Friderika
10 °C
17 °C

Nyomtalanul eltűnhetünk a Facebookról

2010.07.27. 17:04
Most csak kikapcsolni lehet a megunt Facebook-profilt, de úgy tűnik hamarosan teljes törlést is választhatunk. A Facebook nem kapcsolta be mindenkinél az új funkciót, mert még teszteli.

Törlés gomb jelent meg a Facebookon, a júzerek végleg megszabadulhatnak a kellemetlenné vált online kapcsolataiktól. A pusztító gomb minden, Facebookon tárolt adatot töröl, megnyomása után nincs visszaút, az információkat lehetetlen helyreállítani.

Eddig csak a profil kikapcsolására volt lehetőség, és a Facebook felhasználói szerződésében jelenleg is az áll, hogy a portálnak joga van megtartani a szerverein tárolt adatokat. Az információk csak akkor törlődtek véglegesen, ha a júzer 14 napig nem próbált hozzáférni a kikapcsolt profiljához.

A Facebook elismerte, hogy megjelent a törlés funkció, de a portál szóvivője sietve hozzátette, hogy nagyon kevés júzernél aktiválták a lehetőséget, és jelenleg a törlés különböző módszereit tesztelik.

Meglepő a Facebook kísérlete, mert épp nemrég derült ki, hogy az amerikai felhasználók nem is kedvelik a közösségi portált. Mark Zuckerberg vezérigazgató csak nem hagyja távozni az embereket, akiknek köszönhetően több milliárd dollárt ér a Facebook. Már amennyiben az övé a Facebook, és nem a július elején előbukkant Paul D. Cegliáé, aki perben követeli magának a vállalat 84 százalékát.