Elindult a Facebook Timeline

2011.12.15. 21:00

Egyes felhasználóknak már megjelent az elmúlt két hónapban, és aki nagyon akarta, trükkös módszerekkel eddig is aktiválhatta, de mostantól egy kattintással elérhető, és egy hét múlva annak is megjelenik, aki nem akarja: csütörtöktől publikus a Facebook egyik legnagyobb szabásúnak kikiáltott interfész-újítása, a Timeline (magyarul Idővonal).

A szolgáltatás időrendben jeleníti meg az emlékeket, vagyis a felhasználóval történt facebookos eseményeket: mikor kivel ismerkedett össze, milyen ostobaságot posztolt, milyen pirosszemű képet töltött fel magáról, mit lájkolt, mit osztott meg, sőt mikor milyen egyetemre, középiskolába és általánosba járt, egészen a születésig. A fordított időrendben megjelenített emlékeket a Facebook térképre is felrajzolja, így azt is látni lehet, hogy mi hol történt.

A Timeline érdekessége, hogy bizonyos eseményeket akkor is megjelenít, ha azokat a felhasználó elrejtette vagy törölte a faláról, ami újabb bizonyíték arra, amit eddig is lehetett tudni: a Facebook nem felejt. Szerencsére az igazán kínos emlékekről egyenként el lehet dönteni, hogy szerepeljenek-e a Timeline-ban, vagy sem: el lehet őket rejteni, ki lehet őket törölni, meg lehet változtatni a dátumukat, és meg lehet adni az események helyszínét. A megszüntetett kapcsolatokat, válásokat viszont a Facebook jó érzékkel eleve kihagyja a Timeline-ból.

Ha egyszer valaki aktiválta a szolgáltatást, onnantól ismerősei, vagy ha publikus az oldala, az idegenek, a hagyományos profilban látható információ helyett már a Timeline-ban foglaltakat látják.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM