Némán hallgatnak a twitterezők

2010.01.27. 12:22
Twitterezni jó, de mire? Valószínűleg a sokan nem tudják a választ, egy friss felmérés ugyanis arról árulkodik, hogy a twitterezők 80 százaléka alig ír bejegyzéseket.

Tavaly júliusban ért a csúcsára a Twitter-mánia, akkor egyetlen hónap alatt 7,8 millióan csatlakoztak a mikroblog-szolgátlatáshoz. Most már csak 6,2 millió felhasználó csatlakozott egy hónap alatt, derült ki a webes látogatottságmérő szoftvereket készítő RJMetrics tanulmányából.

Az aktív mikroblogolók száma is csökkent az elmúlt  fél évben. A felmérés szerint decemberben a felhasználók csupán 17 százaléka írt bejegyzést a Twitteren. Sokkal aktívabb volt a közösség 2007 elején, amikor még sokkal kevesebb felhasználó volt - a felhasználók 70 százaléka twittelt. A felmérés szerint most 10-15 millió aktív júzer lehet.

Az RJMetrics jelentése egybevág a Hubspot által múlt héten kiadott jelentéssel. Ebből is az derült ki, hogy a Twitterre csatlakozó júzerek száma drámaian csökkent: tavaly októberben csak 3,5 százalékos volt a növekedés, szemben a hét hónappal korábbi 13 százalékkal.

Egy átlagos twitterezőnek 27 követője van, ami jelentős csökkenés a tavaly augusztusi 42-es átlaghoz képest. A júzerek 25 százalékának egyáltalán nincs követője, 40 százalékuk legfeljebb öt másik embernek ír bejegyzéseket. Az is igaz, hogy a júzerek harmada az elmúlt négy hónapban csatlakozott, és idő kell a követők felszedéséhez. Ez azonban nem fog összejönni, ha a júzerek semmit nem írnak, márpedig a felmérés szerint a twitterezők 80 százaléka eddig tíznél kevesebb bejegyzést közölt.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM