.

Aki kíváncsi, milyen belülről, na meg, hogy hogy illeszkedik az utcához, kattintsa végig a galériát.

Már azt hittem, mindennek van éjszakája, de rájöttem, hogy valami iszonyú fontos kimaradt, mégpedig a közösségi kertek. Nem hiszem, hogy sokan vannak, akik mostanáig rosszul aludtak a hiánya miatt, de biztos lesznek páran, akik ezután nem fognak aludni miatta. Legalábbis szeptember 2-án, ugyanis akkor rendezik meg a Közösségi kertek éjszakáját.

A közösségi kertészkedés már nem valami menő dolog, az újdonság varázsa elmúlt, ami kifejezetten jó, hiszen tényleg a hétköznapok részévé vált. Itt az ideje kicsit friss szemmel nézni rájuk. 

A Budapesten működő mintegy két tucat közösségi kertből most több mint tízet lehet meglátogatni, éjjel, amikor amúgy csak a molylepkék és a meztelen csigák teszik ezt. Mondanám, hogy talán kevesebb kárt teszünk majd bennük, de hát valójában semmivel sem nemesebbek a céljaink: finomat akarunk enni, akárcsak ő.