Valéria
12 °C
19 °C

Zubreczki Dávid

újságíró Gazdaság

Tényleg gazdasági újságíró vagy?Nem.

Akkor mit keres a neved itt a rovatban?Itt volt hely.

Akkor mit csinálsz valójában?Urbanista, Múltcore, Kerékagy

PR-os vagyok, hívhatlak gazdasági témájú bármire?Könyörgöm ne, olyan szomorú lesz a fejem, mint itt a képen.

Tájépítészek, akik behozzák a természetet a városba Tájépítészek, akik behozzák a természetet a városba

Nem csak szögletes, látszóbetonos, dizájnparkok épülnek nálunk. Ismerd meg a Pagony köztereit!

4 órája

A Széll Kálmán tér tervezőcsapata kapta az Év tájépítésze díjat A Széll Kálmán tér tervezőcsapata kapta az Év tájépítésze díjat

A szakmai zsűri a Lépték-Terv Tájépítész Iroda elmúlt három évben készült munkáit értékelte.

tegnap, 18:32

700 eurós büntetés, ha áttolod a bringád a parkon 700 eurós büntetés, ha áttolod a bringád a parkon

Bécs nagyon kemény. Attól félnek, hogy titokban valaki felül a kerékpárra, ha nem figyel a parkőr.

április 25. 15:33

Május 1-jén 100 kocsmáros mutatja meg, mire képes egy bográccsal. Ez lesz a Kocsmajális, vagyis a Dürer Piknik Park és a Budapest Bike Maffia adománygyűjtő bográcsbalhéja a Városliget szomszédságában. A nagy eszem-iszom nem öncélú, a résztvevők a Sweet Home kezdeményezést segítik: egy rászoruló család önkormányzati bérlakását újítják majd fel a padlótól a plafonig - többek között - a Kocsmajálison befolyt bevétel összegéből. 

A buli gerincét amúgy idén is egy pénzdíjas verseny adja, de a lényeg persze nem ez. Aki a hangulatra kíváncsi, nézze meg a 2015-ös Kocsmajális videóját, aki pedig a további részletekre, az kattintson ide.

2?c=76229166 2&h=900
Fotó: Otthontérkép

Nem is tippelgetnék, ki árulja, de ezúton is, előre is, őszintén elnézést kérek mindenkitől, mielőtt figyelmeztetni kéne rá. (Kösz a tippet, Klári!)

Az angyalföldi Bakterház Bisztró akár Urbanista-szempontból is érdekes lehetne, mert egy tök jó, XIX. század végén épült vasútállomás-épületben működik. De nem ezért ültünk be oda vasárnap, hanem mert a Foursquare alapján ez volt a legszimpatikusabb hely a József Attila Művelődési Központ közelében, mi pedig épp oda mentünk a Pszinapszisra. 

Remek szendvicseket ebédeltünk, teljesen megállná a helyét a teljesítményük bárhol a városban (ha esetleg élne valakiben még előítélet a külvárosi helyekkel szemben). Oké, nem ez volt életem legjobb hamburgere, de például a parmezánban sült padlizsán pompás ötlet köretnek, ráadásul jól is csinálták meg, pedig azon azért van mit elrontani. Persze ezért még nem posztolnék róluk.

Amikor a végén fizetni akartunk, szomorúan csóválta a fejét a pincérlány, hogy kártyával sajnos nem lehet. Hopp, tényleg nem néztük a bejáraton, van-e matrica, de egy ekkora helynél ezt természetesnek vettük. Megkérdeztük, merre van a legközelebbi automata, a pultból egy mosolygós srác közölte, hogy a Tescónál. Ettől kicsit megzuhantunk, mert ha oda elmászunk, meg vissza, akkor tuti lekéssük az előadást.

Erre a tulaj (mint kiderült ő volt a srác a pultban) duzzogás helyett megkérdezte, hogy gyalog vagyunk-e, mert ha igen, akkor szívesen eldob kocsival az automatáig. Így is történt. Közben olyan kellemesen elcsevegtünk, mintha unokatesók vagy gyerekkori barátok lennénk, és nem épp egy frissen bevágott ebéd árával lógnánk neki.

Az eredmény az, hogy most nem az él bennem róluk, hogy mi a fenének nem bírnak beszerezni egy kártyaleolvasót, hanem, hogy fú de jó fejek, és ha legközelebb megint a József Attila Művelődési Központba megyek, akkor tuti náluk fogok hamburgerezni.