Összeáll a Facebook és a Skype

2010.09.29. 15:53
Nem egyesülnek, de szoros együttműködést tervez a Facebook és a Skype. A Skype legújabb verziójába Facebook Connecttel léphetünk be, és összes Facebookos ismerősünknek küldhetünk sms-t, illetve felhívhatjuk őket.

Néhány nappal ezelőtt még arról voltak hangosak a hírek, hogy saját mobiltelefont fejleszt a Facebook. Most az a hír járja, hogy összeállnak a Skype-pal és szorosan együttműködnek a voip-telefon következő verziójának fejlesztésében.

Komoly együttműködésre készül a két cég, a tervek szerint a Skype következő verziójában integrálják az sms-küldést, hanghívást és és Facebook Connectet. Ez utóbbi azt jelenti, hogy Facebookon használt jelszavunkkal tudjuk használni a Skype-ot, beszélgetni és csetelni tudunk az összes ismerősünkkel. Az 5.0-s verziót néhány héten belül adják ki.

Felhasználói és üzleti szempontból is érthető a két cég döntése. Egyrészt a Skype-nak hozzáférése lesz a világ legnagyobb közösségi oldalának több mint félmilliárd júzeréhez. A Skype-nak 124 millió olyan felhasználója van, akik havonta legalább egyszer belépnek a szolgáltatásba, összes felhasználójának a száma 560 millió. A Facebook pedig egy lépéssel közelebb kerül ahhoz, hogy a legmeghatározóbb közösségi portál legyen a világon.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM