Megjött a Civilization Facebookra

2011.07.07. 14:07

A Civilization nevű népszerű számítógépes stratégiai játék is beköltözött a Facebookra. Az 1991-ben született stratégiai videojáték-sorozat Civ World néven fut szerdától a közösségi oldalon. "Ugyanúgy épül fel, mint a klasszikus játék: van eleje, közepe és vége. De másokkal együttműködve játszik benne az ember. Ezért sokkal inkább egy közösségi élmény" – mondta a 2008 óta konzolokon is elérhető játék kiötlője, Sid Meier.

Az ingyenesen elérhető Facebook-adaptáció teljesítése nagyjából másfél évet vesz igénybe. Minden játékban legfeljebb 200 ember vehet részt. A digitális világ az ókortól indulva egészen az űrkorszak kezdete utáni időkig kalauzolja végig a játékosokat, akik számára a folyamatosan jelentkező gazdasági, társadalmi, diplomáciai döntések és a tudományos felfedezések teszik élvezetessé a gyorsan elrepülő évezredeket.

Minden játékosnak saját városa van és csatlakozhat egy civilizációhoz, hogy másokkal együttműködve nézzenek szembe a kihívásokkal, vagy közösen induljanak felfedezőútra. Együttműködhetnek világcsodák létrehozásában és szavazhatnak arról, hogy megtámadjanak-e más civilizációkat, vagy megvédjék-e a saját területeiket.

A játékosok virtuális tárgyak - fegyverek, vagy hadsereg - vásárlásával segíthetik az előbbre jutásukat. De annak érdekében, hogy a játék mindenki számára élvezetes legyen, a Cid World korlátozza a naponta elkölthető maximális összeget. Ebben a játékban stratégiai gondolkodásra van szükség a feladatok teljesítése és a civilizációk felépítése során - hangsúlyozta ki Meier.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM