Twitter-részesedést vásárolt egy szaúdi herceg

2011.12.19. 14:13

Al-Valid Bin Talal szaúdi herceg 300 millió dollárért részesedést vásárolt a Twitterben. A megvásárolt üzletrész nagysága nem ismert, de a Twitter elemzők által becsült 8 milliárd dolláros piaci tőkeértéke alapján a részesedés 3,75 százalék lehet.

A részesedést a herceg saját maga és Kingdom Holding Co. befektetési társasága közösen vásárolta meg, a Kingdom közleménye szerint több hónapos tárgyalásokat követően. A Kingdom részvényeinek árfolyama  5,7 százalékkal emelkedett a hírre.

A nemzetközi befektetői közösség nagy várakozással tekint a Twitter tőzsdei bevezetésére, bár a cég szeptemberben közölte, hogy nem kívánja elsietni a dolgot. A vállalat nyáron 400 millió dollár tőkeemelésre tett szert kockázati befektetői tőke bevonásával. A Twitternek jelenleg százmillió aktív felhasználója van. Az arab tavasz idején a mikroblog kulcsfontosságú szerepet töltött be az ellenállás megszervezésében.

A szaúdi király unokaöccsének vagyonát a Forbes magazin húszmilliárd dollár közelire becsüli. A herceg médiabefektetési portfoliója már tartalmaz egy hétszázalékos részesedést a News Corp vállalatban és értesülések szerint egy saját kábeltévé-hírcsatorna létesítésére is készül. A herceg a General Motors tavalyi részvénykibocsátásából 500 millió dollárt jegyzett le. Ő az egyik tulajdonosa a Four Seasons hotelláncnak, így a budapesti Gresham hotelnek is.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM