Zsanett, Janka
17 °C
27 °C

Zubreczki Dávid

újságíró Gazdaság

Tényleg gazdasági újságíró vagy?Nem.

Akkor mit keres a neved itt a rovatban?Itt volt hely.

Akkor mit csinálsz valójában?Urbanista, Múltcore, Kerékagy

PR-os vagyok, hívhatlak gazdasági témájú bármire?Könyörgöm ne, olyan szomorú lesz a fejem, mint itt a képen.

BESZTOF
Újra kiadó a legmenőbb pesti iroda Újra kiadó a legmenőbb pesti iroda

De egy középkori, cseppköves pince, és egy negyedik évszázadát élő parasztház is van a hét legizgalmasabb ingatlanhirdetései közt.

41 perce

Rehabilitáció vagy rombolás - mi folyik Ferencvárosban? Rehabilitáció vagy rombolás - mi folyik Ferencvárosban?

Mire jó a védett homlokzat, ha leromboljuk? Bácskai János polgármestert ingatlanügyekről, műemlékekről és városrehabilitációról kérdeztük.

tegnap, 07:56

Ahol valódi ágyúgolyók vannak a falba lőve Ahol valódi ágyúgolyók vannak a falba lőve

A Hadtörténetinek stílszerűen egy várostrom alakította ki a telkét, egy másik a homlokzatát, egy harmadik a mai dísztermét. Elmeséljük, hogy.

május 26. 14:45

1?c=55119102 1&h=850

Azt mondtam ma reggel hirtelen felindultságomban, hogy a fürdőszobában felejtett vasvilla a legerősebb ingatlanfotó a héten, erre tessék. Ágnestől egy ennél is erősebb képet kaptunk. Egy csontvázat! De nem ám egy szépen kikészített szemléltető eszközt. Csak egy halom csontot bezsúfolva a vitrin aljában.

A tavalyi bújócskaverseny győztese

- ahogy mondani szokták. A lakás amúgy tök tip-top, a hirdetés szerint jelenleg oktatási helyszínként funkcionál. Vajon mit oktathatnak benne? Itt az összes kép a helyről.

A minden idők cím tényleg kijár neki, hiszen egy lassan 420 éves darabról van szó, Dowland négykezeséről. Az amúgy általában szomorkás dalokat komponáló angol szerzőnek ez egy kifejezetten mókás darabja, ugyanis a négykezest lantra írta!

dowland.png

Hogy két ember hogyan játszik egyszerre egy lanton vagy gitáron? Csak elég a YouTube-on rákeresni a My Lord Chamberlain, His Galliard című darabra és kijön egy rakás megoldás. Van, hogy az egyik zenész a másik mögé áll, vagy épp az ölébe veszi az elsőt. A legszebb talán ez a felvétel (itt egy lány ül hátul, egy fickó elől), ez talán a legbájosabb (ahol fordított a helyzet), a legautentikusabb pedig talán ez a koncertfelvétel, ahol a végén egy csók is elcsattan:

Ne feledjük, a lant amúgy is kedvelt hangszer volt egy kis pajzánkodáshoz, hát még ha muszáj volt össze is bújni egy darab kedvéért.

Még több zenei érdekességért kövessék zenetörténeti sorozatunkat a Facebookon!

elado-csaladi-haz-balatonfokajar-43929526-k1

A világért nem hozzányúlni, így ahogy van tájháznak.

- írta Erzsébet az Urbanistának, amikor elküldte ennek a hirdetésnek a linkjét, amelyet az ingatlanos kifejezetten FÉSZEKRAKÓKNAK ajánl. Néprajzosok biztos elvitatkoznának azon, hogy mondjuk a tévét érdemes lenne-e egy korban a rádióhoz illő modellre cserélni a skanzenben, de az biztos, hogy ez a ház tökéletes korlenyomat. Na és az is, hogy a vasvillát semmiképp ne helyezzék át másik helyiségbe!

Itt a teljes galéria, kellemes böngészést!

(Amúgy a "mit ne hagyjunk a fürdőszobába, mielőtt ingatlanfotót készítünk?" kérdésre eddig a műpénisz volt a legerősebb válasz, de a vasvilla azt hiszem ezt felülírja.)