Itt az önmegsemmisítő Facebook-jelszó

2010.10.14. 17:01
Három biztonsági funkcióval bővült a Facebook. Az egyik az idegen gépeken használható ideiglenes jelszó, a másik a távoli kijelentkezés lehetősége, míg a harmadik az, hogy a portál ezentúl rendszeresen megkéri a felhasználót, hogy frissítse a hitelesítési adatait.

Ideiglenes jelszót kérhetnek a Facebook felhasználói, amennyiben megadják a mobilszámukat a közösségi portálon. Az sms-ben kért a jelszóval nyugodtan bejelentkeznek hotelekben, netkávézókban és reptereken, mert senki sem lophatja el a hozzáférésüket. A jelszó csak húsz percig él, utána nem használható. A funkciót néhány hét alatt vezetik be, most még nem fér hozzá mindenki.

Mostantól nyomon követhetők a korábbi bejelentkezések, és kiléphetünk a távoli számítógépekről. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy a munkahelyünkön vagy a könyvtárban kijelentkeztünk-e, akkor csak meg kell nyitni a fiókbeállításoknál a fiókvédelem menüt, és ott látszanak a legutóbb használt gépek. Egyetlen gombnyomással kiléphetünk. Ugyanitt kérhető, hogy a Facebook sms-ben küldjön értesítést, ha új számítógép jelentkezik be a fiókba.

facebookvedelem.png

A harmadik újítás nem annyira látványos: a Facebook állítólag rendszeresen szól majd a júzernek, hogy tekintse át a biztonsági adatait, és frissítse azokat, ha változás történt. Ide tartoznak a megadott emailcímek is, amelyekből érdemes minél többet megadni, nehogy valaki hamis profilt hozzon létre a nevünkben.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM