A Facebook hadat üzent az sms-nek

2011.08.10. 14:47

Mobiltelefonokra illeszkedő üzenőszolgáltatást indított útnak a Facebook közösségi portál, amely bízik abban, hogy a fejlesztés lekörözi a hagyományos sms-küldési formát.

Az iPhone-okra és az Android alapú mobilokra egyaránt alkalmazható szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy ne csak egy ismerőssel, hanem barátok csoportjával váltsanak üzenetet. Az alkalmazás egy hónappal azelőtt jelent meg a piacon, hogy az Apple hasonló termékkel állt volna elő.

A Facebook Messenger egyelőre csak az Egyesült Államokban hozzáférhető, de várakozások szerint hamarosan más országokban is alkalmazható lesz.

A Facebook 750 millió tagja már eddig is küldhetett üzenetet egyrészt a weboldalon keresztül, másrészt a Facebook korábbi okostelefon-alkalmazása révén. Az újításnak köszönhetően azonban most már közvetlenül mobilkészülékre lehet üzenni. A szolgáltatásnak a helymeghatározás is része.

A BlackBerrynek már van hasonló szolgáltatása Messenger néven, amely sokak szerint vitatott szerepet játszik a Nagy-Britanniát az utóbbi napokban megrázó zavargásokban.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM