Tőzsdére megy a Farmville fejlesztője

2011.07.04. 11:29

Régóta hír, hogy tőzsdére készül a Zynga, a legnépszerűbb facebookos játékok fejlesztője. A cég július 1-jén be is nyújtotta az amerikai Értékpapírpiaci- és Tőzsdefelügyelethez az IPO-hoz, vagyis a nyilvános tőzsdekibocsátáshoz szükséges papírokat.

A Zyngát négy évvel ezelőtt, 2007-ben alapították, mára 1800 alkalmazottja van a cégnek. Havonta 280 millióan játszanak aktív felhasználója van a legnépszerűbb játékokkal, ezek a a FarmVille, MaffiaWars, CitiVille és az Empires and Allies. A cég játékai ingyenesek, de pénzért is lehet virtuális javakat vásárolni – ez utóbbiból van a cég bevételének túlnyomó része, a többit a hirdetések adják.

A cég két éve még veszteséges volt, 121 millió dolláros bevétel mellett 53 millió dollár veszteséget termelt. Tavaly azonban már nyereséges tudott lenni, a forgalma 597 millió dollár volt, a nyeresége 91 millió dollár. Az idei első negyedévben 234 milliós volt a forgalma, a nyeresége pedig 11,8 millió dollár. Az előrejelzések szerint az idei forgalom nagyobb lesz egymilliárd dollárnál.

A cég egymilliárd dollárnyi tőkét vonna be. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikorra tervezik a kibocsátást és mennyibe kerül majd egy részvény.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM