Bejelentkezett a Facebook új tulajdonosa

2010.07.13. 10:56
Beperelte egy férfi a Facebookot, mert egy hét évvel ezelőtti szerződés szerint ő a népszerű közösségi portál többségi tulajdonosa. Mark Zuckerberg, a cég vezérigazgatója komolytalannak nevezte a vádakat.

Paul D. Ceglia azt állítja, hogy 2003-ban szerződést kötött Mark Zuckerberggel, a Facebook alapító tulajdonosával, hogy az hozzon létre egy közösségi portált.

A szerződés szerint Ceglia1000 dollárt és 50 százalékos részesedést kapott, ami a weboldal átadásáig naponta 1 százalékkal nőtt. Így 2004. február 4-én már 84 százalékosra duzzadt a férfi tulajdonrésze.

Ceglia perrel próbálja megszerezni részesedését a 6,5 milliárd dollárt érő cégben, amelynek világszerte félmilliárd felhasználója van. Zuckerberg vagyonát a Forbes magazin négymilliárd dollárra becsülte.

A Facebook szerint a vádak nevetségesek. Ceglia és felesége egy másik perben is főszereplők, abban viszont ők a vádlottak. Allegany Pellets nevű cégükkel 200 000 dollárnyi rendelést vettek fel fapelletekre, de semmit nem szállítottak le a vevőknek.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM