A Facebook tudja rólunk a legtöbbet

2011.06.30. 11:09

Nem megdöbbentő, de tanulságos Christopher Lacroix újmédia-szakértő összeállítása arról, hogy melyik közösségi hálózat milyen adatokat gyűjt felhasználóiról. Az egyértelmű elsőség természetesen a Facebooké, ami annyit tud felhasználóiról, amennyit talán ők maguk sem: nevüket, címüket, nemüket, születési évüket, emailcímüket, chat-accountjaikat, családi állapotukat, szexuális preferenciáikat és hobbijaikat; azt, hogy melyik időzónában élnek, és hogy milyen képeket töltöttek fel magukról, többek között. Ezeknek az adatoknak a nagy részét ráadásul az ismerősökről is tudja, vagy legalábbis megpróbálja begyűjteni.

Facebookos magasságokba ugyan nem ér fel, de még így is sokat tud a szakmai kapcsolatokat építő LinkedIn, míg a többi közösségi oldal megelégszik alapinformácikókkal - a Google például meglepő módon viszonylag kevés személyes adattal sáfárkodik a többiekhez képest.

Adatvédelmi szempontból a Twitter a legbiztonságosabb: ott gyakorlatilag csak a felhasználók nickneve, profilképe és webszájtjának címe tárolódik.

socialchart.png

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM