A Google kiáll a marihuána mellett

2010.08.26. 14:17
A Facebook megtagadta egy a marihuána legalizálása mellett kampányoló szervezet hirdetéseinek közlését, mert azokon egy kenderlevél látható. A Google bevállalta.

A Google hajlandó közölni azokat a marihuánapárti hirdetéseket, amelyeket korábban a Facebook szigorú alapelveire hivatkozva visszautasított, írta a Huffington Post.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

A Just Say Now nevű, a fű legalizálását propagáló koalíció kampányképeinek közlését a Facebook augusztus elején elvállalta, majd másfél hét múlva egy hirtelen döntéssel azért utasította vissza, mert azokon a Cannabis sativa levele látható. Az indoklás szerint a közösségi szájt alapelvei között szerepel, hogy dohánytermékek, drogok és droghasználattal összefüggő eszközök képét nem teszi közzé. A cég szóvivője szerint a Just Say Now vagy  a szintén drogliberalizáció-párti libertáriánusok nyugodtan hirdethetnek a Facebookon, csak más képet kell használniuk.

Nem drogreklám, politikai vélemény

A Google nem volt ennyire tartózkodó: egy a szervezetnek írt emailben vállalta, hogy befogadja hirdetési rendszerébe az anyagot, amelynek szövege így hangzik: „19. sz. törvényjavaslat: Csatlakozz a marihuána legalizálásáért folytatott kampányhoz!” Kalifornia államban idén november 2-án tartanak népszavazást a cannabis legalizálásáról. A törvényjavaslat értelmében a helyi önkormányzatok hatáskörébe tartozna a marihuánafogyasztással kapcsolatos rendelkezések meghozatala, illetve a vonatkozó adók kivetése és beszedése.

A Google azon döntése, hogy közli a hirdetéseket, annak megerősítése, hogy a kereső elég felnőtt ahhoz, hogy olyan reklámokat jelenítsen meg, amelyek egyértelműen a politikai véleménynyilvánítás kategóriájába tartoznak” – mondta a Huffington Postnak Michael Whitney, a Just Say Now egyik szervezője.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM