Minden negyedik amerikai oldalletöltés a Facebooké

2010.11.22. 11:38
A Facebook olyan látogatottságot generál, melyet a Google meg sem tud közelíteni, minden tizedik amerikai kattintás és minden negyedik oldalletöltés a Facebookra irányul.

A nyár óta az 500 millió regisztrált felhasználót is meghaladó népszerűségű Facebook az Egyesült Államok webes forgalmának egyik legnagyobb generálója. De népszerűsége akkora (és ami fő: folyamatosan növekszik), hogy a statisztikák elképesztő adatokról számolnak be.

A legújabb a Hitwise jelentése, melynek két fő adata: az USA-ban minden negyedik oldalletöltés a Facebookon történik, a teljes internetes forgalomból pedig ez az egyetlen oldal igen magas arányban részesül: minden tizedik amerikai kattintás a Facebookra irányul.

A Facebook a korábbi jelentések szerint idén júniusban előzte meg ilyen tekintetben a Google-t, s ez a tendencia folytatódott: a Hitwise adatai szerint a múlt héten a Facebook oldallátogatási számai három százalékponttal magasabbak voltak, mint a Google-é, és – ami döbbenetes adat – a közösségi oldalon ötször annyi oldalletöltést regisztráltak, mint a keresőóriásnál. Egy évvel korábban az oldallátogatásban még hajszálnyival a Google vezetett, az oldalletöltésben már akkor is a Facebook volt jobb, igaz, akkor még csak négyszer akkora számmal büszkélkedhettek. A statisztikához annyit érdemes hozzátenni, hogy a Hitwise a Google-t és a YouTube-ot külön kezeli: ha ezeket egybeszámoljuk, akkor a teljes forgalomból ők 10,4 százalékkal részesednek, az oldalletöltésben pedig csak száz százalékkal ver rájuk a Facebook.

Azt sem árt megjegyezni, hogy más cégek mást mértek. A comScore hasonló növekedést mutat ki a Facebook esetében, mint a Hitwise (55, illetve 60 százalék), de ők októberben a Google-nál 173,3 millió egyedi látogatást mértek, szembe a Facebook 151,13 millió látogatójával.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM