Hugo Chavez nevében kétszázan twitelnek

2010.05.12. 11:06 Módosítva: 2010.05.12. 11:08
A venezuelai elnök a Twitteren folytatja harcát az imperialisták ellen, kétszáz fős csapatot bízot meg azzal, hogy válaszoljanak a neki küldött üzenetekre.

A jelek szerint Hugo Chavez venezuelai elnök is ráérzett az internet és a közösségi szájtok fontosságára, elkezdett twitelni. Pontosabban fogalmazva, két hete regisztrált a mikrobloging szájtra @chavezcandanga néven. Szerinte ez egy újabb eszköz, melyet a forradalomnak használnia kell.

Két hét alatt 280 ezren kezdték el követni, ő azonban megválogatja, kiket követ és csak öten kerülhettek ebbe a szűk körbe. Chaveznek úgynevezett verified accountja van, ami azt jelenti, hogy a Twitter ellenőrizte, valóban ő az. Ezt persze ő sem tagadja, az AP-nek azt nyilatkozta, hogy ez egy új kommunikációs forma. Egyesek kritizálják, mások sértegetik, de ez őt nem érdekli.

Regisztrációja óta több mint ötvenezer üzenetet kapott, és ezt nem tudta végigolvasni. Éppen ezért kétszáz embert vett fel, hogy segítsenek neki megbirkózni a sok üzenettel. Ehhez képest elég keveset frissül, eddig csak 180 twitet írtak.

Twitjeinek jelentős része reagálás követőinek felvetéseire, kérdéseire. De persze nem mulasztja el az alkalmat, hogy a forradalom győzelméről beszéljen. Bemutatkozásában pedig az szerepel: Venezuela elnöke, antiimperialista.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM