Hitler is példakép lehet a Facebookon

2010.12.06. 16:10
Áttervezte a Facebook a profiloldalakat, és néhány új funkcióval pontosabban bemutathatjuk magunkat.

A profiloldal egyik legfontosabb szerepe az, hogy az idegenek megtudják, kik vagyunk és mivel foglalkozunk. Ennek a kritériumnak megfelel a Facebook, hiszen rögtön az oldal tetején látható a családtagok, munkahelyek és iskolák neve, valamint egy sorozat a legfrissebb képeinkkel. Összességében azonban káosz uralkodik az oldalon.

Nagyon zavaró, hogy a felső sorban három különböző képméretet használ a Facebook. Profilképünk a legnagyobb, ettől jobbra vannak a kisebb méretű fotóink, majd ettől is jobbra egy újabb, még kisebb méretű sorozat, amely a nézelődő ismerőssel közös barátainkat mutatja be.

A felső színes képsáv alatt teljesen össze-vissza vannak képek az oldalon: az általunk megosztott hírfolyamban, a jobb szélső hirdetési blokkban, illetve van még egy függőleges képsorozat is a bal oldalon, az ismerőseink és családtagjaink arcképeivel. Ebben a sorozatban nem látszik nagy következetesség, a házastársa az első helyen szerepel, a többi családtag viszont legalulra szorult, az egyéb ismerősök alá.

Apró újítás, hogy már nem füleken érhető el az "Üzenőfal", az "Infó" és a "Fényképek" menüpont, a gombok átkerültek a profilkép alá. Kicsit olyan, mintha el akarták volna rejteni a gombokat.

Magellán is fészbúkol

Érdeklődési köreink beállításánál megjelent egy Filozófia menüpont, ahol megadhatjuk, hogy kiket tekintünk példaképnek. Élő személyeket, például a kedves főnökeimet nem tudtam beállítani, de a példaképnek kiválasztható Gandhi, Hitler és Magellán is.

Szintén új a sportszekcióban, hogy a bejelölt sportágaknál megadhatjuk, kikkel járunk edzésre.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM