Másfél hétig állt a Facebook

2009.10.13. 16:35 Módosítva: 2009.10.13. 16:35
Egyre több embernek a Facebook az elsődleges kommunikációs csatornája, és elég nagy kavarodást tud okozni, ha a szolgáltatás váratlanul elérhetetlenné válik. Az elmúlt héten több mint százezer felhasználó nem tudott belépni a portálra.

Meghibásodott a Facebook egyik adatbázisa, és emiatt néhány felhasználó nem tudott belépni a portálra, és a profiloldaluk is elérhetetlenné vált. A vállalat szerint egészen biztos, hogy nem hekkerek vagy kártékony programok blokkolták az elérést. A profilok hamarosan helyreállnak.

A Facebook bocsánatot kért a történtekért, és megígérte, hogy fokozza a portál megbízhatóságát. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a Facebook felhasználóinak csupán 0,05 százalékát érinti a leállás. Ha a legutóbbi bejelentésükben szereplő adatokat vesszük alapul, akkor a 300 millió felhasználóból körülbelül 150 000 nem élhetett online közösségi életet.

Profilok nem vesztek el, de az érintett júzerek néhány friss bejegyzése, fotója, levele és hozzászólása eltűnhetett. A Facebook a biztonság kedvéért az adatvédelmi beállításokat a legszigorúbbra állította, úgyhogy akit érint a leállás, annak érdemes ezeket visszaállítania.

A vállalat ezért hallgatott eddig a problémáról, mert először ki akarta deríteni, hogy mi áll a hiba hátterében. Nem akartak félrevezető vagy pontatlan információkat kiadni.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM