Forgalmi rekordot döntött a Twitter

2011.07.19. 09:59

Vasárnap a Németországban rendezett női focivébé döntőjében a japán válogatott óriási izgalmak közepette, kétszer egyenlítve 2:2-re végzett a sokkal esélyesebbnek tartott amerikaiak ellen, majd tizenegyesrúgásokkal megnyerte a meccset, és a világbajnoki címet is. A büntetőpárbaj alatt megdőlt a Twitter forgalmi rekordja, több üzenet érkezett a mikroblogra, mint Vilmos herceg esküvőjekor, vagy Oszama bin Laden halálának bejelentésekor. A rekord (másodpercenként 7196 új twit) még annak veszélybe került, egy másik focimeccs, a Copa America brazil-paraguayi negyeddöntője közelítette meg, szintén a tizenegyesek alatt, de itt csak 7166-ig kúszott fel a twit/másodperc mutató.

Az eddigi rekord 6939 új bejegyzés volt másodpercenként, ezt Újév napján mérték, a japán időzóna szerinti éjfél utáni percekben. Bin Laden halálakor 5106, míg februárban az amerikaifoci-bajnokság döntője alatt 4064 volt a másodpercenként érkező új posztok száma. A Twitter elsöprő japán népszerűségét mutatja, hogy a tavalyi focivébén nem a döntő hozta a legnagyobb twitteres forgalmat, hanem a csoportmeccseken a japánok győzelme Dánia ellen.

A Twitter becsületére válik, hogy a korábban nagyobb terhelés mellett rendszeresen akadozó, 2009-ben a legmegbízhatatlanabb webes szolgáltatásnak kikiáltott rendszer simán bírta a forgalmat - úgy, hogy azóta a napi forgalma napi 10 millióról 200 millió üzenetre nőtt.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM