Kinga, Kincső
19 °C
32 °C

Zubreczki Dávid

újságíró Gazdaság

Tényleg gazdasági újságíró vagy?Nem.

Akkor mit keres a neved itt a rovatban?Itt volt hely.

Akkor mit csinálsz valójában?Urbanista, Múltcore, Kerékagy

PR-os vagyok, hívhatlak gazdasági témájú bármire?Könyörgöm ne, olyan szomorú lesz a fejem, mint itt a képen.

BESZTOF
Eladó egy menő budai CBA Eladó egy menő budai CBA

Meg egy 2,5 milliárdos kastély Baranyában. Itt az ingatlansaláta!

július 18. 10:13

Mit olvasson a gyerek nyáron? Mit olvasson a gyerek nyáron?

Három remek könyv: az egyikben ragasztaniuk, a másikban színezniük, a harmadikban kivágniuk lehet, és mindháromból rengeteget tanulhatnak.

július 16. 12:39

Miért van kinn Moszkva szimbóluma a Magyarok Világszövetsége székházán? Miért van kinn Moszkva szimbóluma a Magyarok Világszövetsége székházán?

A megfejtést a ház kalandos története rejti.

július 15. 09:11

0?c=29647927 0&h=600

Elképesztő dolgokba lehet belebotlani, ha az ember nekiáll balatoni nyaralókat vadászni egy Urbanista-poszthoz. Az oké, hogy felmerül bennünk, hogy ha már itt a nyár, vegyünk magunknak egy egyenesen strandra nyíló lakást, na de mi az egy balatoni jachtklubhoz képest!

Én mondjuk gumimatracnál komolyabb járművet nem vezettem a Balcsin, de laikusként nagyon impozánsnak tűnik, hogy vannak benne szép nagy termek, wellness, miegymás + 160 férőhelyes kikötő, meg egy hajószerviz is.

875 misi az egész (igaz az csak a szövegből derül ki, hogy ebben az áfa nincs benne, de bizti lehet alkudni belőle). 

Itt vannak képek + infók róla.

UPDATE: közben kiderült, hogy a jachtklub már nem eladó, hanem épp él és virágzik, ez egy korábbi hirdetés volt.

Bakró Feri kollégánk hamarosan egy nagyobb anyaggal is jelentkezik a ma megnyílt helyről, de addig is átdobott pár telefonnal lőtt felvételt, ha már egyszer ott járt a Suhanj! Fitness megnyitóján.

Mint írja, a Suhanj! Alapítvány nem csak mozgássérülteknek alakította ki az edzőtermet, a céljuk épp az volt, hogy épek és sérültek együtt mozoghassanak.

A terem látássérülteket és mentális betegségekkel küzdőket is vár, teljesen akadálymentesített. Ez a speciális kialakítás mellett olyan egyszerű megoldásokat is jelent, amit bárki más is követhet, minden különösebb beruházás nélkül: mondjuk, hogy nincsenek forgóajtók vagy alacsony a recepciós pult.

A részletekkel hamarosan jelentkezünk.

Már egy hete bejelentették hogy az állam (vagyis az MNB egyik alapítványa) megvette 3,3 milliárd forintért a leginkább Várkert Casinóként ismert épületet. A dolog azért mókás, mert közben még több helyen is fenn van a hirdetése az ingatlanportálokon, itt például 3,9 milliárdért hirdetik.

Alighanem ez a legdrágább budapesti luxusingatlan, amelyik eredetileg ipari épület volt: Ybl Miklós kis neoreneszánsz palotának álcázta azt a vízművet, amelyiknek a szivattyúi többek közt a Várkert szökőkútjait látták el vízzel. Karcsú tornya például a gőzgépek kéményét rejtette.

A ház egyike a leghosszabb ideje hirdetett budapesti ingatlanoknak:

  • 2009-ben már hirdették 4,4 milliárdért,
  • 2013-ra az ára lezuhant 2,3 milliárdra, sőt egy Media Markt vásárlási utalvány is járt mellé ennyiért (nem vicc!),
  • 2014-ben is 2,5 milliárdért próbálták eladni.
  • 2015-ben még ezen az áron, 2 milliárdért akarta megvenni az állam, de az izraeli tulajdonos akkor már megint 4 milliárdnál többet kért,
  • 2016-ban aztán a már említett 3,3 milliárdért került közkézbe.

Ha minden igaz kiállító hely lesz itt is. Aki szeretné utoljára megnézni, milyen is egy közel 4 milliárdos ingatlanhirdetés, az ide kattintson, mielőtt eltűnik.