Zeneszolgáltatást indít a Facebook

2011.05.26. 13:06
Pletykák szerint a Facebook zenelejátszóval bővíti a közösségi portált, de az online meghallgatható dalok csak azokban az országokban lesznek elérhetők, ahol már működik a Spotify. Magyarországon nem.

Már tesztelik a Facebook és a Spotify integrált szolgáltatását, és amikor az elérhetővé válik, akkor a közösségi portál bal oldalán, a képek és események mellett megjelenik a zeneszolgáltató ikonja is - írja a Forbes. Erre kattintva a felhasználó egy zenelejátszót telepíthet a számítógépére, amellyel hozzáfér a Spotify több millió dalból álló könyvtárához. Az ismerősök egyszerre hallgathatják meg ugyanazt a dalt.

Az új partner is azt jelzi, hogy a Facebook nemcsak az emberi kapcsolatokat akarja kezelni, hanem egy virtuális szórakoztató központtá akar válni, ahol a felhasználók együtt nézhetnek képeket, filmeket, és hamarosan zenéket is hallgathatnak. Tavaly márciusban a Warner jelentette be, hogy filmeket tesz elérhetővé a Facebookon.

Még nem dőlt el, hogy mi legyen az új zeneszolgáltatás neve, a Forbes szerint a "Facebook Music" és a "Spotify on Facebook" is elképzelhető. Rossz hír a magyaroknak, hogy mindez csak azokban az országokban lesz elérhető, ahol a Spotify már amúgy is jelen van, tehát nálunk nem.

A Spotify nem erősítette meg a Forbes értesülését, és arra hívták fel a figyelmet, hogy már most is van egy Facebookon futó szoftverük, amellyel az előfizetőik megoszthatják az ismerőseikkel, hogy mit hallgatnak éppen. A mélyebb integrációval azonban a Spotify több millió felhasználót elérne, növelhetné előfizetői számát. A Spotify havi tíz óra zenehallgatást ad ingyen, aki ennél többet akar, annak tízeurós havidíjat kell fizetnie.

A Facebook azt nyeri az üzleten, hogy az emberek nem más weboldalakon keresnek szórakoztató funkciókat, hanem a portálon maradnak, és ott gördülnek a szemük elé a hirdetések. A filmek és a zenék után a tévéműsorok is helyet találhatnak maguknak a közösségi portálon.

Közös befektetők is erősítik a kapcsolatot a két portál között. A milliárdos Li Ka Shingnek mindkét cégben van részesedése, a Facebook tíz százalékát birtokló DST Global a Spotify-ban is szeretne részesedést szerezni, és Sean Parker, a Facebook alapító elnöke a Spotify igazgatótanácsának is tagja.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM