Emánuel
3 °C
12 °C

Képek jelentek meg az Apple új központjáról

2011.08.15. 16:38
Cupertino polgármestei hivatala újabb részleteket tett közzé a 260 ezer négyzetméteres, űrhajóra hasonlító épületről. Az önálló energiaellással rendelkező irodaház illik a világelső elektronikai céghez.

Gyönyörű és hatalmas épületbe költözne az Apple, de erre a tervre még Cupertino polgármestei hivatalának rá kell bólintania. A szakértők most vizsgálják, hogy a körülbelül 13 ezer dolgozó által benépesíteni kívánt iroda milyen hatással lesz a környezetére.

applecampus01.png

Az Apple Campus 2 névre keresztelt irodaház 260 ezer négyzetméteres, amit úgy érdemes elképzelni, hogy nagyobb lesz, mint a Westend és a Duna Pláza bevásárlóközpontok együttes alapterülete. Ezerfős lesz az épület konferenciaterme, a fejlesztőknek 28 ezer négyzetméter jut.

Az épületnek saját központi erőműve is lesz, hogy kevésbé terhelje a város áramhálózatát. Sok növény lesz az épület környezetében, hiszen a 600 ezer négyzetméteres teleknek kevesebb, mint a felét építik be, és a parkolóhelyek - sok szilícium-völgybéli irodaházzal ellentétben - nem az épület mellett lesznek, hanem alatta.

applecampus2.png

Az Apple hatékony, kényelmes és inspiráló környezetet akar teremteni a dolgozóinak. A csupa üveg és acél épületben biztosan könnyebb lesz megtervezni a futurisztikus kinézetű új okostelefonokat és táblagépeket. Az új irodaház 2015-re készül el, tehát az iPhone 10 lehet az első olyan mobil, amit már ott terveznek meg.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.