Elkészült a halottkém jelentése Steve Jobsról

2011.10.11. 09:22

A Santa Clara megyei egészségügyi hivatal halottkémje elkészült a jelentésével Steve Jobs haláláról. Az Apple-vezér október ötödikén, délután háromkor halt meg otthonában, a halál közvetlen oka légzési rendellenesség volt, amit  a más szerveire is átterjedő hasnyálmirigyrák okozott. Boncolást nem végeztek.

Jobsnál 2003-ban diagnosztizálták a hasnyálmirigyrák egy ritka formáját, a neuroendokrin tumort. A betegség kezelhetőnek tűnt, de a világ csak 2004 nyarán szerzett tudomást Jobs állapotáról. 2009-ben májátültetésen esett át, a műtét és a lábadozás során fél évre le is adta az Apple irányítását későbbi utódjának, Tim Cooknak. Az állapota idén fordult válságosra, lemondta a nyilvános szerepléseit, majd augusztusban végleg leköszönt a cég éléről, négy éves tervet hagyva a vállalat vezetésére az Apple-termékek fejlesztési irányait meghatározva.

A család néhány nappal a halála előtt értesítette a Palo Alto-i rendőrséget arról, hogy Jobsnak már csak napjai vannak hátra, a rendőrség azóta megerősített őrjáratokkal ügyel arra, hogy a gyászoló családot senki ne zavarja meg. Jobsot szűk családi körben temették el, a rajongók október 14-re terveznek emléknapot, az Apple céges megemlékezése 19-én lesz.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport